agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzelerde hastalık ve zararlılar (https://www.agaclar.net/forum/sebzelerde-hastalik-ve-zararlilar/)
-   -   Fasulye hastalık ve zararlıları (https://www.agaclar.net/forum/sebzelerde-hastalik-ve-zararlilar/16034.htm)

yusuf123 20-10-2021 20:19

Meraba koruma sebebi s9yledir ektiginizde yer gübresi atmanız gerekiyor ve haftada 2 defa ilaç atmanız gerekiyor kızımızı örümceğe harita ve sulu gübre atmazsanız fasulye sararır sularkende maksi diye bir ilaç var onu sularken karıştırıp her satıra biraz atmanız lazım

gürmüzlü 27-04-2023 03:53

Toz kükürt ile su karışmaz diye biliyorum denedim çünkü ve karışmadı.Sıcak su soğuk su içme suyu her şıkkı yaptım olmadı ve sordum kimyacılara dediler kükürt suda çözünmez..

Organiktarım_34 05-08-2023 03:19

Selam dostlar trips denen bir zararlı geldi fasulyeler. 3 dönüm ektik solucan gübresi kendi yaptığım sıcak kompost, laktik asit, oksijenli ortamda ısırgan otu, lavanta, adı çayı, biberiye çayları ve bu arkadaş konuk oldu fasulyeye. Ev yapımı ilaçlara baktım ancak trips zararlısına hangisi uygun bilemedim. İlaç kimyasal bir şeyler kullanmadım organik olarak tavsiye beklerim..

Organiktarım_34 05-08-2023 03:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi balmuk (Mesaj 1549033)
neemazal işe yaradı mı ?

Arkadaşlar selam. Yeni üyeyim 3 dönüm fasulye ektim oturak cinsi.Solucan gübresi ve kendi yaptığım komposta diktim tohumları. Bokaşi çayı, laktik asit, ısırgan otu, lavanta, adaçayı vb. Oksijenli ortamda çaylar yaptım püskürttüm ve trips denen bir canlı geldi. Bütün köy halay çekiyor ilaçsız olmaz hocam diye. Ben direniyorum.. ne yapmam lazım..

Organiktarım_34 05-08-2023 22:31

O nedir acaba?

zynlsnl 14-08-2023 07:16

fasulye zararlısı

1 Eklenti(ler)
merhaba,
Fotoğraftaki böcekler fasulyelerimin canına okumuş, böceğin adı nedir? ayrıca doğal mücadele için önerinize açığım.

Müslüm.Aşcı 16-07-2024 23:51

Merhaba Arkadaşlar,

Bu yıl özellikle sırık fasulyelerimde çok fazla kuruma oldu. Fasulyeler tüm sırığa sarıldılar, çiçeklendiler ve ürün vermeye başladılar. Ancak bir çoğu birden bire kurumaya başladı. Aynı durum az sayıda olsa da domates biber ve patlıcanlarda da meydana geldi. Tam meyve dökmeye başladıkları aşamada kuruyuverdiler.

Fasulyeleri söktüğümde toprak altında kalan kısımda beyaz pamukçuklar olduğunu gördüm. Diğer sebze türlerinde ise böyle bir durum yoktu.

Bu durumun sebebi hakkında bilgisi olan varsa, beni bilgilendirebilir mi acaba? Ben mi bir şeyleri yanlış yaptım, alabileceğim bir önlem va mı vs?

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkürler.

MeyveliTepe 17-07-2024 08:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zynlsnl (Mesaj 1621516)
merhaba,
Fotoğraftaki böcekler fasulyelerimin canına okumuş, böceğin adı nedir? ayrıca doğal mücadele için önerinize açığım.

Pis kokulu yeşil böcek nimf'leri

TCM 17-07-2024 08:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müslüm.Aşcı (Mesaj 1624702)
Merhaba Arkadaşlar,

...
Fasulyeleri söktüğümde toprak altında kalan kısımda beyaz pamukçuklar olduğunu gördüm. Diğer sebze türlerinde ise böyle bir durum yoktu.
...

Resmini ekleseydiniz keşke. Bakliyatlar biliyorsunuz köklerinde minik toplar şeklinde azot bağlar. Onu görmüş olabilir misiniz?

Müslüm.Aşcı 18-07-2024 10:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1624707)
Resmini ekleseydiniz keşke. Bakliyatlar biliyorsunuz köklerinde minik toplar şeklinde azot bağlar. Onu görmüş olabilir misiniz?

Yok hayır azot yumru şeklinde oluyor. Onu biliyorum. Bu pamukçuklar ellendiğinde dağılıyorlar. Sanki rutubetli bir odanın duvarlarında oluşan beyaz pamukçuklar gibi. Fazla sudan desem değil. Bizim bölgede (Sakarya/Kocaali) bu yıl aşırı kuraklık var, hiç yağmur yağmadı, ben de sulamayı fazla yapmadığımı düşünüyorum.

Havalar aşırı sıcak ve nem oranı uzun süredir çok yüksek seyrediyor (%90-95 ler civarı) Bu yüzden olabilir mi acaba? Çünkü fındık ağaçlarının da bazı cinslerinin dal uçlarındaki yapraklar sararıp dökülmeye başladı,fındıklar da olgunlaşamadan dökülüyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025