![]() |
Kovaya çizgi koyup 15 dakikada ne kadar su eksilttiğine bakın.
Örneğin 3 litre, bunun 2 litresini aslında vermek istemiyorsunuz. 2 litrelik bir kola şişesinin kapağına ve dibine 2 delik delip hortumu giriş ve çıkış olarak bağlayın ve yapıştırın. Motor suyu basmaya başladıktan sonra önce 2 litresi bu şişeyi doldurarak kalsın ve kalan 1 litresi viyollere gitsin. 15 dakika bittiğinde şişedeki su da kovaya geri döner. 1 litreyi viyole vermiş olursunuz. Bir de viyollerin altına naylon koyup süzülen suyun bir hortumla kovaya dönmesini sağlayabilirsiniz. rafınızın ömrü uzar. |
Alıntı:
Bu arada en alt rafa 1.5 lt su dolu pet şişe içinde 200W'lık akvaryum ısıtıcısı koydum. Dışarıda hava serin olmasına rağmen seranın içi oldukça sıcak. Üstelik buharlaşma sayesinde nem oranı da yüksek ki çimlenme aşamasında muhtemelen faydalı olacaktır. |
sera kuran yer antalya da dır
Alıntı:
|
Tekzen-Sera
Tekzen'e sera gelmis,ama cok pahali geldi bana.
4 Katli Portatif Sera Eminonu'nde bunlari uygun fiyata bulamaz miyiz acaba? Yazin Migros'larin bazilarinda da 2 katli serayi 42 liraya satiyorlardi.2 tane aldim.Bir tane de 4 katli var.Bir internet sitesinden 90 lira civarina almistim.Tabii,malzemesine gore pahali;ama benim gibi beceriksizler icin ideal. :) Bana yetecek gibi gorunuyor,umarim yanilmam.:) |
ben bu işi balkonda değil de (çünkü kışın ankara çok soğuk oluyor ısıtma problemli olacak) kullanmadığımız küvette yapmayı düşünüyorum. şimdilik yurtdışından 60 ledli 6 adet ampul satın aldım. seranın içini alüminyum folyo gibi yansıtıcı bir şeyle kaplayınca daha kuvvetli olacaktır. akvaryum ısıtıcısı yardımıyla da iç sıcaklığı 30 derece civarında tutmaya çalışıcam.
en büyük sorun sulama gibi görünüyor. sistem küvetin üzerinde olduğu için su kaynağı çok yakın :) ama çeşmeye takılan sulama zamanlayıcısı tarzı birşey işimi görür mü sizce? elbette bu kadar pahalı birşey düşünmüyorum ama küvet çeşmesinden su çekmem çok kolay olacak ama asıl konu bunu belli zamanlarda seranın içindeki saksılara uygun miktarda göndermek. fikirlere açığım. |
karbon filim ısıtıcısı daha uygun olur
Alıntı:
|
karbon film ısıstıcı daha ekonomikdir
Alıntı:
|
Alıntı:
|
siteye yazarak sorabilirsiniz çok iyi bir sistemdir sera için olanlarıda vardır.siteye sorun gayet iyi insanlardır güzel açıklayıcı cevap veriyorlar benim tavsiyem olduğunu siteye yazabilirsiniz.
|
Arkadaşlar elimde internetten siparişini verdiğim yediveren ve tayvan biberleri ve çalı tipi cherry domates tohumları bulunmakta. Bunları çimlendirmek için akvaryumumu sera şekline getirip daha iyi sonuç alabilirmiyim. Eğer yapmamın yararı olursa nasıl bir yol izlemeliyim havalandırması olmalı mı ne kadar havalandırma bırakmalıyım bide balıklarıma kullandığım floresanım var kullanmalımıyım? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdikten teşekkür ederim.
|
UCUZ BAHÇE BALKON SERASI 4 KATLI + ÜCRETSİZ KARGO - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 129431316
Arkadaşlar merhaba, ilk sayfadaki ikea raf fikri, kullanan oldu mu ahşaplar dış mekana dayanıklı mı acaba? Etrafına naylon örtü de ayarlamak gerekiyor tabi. Bir de linkte yolladığım sera var. Benim evim 7. kat ve etraf çok boş. O yüzden bayağı bi hava akımına maruz kalıcaklar. Linkteki seradan kullanan varsa ne kadar dayanıklı oldugunu söyleyebilir mi? Sadece kaktüslerimi düzenlemek için kullanacağım bu arada. Çeşme tatili dönüşümde Ünal Kaktüse uğradım her yerimiz kaktüs oldu :) |
havalandırma şarttır
Alıntı:
Benim bildiğim kadar büyük seralardan örnekleme yaparak cevaplandırmak gerekirse büyük seraların üst kapalı kısmın yaklaşık yüze yirmisi kadar alanın açık kalması gerekiyor.Buna göre sizde kıyaslama yapmanızda fayda vardır. Gün ışığı özelliği veren florasanlar bu tür iş için daha uygundur. Ayrıca yetiştireceğiniz ürüne 35 cm yakınlıkda led ışıkları ile yaklaşık 5-6 renkli led ışığı ayarlayabilirsiniz veye hazır led lambaları denemenizde fayda vardır.çünkü daha az enerji harcarsınız günde 16 saat ışık yeterlidir.Başarılar dilerim.Isıtma içinde ortalama 18 derece iç ısısı yeterlidir.Birde serum hortumları ile toprağın ihtiyacına göre sulama sistemi kurabilirsiniz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025