![]() |
Meraba koruma sebebi s9yledir ektiginizde yer gübresi atmanız gerekiyor ve haftada 2 defa ilaç atmanız gerekiyor kızımızı örümceğe harita ve sulu gübre atmazsanız fasulye sararır sularkende maksi diye bir ilaç var onu sularken karıştırıp her satıra biraz atmanız lazım
|
Toz kükürt ile su karışmaz diye biliyorum denedim çünkü ve karışmadı.Sıcak su soğuk su içme suyu her şıkkı yaptım olmadı ve sordum kimyacılara dediler kükürt suda çözünmez..
|
Selam dostlar trips denen bir zararlı geldi fasulyeler. 3 dönüm ektik solucan gübresi kendi yaptığım sıcak kompost, laktik asit, oksijenli ortamda ısırgan otu, lavanta, adı çayı, biberiye çayları ve bu arkadaş konuk oldu fasulyeye. Ev yapımı ilaçlara baktım ancak trips zararlısına hangisi uygun bilemedim. İlaç kimyasal bir şeyler kullanmadım organik olarak tavsiye beklerim..
|
Alıntı:
|
O nedir acaba?
|
fasulye zararlısı
1 Eklenti(ler)
merhaba,
Fotoğraftaki böcekler fasulyelerimin canına okumuş, böceğin adı nedir? ayrıca doğal mücadele için önerinize açığım. |
Merhaba Arkadaşlar,
Bu yıl özellikle sırık fasulyelerimde çok fazla kuruma oldu. Fasulyeler tüm sırığa sarıldılar, çiçeklendiler ve ürün vermeye başladılar. Ancak bir çoğu birden bire kurumaya başladı. Aynı durum az sayıda olsa da domates biber ve patlıcanlarda da meydana geldi. Tam meyve dökmeye başladıkları aşamada kuruyuverdiler. Fasulyeleri söktüğümde toprak altında kalan kısımda beyaz pamukçuklar olduğunu gördüm. Diğer sebze türlerinde ise böyle bir durum yoktu. Bu durumun sebebi hakkında bilgisi olan varsa, beni bilgilendirebilir mi acaba? Ben mi bir şeyleri yanlış yaptım, alabileceğim bir önlem va mı vs? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Havalar aşırı sıcak ve nem oranı uzun süredir çok yüksek seyrediyor (%90-95 ler civarı) Bu yüzden olabilir mi acaba? Çünkü fındık ağaçlarının da bazı cinslerinin dal uçlarındaki yapraklar sararıp dökülmeye başladı,fındıklar da olgunlaşamadan dökülüyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025