agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Seracılık (Örtüaltı Yetiştiriciliği)
(https)

Beğeni Düzeni40Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-05-2017, 10:35   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-05-2017
Merhaba arkadaşlar;
İzmirde çelik jant üreten bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum.29 yaşındayım.Malesef fabrikamız, kademeli olarak işçi çıkartmaya başladı.
Bu sebeblerden dolayı kendime ait 4 dönüm tarım arazimi sera yaparak geçimimi sağlamak istiyorum. Yerimiz izmir kemalpaşada.
Yerimiz çok verimli içinde artijenli su,elektirik evi olan merkeze çok yakın güzel bir yer.Şuan kirada. Arazinin yan komşusu sera olarak kullanıyor.
bu sene 5 yıllık antlaşmamız bitecek.Komşularımızı tümü aynı yıl içinde salatalık ve marul **** gül ekmektedir.
Size sormak istediğim. 3.5 dönüm araziyi komple topraklı sera olarak ekim yapsam, ( salatalık dometes biber ) bir de 2 adet süt ineği alsam
AİLEMİN GEÇİMİNİ SAĞLIYABİLİRMİYİM.
Siteye çok fazla okudum vs. topraksız tarım tavsiye ediliyor. Bu benim aklımda olan bir şey ama şuan için topraklı üretim yapmak istiyorum.
Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

sehmuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2017, 17:30   #2
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sehmuz Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar;
İzmirde çelik jant üreten bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum.29 yaşındayım.Malesef fabrikamız, kademeli olarak işçi çıkartmaya başladı.
Bu sebeblerden dolayı kendime ait 4 dönüm tarım arazimi sera yaparak geçimimi sağlamak istiyorum. Yerimiz izmir kemalpaşada.
Yerimiz çok verimli içinde artijenli su,elektirik evi olan merkeze çok yakın güzel bir yer.Şuan kirada. Arazinin yan komşusu sera olarak kullanıyor.
bu sene 5 yıllık antlaşmamız bitecek.Komşularımızı tümü aynı yıl içinde salatalık ve marul **** gül ekmektedir.
Size sormak istediğim. 3.5 dönüm araziyi komple topraklı sera olarak ekim yapsam, ( salatalık dometes biber ) bir de 2 adet süt ineği alsam
AİLEMİN GEÇİMİNİ SAĞLIYABİLİRMİYİM.
Siteye çok fazla okudum vs. topraksız tarım tavsiye ediliyor. Bu benim aklımda olan bir şey ama şuan için topraklı üretim yapmak istiyorum.
Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Komşularınızdan fikir aldınız mı? 3.5 dekar arazi sera için büyük bir alan. Bu kadar büyük bir arazi de sera kurup, ürünü iyi seçerseniz, pazarlama konusunda da bir sorununuz olmazsa rahat rahat geçinirsiniz. Tabi ki çalışmaktan yılmamak şartıyla. Toprakla uğraşmak zor bir iş. Başta söylediğim gibi komşularınıza danışarak işe başlayın. Hiç bir şey söylemeseler bile, pazarlamayı nasıl yaptıklarını öğrenin.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2017, 14:24   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-05-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Komşularınızdan fikir aldınız mı? 3.5 dekar arazi sera için büyük bir alan. Bu kadar büyük bir arazi de sera kurup, ürünü iyi seçerseniz, pazarlama konusunda da bir sorununuz olmazsa rahat rahat geçinirsiniz. Tabi ki çalışmaktan yılmamak şartıyla. Toprakla uğraşmak zor bir iş. Başta söylediğim gibi komşularınıza danışarak işe başlayın. Hiç bir şey söylemeseler bile, pazarlamayı nasıl yaptıklarını öğrenin.
Pazarlama konusu problem olmaz. İzmir merkeze 20 dk. olan bir yerde arazimiz. Hal de 30 dk. uzaklıkta. Şimdi x bir ürünü uygun kasa, ambalaj vs. koysam halde uygun komisyoncuya verdiğimde problem olmaz diye düşünüyorum. Şimdi ögrenmek istediğim konu 3 dönüm sera da benim aile mi geçindirecek kadar para bırakırmı. Sermaye konusunda problemim yok.

sehmuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
greenhouse plan, pvc hoop greenhouse, sera planı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025