agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Seracılık (Örtüaltı Yetiştiriciliği) (https://www.agaclar.net/forum/seracilik-ortualti-yetistiriciligi/)
-   -   Balkonda mini sera yapımı (https://www.agaclar.net/forum/seracilik-ortualti-yetistiriciligi/3823.htm)

kürşad 17-04-2012 07:15

Kovaya çizgi koyup 15 dakikada ne kadar su eksilttiğine bakın.
Örneğin 3 litre, bunun 2 litresini aslında vermek istemiyorsunuz.
2 litrelik bir kola şişesinin kapağına ve dibine 2 delik delip hortumu giriş ve çıkış olarak bağlayın ve yapıştırın.
Motor suyu basmaya başladıktan sonra önce 2 litresi bu şişeyi doldurarak kalsın ve kalan 1 litresi viyollere gitsin.
15 dakika bittiğinde şişedeki su da kovaya geri döner.
1 litreyi viyole vermiş olursunuz.
Bir de viyollerin altına naylon koyup süzülen suyun bir hortumla kovaya dönmesini sağlayabilirsiniz. rafınızın ömrü uzar.

ugurcana 17-04-2012 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kürşad (Mesaj 948358)
Kovaya çizgi koyup 15 dakikada ne kadar su eksilttiğine bakın.
Örneğin 3 litre, bunun 2 litresini aslında vermek istemiyorsunuz.
2 litrelik bir kola şişesinin kapağına ve dibine 2 delik delip hortumu giriş ve çıkış olarak bağlayın ve yapıştırın.
Motor suyu basmaya başladıktan sonra önce 2 litresi bu şişeyi doldurarak kalsın ve kalan 1 litresi viyollere gitsin.
15 dakika bittiğinde şişedeki su da kovaya geri döner.
1 litreyi viyole vermiş olursunuz.
Bir de viyollerin altına naylon koyup süzülen suyun bir hortumla kovaya dönmesini sağlayabilirsiniz. rafınızın ömrü uzar.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim, çok işe yaradılar. Dediğiniz gibi kovayı işaretledim, yarım litreden biraz daha az bir su eksiltti ki sanırım toplam 57 göz viyol için bu makul bir rakam. Fakat eğer suyun fazla gelmesi söz konusu olursa kesinlikle işe yarayacak bir yöntem. Rafların altına naylon koyma önerinizi de uygulamaya çalışacağım.

Bu arada en alt rafa 1.5 lt su dolu pet şişe içinde 200W'lık akvaryum ısıtıcısı koydum. Dışarıda hava serin olmasına rağmen seranın içi oldukça sıcak. Üstelik buharlaşma sayesinde nem oranı da yüksek ki çimlenme aşamasında muhtemelen faydalı olacaktır.

iyibirinsan 22-07-2012 17:56

sera kuran yer antalya da dır

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin (Mesaj 110198)
merhaba,

Polyester teller kullanılarak kurulan seralar var, özellikle Deltex marka teller öne çıkmış galiba bu alanda.Bağcılıkta da kullanılıyormuş bu polyester teller.

Bu şekilde sera kuran ve malzemesini tedarik eden profesyonel firmalara ulaşmam gerekiyor, bilgisi olan var mı acaba?

Teşekkürler,

Antalya da bu işin uzmanı sera kuranlar vardır.

Tika 09-09-2012 19:44

Tekzen-Sera

Tekzen'e sera gelmis,ama cok pahali geldi bana.
4 Katli Portatif Sera

Eminonu'nde bunlari uygun fiyata bulamaz miyiz acaba?
Yazin Migros'larin bazilarinda da 2 katli serayi 42 liraya satiyorlardi.2 tane aldim.Bir tane de 4 katli var.Bir internet sitesinden 90 lira civarina almistim.Tabii,malzemesine gore pahali;ama benim gibi beceriksizler icin ideal. :) Bana yetecek gibi gorunuyor,umarim yanilmam.:)

civanmukti 24-09-2012 15:43

ben bu işi balkonda değil de (çünkü kışın ankara çok soğuk oluyor ısıtma problemli olacak) kullanmadığımız küvette yapmayı düşünüyorum. şimdilik yurtdışından 60 ledli 6 adet ampul satın aldım. seranın içini alüminyum folyo gibi yansıtıcı bir şeyle kaplayınca daha kuvvetli olacaktır. akvaryum ısıtıcısı yardımıyla da iç sıcaklığı 30 derece civarında tutmaya çalışıcam.
en büyük sorun sulama gibi görünüyor.
sistem küvetin üzerinde olduğu için su kaynağı çok yakın :) ama çeşmeye takılan sulama zamanlayıcısı tarzı birşey işimi görür mü sizce?
elbette bu kadar pahalı birşey düşünmüyorum ama küvet çeşmesinden su çekmem çok kolay olacak ama asıl konu bunu belli zamanlarda seranın içindeki saksılara uygun miktarda göndermek.
fikirlere açığım.

