![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
|
ne üreteceğinizi planlarınızı detaylandırın tavsiyemiz olur nacizhane |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
|
Alıntı:
Bu yaştan sonra merak sardım. ''Ağaçlar akademisinin'' öğrencilerinden biriyim. İlk önce toprakta , ıspanak ve marul ile başladım . Topraktaki çalışmalar devam edecek , ve benim için öğrenme ve devamlılık sağlıyacak ve ileride karşılaşacağım problemler karşısında yılgınlık yaşamama engel olacak bir moral çalışması olacak. Bu arada esas hedefim topraksız tarım olacak . Topraksız tarımı , Ülkenin ve genel olarak da tarımın geleceği olarak görüyorum. Topraksız tarım üstün körü bilgilerle profesyonel olarak hemen atılım yapılacak gibi görünmüyor .( benim açımdan ) O yüzden , toprakla tarım devam ederken , kademe kademe topraksız tarıma geçişe çalışacağım . 120 metre topraklı seranın yanına 120 metre kare de topraksız kurarak , ve 120 şer metre olarak büyütmeyi düşünüyorum. Bu seralar her bir birim inşa edilirken bir önceki denemelerden elde edeceğim deneyimlerle , daha iyiye doğru evrilecek diye düşünüyorum. Yani hem pratik yaparak öğrenilecek , hem de kurulum büyütülecek . Birnci aşamayı geçtik. Ispanak ve marullar yetişti . Bir çok hatalar yaptık . Ama toprak kusurlarımızı örttü. Şimdi , toprakta domates - hıyar - yeşil soğan - kıvırcık denerken , topraksız ortamda, domates denemeyi düşünüyorum . Aslında hemen domatese geçmeden , kıvırcık ve yeşil soğanla topraksız denemesi daha doğru olacak gibi bir düşüncem de var. Topraksız da önce yeşil soğan , kıvırcık mı ? Yoksa hemen domates mi ? Kararsızım . Yoksa hepsi birden mi? ![]() Yol haritam şimdilik böyle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|