agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Seracılık (Örtüaltı Yetiştiriciliği) (https://www.agaclar.net/forum/seracilik-ortualti-yetistiriciligi/)
-   -   Pet Şişeler ile Mini Sera Yapımı (https://www.agaclar.net/forum/seracilik-ortualti-yetistiriciligi/2826.htm)

Todor 14-02-2007 13:33

Çimlenmelerini bekliyorum. :p

çete 09-08-2007 18:39

süper adamlarsınız.sizden çok etkilendim.

ataser 14-08-2007 11:53

Aynı kaplardan bende satın aldım ve kaktüs tohumu ektim tabi bunların çimlenmesi uzun bir süre alacak ama bende bugün eve gidince resimlerini çekip buraya ekleyeceğim. Burada ki ana sorun tecrübelerime göre boylanması kolay olan tohumları buraya ekmede ortaya çıkıyor. Tohumdan çıkan filizlerin gelişmesi ve güçlenmesi tamamlanmadan kabın yüksekliğine ulaşması sorun yaratıyor bence. Birde elbette kök sistemi hılza gelişen bitkilerde de sorun oluyor bu biraz. Ancak şu an için en kullanışlı olan yol bu gibi duruyor.

malina 28-10-2007 13:38

Buradaki yazılar, Balkonda mini sera yapımı konusuna daha uygun olmaya başladığı için oraya taşıdım.

Sadece pet şişe ve benzeri ile çok mini sera yapmıyorsunuz, Balkonda mini sera yapımı başlığı altında devam etmeniz daha uygun olacaktır...

muhikan 19-08-2008 11:08

4 Eklenti(ler)
http://www.instructables.com/id/Very-small-GreenHouse/
bu adreste basit sera yapmayı buldum. lithops üretmek için uygun bir yol olabilir gibime geldi. hem basit hem de geri dönüşüm sağlamış oluruz.

adincer 19-03-2009 15:19

Merhabalar,
Bende passiflora tohumlarımı çimlendirmek için pet şişeden mini sera yapmak istiyorum. bu başlık altında yazılanları okudum özellikle ilkleri. Çünkü o şekilde yapmayı düşünüyorum. Fakat anlamadığım nokta. Topragın doldurulacağı alt kısma neden poşet konuyor onun içerisine toprak konuyor. Birde poşet sadece cevresinimi sarıyor yoksa alt kısımıda kaplıyor mu?

berduray 19-03-2009 16:10

Ben şöyle düşündüm; tohumlar çimlenmek için belli bir ısıya ihtiyaç duyar, siyah renk ışığı çeker, pet şişeden fideyi şaşırtmak ( poşetle çıkarmak kökünü dağıtmadan) , kolay olur.

feriha 19-03-2009 16:20

Pet şisenin içine gazete kağıdından da küçük iç saksılar yapabiliriz.

Hem köklerin ışık almasını engeller, pet şişe yosunlaşmaz, çıkarırken de kolaylık olur.

Hatta kökü dağıtmadan toprağa gazete kağıdıyla dikim yapabiliriz.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...+%E7imlendirme

berduray 19-03-2009 16:44

Wc kağıdı, mutfak havlusu rulosu da alternatifler arasında.

Öylece pet şişenin içine yerleştirilip sera etkine devam edilebilir.

hüsnüyusuf 19-03-2009 20:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 382972)
Wc kağıdı, mutfak havlusu rulosu da alternatifler arasında.

Öylece pet şişenin içine yerleştirilip sera etkine devam edilebilir.

Sn.Berduray, mutfak havlu rulolarını denemiş biri olarak deneyimimi paylaşmak istedim.

Ruloları tohum ekimi için kullanmıştım fakat rulolar sürekli nemli kaldığı için yüzeyinde küf oluştu.Ben de tohumları tekrar plastik bardaklara geçirmek zorunda kaldım.

aydın 20-03-2009 00:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüsnüyusuf (Mesaj 383108)
Sn.Berduray, mutfak havlu rulolarını denemiş biri olarak deneyimimi paylaşmak istedim.

Ruloları tohum ekimi için kullanmıştım fakat rulolar sürekli nemli kaldığı için yüzeyinde küf oluştu.Ben de tohumları tekrar plastik bardaklara geçirmek zorunda kaldım.

Ne yazık ki benim de aynı olay başıma geldi.Limon tohumu çimlendirmem bu yöntemle başarısız oldu:(

yazsonu 30-11-2010 16:46

Mini sera nasıl ısıtılır?

Kimi çiçek tohumlarını özellikle çok yılık olanları kış aylarında evde çimlendirmek istiyorum. Passiflora, selluka gibi...
Çimlendirme ortamını ve mini serayı hazırlamak sorun değil.
Ev içi ısısı düzenli değil, geceleri düşüyor gündüzleri çıkıyor, 10 - 13 dereceler arası gibi.
Ekeceğim tohumlar geceleri düşük ısıdan etkilenmesinler diye ısıtmak istiyorum. Uygun bir çözüm bulamadım.

Öneri gelirse değerlendireceğim.
Saygılarla...

furkan yıldız 19-12-2010 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birbay (Mesaj 721220)
Mini sera nasıl ısıtılır?