iyibirinsan 30-09-2012 20:16

karbon filim ısıtıcısı daha uygun olur

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi civanmukti (Mesaj 1022722)
ben bu işi balkonda değil de (çünkü kışın ankara çok soğuk oluyor ısıtma problemli olacak) kullanmadığımız küvette yapmayı düşünüyorum. şimdilik yurtdışından 60 ledli 6 adet ampul satın aldım. seranın içini alüminyum folyo gibi yansıtıcı bir şeyle kaplayınca daha kuvvetli olacaktır. akvaryum ısıtıcısı yardımıyla da iç sıcaklığı 30 derece civarında tutmaya çalışıcam.
en büyük sorun sulama gibi görünüyor.
sistem küvetin üzerinde olduğu için su kaynağı çok yakın :) ama çeşmeye takılan sulama zamanlayıcısı tarzı birşey işimi görür mü sizce?
elbette bu kadar pahalı birşey düşünmüyorum ama küvet çeşmesinden su çekmem çok kolay olacak ama asıl konu bunu belli zamanlarda seranın içindeki saksılara uygun miktarda göndermek.
fikirlere açığım.

Karbon Film Isıtıcı |Halı&Parke Altı Isıtma | Cami Isıtma Sistemleri|Carbonic Heat sitesinden sera için en ekonomik ısıtıcı alabilirsin akvaryum ısıtıcısından daha az maliyetle sürekli ısıtabilirsiniz diye ümit ediyorum siz bu verdiğim siteden görüşün bu ürün istanbulda üretiliyor sanırım ekonomik ve iyi ısıtır siz alırsanız bizide bilgilendirin inşallah.

iyibirinsan 30-09-2012 20:25

karbon film ısıstıcı daha ekonomikdir

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fkopar (Mesaj 816673)
hocam kışın ısıtma konusunda akvaryum ısıtıcıları kullanan varmış. (önceki mesajlardan okuduğum kadarıyla) ben de bu konuyu araştırıyorum.

Karbon Film Isıtıcı |Halı&Parke Altı Isıtma | Cami Isıtma Sistemleri|Carbonic Heat buradan bakabilirsiniz

civanmukti 01-10-2012 12:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iyibirinsan (Mesaj 1025395)

maliyeti ne acaba bunun bir de sitede önce insanı sonra havayı ısıtır demişler. nasıl oluyor ki?

iyibirinsan 01-10-2012 19:23

siteye yazarak sorabilirsiniz çok iyi bir sistemdir sera için olanlarıda vardır.siteye sorun gayet iyi insanlardır güzel açıklayıcı cevap veriyorlar benim tavsiyem olduğunu siteye yazabilirsiniz.

mavisakal 02-12-2012 18:24

Arkadaşlar elimde internetten siparişini verdiğim yediveren ve tayvan biberleri ve çalı tipi cherry domates tohumları bulunmakta. Bunları çimlendirmek için akvaryumumu sera şekline getirip daha iyi sonuç alabilirmiyim. Eğer yapmamın yararı olursa nasıl bir yol izlemeliyim havalandırması olmalı mı ne kadar havalandırma bırakmalıyım bide balıklarıma kullandığım floresanım var kullanmalımıyım? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdikten teşekkür ederim.

kokett 29-06-2013 10:50

UCUZ BAHÇE BALKON SERASI 4 KATLI + ÜCRETSİZ KARGO - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 129431316

Arkadaşlar merhaba,

ilk sayfadaki ikea raf fikri, kullanan oldu mu ahşaplar dış mekana dayanıklı mı acaba? Etrafına naylon örtü de ayarlamak gerekiyor tabi.
Bir de linkte yolladığım sera var. Benim evim 7. kat ve etraf çok boş. O yüzden bayağı bi hava akımına maruz kalıcaklar. Linkteki seradan kullanan varsa ne kadar dayanıklı oldugunu söyleyebilir mi? Sadece kaktüslerimi düzenlemek için kullanacağım bu arada. Çeşme tatili dönüşümde Ünal Kaktüse uğradım her yerimiz kaktüs oldu :)

iyibirinsan 06-09-2013 17:28

havalandırma şarttır

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavisakal (Mesaj 1058718)
Arkadaşlar elimde internetten siparişini verdiğim yediveren ve tayvan biberleri ve çalı tipi cherry domates tohumları bulunmakta. Bunları çimlendirmek için akvaryumumu sera şekline getirip daha iyi sonuç alabilirmiyim. Eğer yapmamın yararı olursa nasıl bir yol izlemeliyim havalandırması olmalı mı ne kadar havalandırma bırakmalıyım bide balıklarıma kullandığım floresanım var kullanmalımıyım? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdikten teşekkür ederim.

Havalandırma şarttır.
Benim bildiğim kadar büyük seralardan örnekleme yaparak cevaplandırmak gerekirse büyük seraların üst kapalı kısmın yaklaşık yüze yirmisi kadar alanın açık kalması gerekiyor.Buna göre sizde kıyaslama yapmanızda fayda vardır.
Gün ışığı özelliği veren florasanlar bu tür iş için daha uygundur.
Ayrıca yetiştireceğiniz ürüne 35 cm yakınlıkda led ışıkları ile yaklaşık 5-6 renkli led ışığı ayarlayabilirsiniz veye hazır led lambaları denemenizde fayda vardır.çünkü daha az enerji harcarsınız günde 16 saat ışık yeterlidir.Başarılar dilerim.Isıtma içinde ortalama 18 derece iç ısısı yeterlidir.Birde serum hortumları ile toprağın ihtiyacına göre sulama sistemi kurabilirsiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025