![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2006
|
teşekürler çaça
Resimler için teşekürler.Ben sahil kesiminde oturuyorum.Arsuz yolu üzerinde rakım en fazla 100 m. Yarı bodur çeşit düşünüyorum.Black semlentor diye bir şehit.haziran başında olgunlaşıyor. Sizin bahçeniz nerede.Bir de yarı bodurlarda rüzgar nedenizle aşı yrinden kırılma oldugu söyleniyor bu nekadar dogru. Bu arada sizin bahçeniz kaç dönüm ve kaç tane agaçınız var. kaçıncı senesi verim nasıl pazara indiginde fiyatı nasıl bilgi ve tecrübeyi paylaşmak dilegiyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2008
|
Sn Salah benim yer İskenderun a 5-6 km. uzaklıkta ve 300 m. rakımda,Çırtıma köyü civarında. 4 da. kadar.Şimdiye kadar çok verim aldığım söylenemez. yukarıdaki gönderdiğim resimlerden birinde rüzgar nedeniyle mayıs ayındaki meyve dökümü görülmekte. benim anaçlar Yabani erik. şimdiye kadar aşı yerinden kırulma olmadı.özelden sana tlf. mu vereceğim. saygı ve selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2006
|
say.Çaça yakınmışız.Ben de Arpaderesi köyünde oturuyoruz.Karaagaç ın dışında meşguliyet çifçilik mi. Rüzgar derdi bizde de var kışın yarıkkaya esiyor.Haziran ayına kadarda devam ediyor.Yarı bodur fidanlar hakkında düşünceleriniz nasıl fidan fiyatı 8 tl. ( beta fidancılık) sizce vermeye deger mi? Hem erkenci hem verimli hem de tadı yerinde olan bir çeşit var mı? görüşmek üzere hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Benim Japon Erikleri şu anda çiçek açtılar.Havaların sıcak ve güneşli olmasından.Korkum, geçen senede aynı olmuştu,30 ağaçtan hepsi 5 adet erik alabildim.Ağaçlarım 4 yaşındadır. Bunu önlemenin(erken çiçek) bir çaresi varmıdır acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Arka bahçemizdeki japon eriğinden hiç verim alamadık. Zavallıcık sonbaharda daha yaprak dökmeden aldanıp çiçekleniyor. Daha sonra açan dallar birer birer kuruyor. Bu konuda yapılabilecek herhangi bir şey var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2008
|
Arkadaşlar, 11 nisanda esen kuvvetli rüzğar eriklerin çoğunu dökmüş. dün bahçeye gittiğimde görünce üzüldüm. Ama kısmetten fazlası yenmez. Artık kalanlara bakacağız. İnşallah bundan sonra böyle şeyler olmaz. Birkaç resmi aşağıya kopyalıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl yeni bahçemize birkaç çeşit japon eriği aldık. Aldığımız fidancı eriklerin adlarını değil de numaralarını söyledi. 4 numara, 5 numara ve 9 numara dedi. Şimdi biz hangi erik çeşitlerini almış olduk? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-07-2007
|
4 numara erik red beauty olabilir.5 numara obilnaja 9 numara black diamond tır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-07-2007
|
5 numara obilnaja,6 numara black amber,7 numara black beauty 9 numara black dimanod 10 numara santa rosa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|