Kimi çiçek tohumlarını özellikle çok yılık olanları kış aylarında evde çimlendirmek istiyorum. Passiflora, selluka gibi...
Çimlendirme ortamını ve mini serayı hazırlamak sorun değil.
Ev içi ısısı düzenli değil, geceleri düşüyor gündüzleri çıkıyor, 10 - 13 dereceler arası gibi.
Ekeceğim tohumlar geceleri düşük ısıdan etkilenmesinler diye ısıtmak istiyorum. Uygun bir çözüm bulamadım.

Öneri gelirse değerlendireceğim.
Saygılarla...

Sayın Birbay'ın yaşadığı sorun ile aynı sorunu yaşıyorum yardım rica ediyoruz :o

Jezebel 20-12-2010 00:00

Çok sayıda değillerse sıcak su torbası işinizi görebilir, havluya sarıp seranızı üstüne koyabilirsiniz.
Elinizde yoksa, sıcak suyu pet şişeye doldurup havluya sarabilirsiniz ve seranıza yakın yerleştirebilirsiniz...
Elektrikle ısıtılan özel çimlendirme kutuları da var, fiyatları güzel >60 tl
Saygılar.

Cumhur Tonba 20-12-2010 00:39

Sayın Ateş Öztan,
Siz aklınızla bin yaşayın. Aslında bu bölümü okuyunca aklıma daha başka bir düşünce geldi. 5x3 ebatlarında Ön taraf 2 m. arkada kol duvarına dayanacak bir sera yapabilir miyim? Duvarları pet şişe ile örülebilir. Bu konuda biraz çalışayım. Zira kahvelerde hergün en az 70-80 şişe su tüketiliyor.
Denemeye değer.

kürşad 20-12-2010 07:33

http://www.arikanlar.com/ Bu sitede elektrik ile çalışan ısı bantları var. 2-3-5-6-10 mt gibi boylarını yapmışlar. Metre fiyatı 4 TL gibi birşey sanırım, yanına bir de 20-30 santigrat arası ayarlı termostat ile işinizi rahatlıkla görür. 5 metreliğinin fiyatı 20 tl civarında olmalı. Masanın üstünde dolandırıp üstüne de zeolit, çakıl gibi birşey ile kullanılabilir olabilir.

şehnaz 20-12-2010 09:13

http://neuearbeit.typepad.com/.share..._992_02_cm.jpg

furkan yıldız 20-12-2010 10:27

Teşekkür ederim Sayın Jezebel ve Kürşad
Sayın Şehnaz o resimdeki sera tipi bir tasarım sanırım

Jezebel 20-12-2010 11:05

1 Eklenti(ler)
Böyle bir şey de satılıyor , yurtdışında.

Eklenti 185001

Ancak petshop'larda evcil hayvanlar için özel ısıtıcı minderler satılıyor,
şimdi aklıma geldi,;)rahatlıkla kullanılabilir.

furkan yıldız 20-12-2010 11:14

Evet Sayın Jezebel
O minderlerden bizim mini minnacık yavrularımız için almayı da düşünüyorum bu hafta sonu yavrular beğenmezse sera için kullanılabilir :)

şehnaz 21-12-2010 08:25

sayın cumhur tonba
http://keetsa.com/blog/wp-content/up...303_3_468.jpeg

miralay 30-01-2011 00:52

elektrik pratik yaygın fakat saglıklı deyil altına yanmamış ahır gubresi serin

myefsane 05-03-2011 10:53

Valla ben pet şişeri tam ortadan kesiyorum noprmal bildiğimiz saksı yapıyorum ama dibinide deliyorum fazla su çıksın diye başka alternatif söleyecek olan varsa süper olur.

sibel774 09-03-2011 12:52

Biraz büyük seralar için belki elektrikli battaniyede olabilir.

fenerium 28-08-2011 23:39

Bende bugün Pet Şişesi içinde ilk Bambu Tohumlarını ektim,bakalım sonuç nasıl olacak

Ateş Öztan 09-10-2011 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 728674)
Sayın Ateş Öztan,
Siz aklınızla bin yaşayın. Aslında bu bölümü okuyunca aklıma daha başka bir düşünce geldi. 5x3 ebatlarında Ön taraf 2 m. arkada kol duvarına dayanacak bir sera yapabilir miyim? Duvarları pet şişe ile örülebilir. Bu konuda biraz çalışayım. Zira kahvelerde hergün en az 70-80 şişe su tüketiliyor.
Denemeye değer.

Merhaba,
Çok fazla pet şişe varsa verdiğim linkteki pet şişelerden yapılan seraya bakın.

bottle greenhouse

bizimbahcemiz 23-10-2014 11:59

arb73 merhaba..
Hala aynı yöntemi kullanıyor musunuz bitki çimlendirmek için? (Şeffaf saklama kapları)
Ben de bu şekilde bir sürü tohum çimlendirdim ancak kotiledonlar bir süre sonra çok uzadı ve kapak kapatılmayacak hale geldi, streç film ile çok gerdirmeden kapatmaya çalıştım ama o da işe yaramadı. Dolayısıyla sera etkisi yaratma çabalarım çok uzun sürmedi. Bunun için düşündüğünüz bir yöntem oldu mu, merak ettim?

isvicreli1 17-11-2014 00:56

Yakinda bende yapacagim.
Eline saglik !

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025