![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Alıntı:
linyit külünü tarım yapılan toprakla asla karıştırılmamalı. kömür külünde potasyum,Tİ oksitleri,alkali metaller,çok zehirli arsenikgibi ağır metaller barındırır. ve bazı bilim adamları UYT yani kurutucu anlamında gibi sözlerden bahsetmektedirler. düşük dozda kullanıldığında bitkiler üzerinde olumlu sonuçlar verdiği de belirtilmektedir. benim yukarıda bahsettiğim sadece serpiştirmek ,yoksa birebir toprakla karıştırmak anlamında kullanmadım. bir kısım bilim adamı zararlı dese de bir kısmıda yeterli derecede kullanıldığında bitkiye zarar değil faydalı olduğu üzerinde hem fikirlerdir. araştırıldığında çekoslovakyalı bilim adamlarının bu konu hakkında olumlu çalışmaları vardır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
sayın msafak odun külünün de aynı işi görürmü bu konuda bilgim yok. aslında benim kömür külünde kastım taş kömürü külü idi. bu külü de alabildiğince değil yukarıda belirttiğim gibi sadece serpiştirmek. bazı arkadaşlarımızın benim bahsettiğim külü görmeden herne hikmetse tahlilini yapıp olumsuz deselerde; ben aklınıza gelebilecek soğankök çiçeklerimin tamamını toprakla külü karıştırıp dikiyorum nedeni ;her türlü börtü böcekten korumak ve soğan kökler daha iyi kök oluşsun diye katıyorum. bunu da yıllardır yapıyorum. tersini iddia edenlere ;külünü bulsunlar denemek amaçlı soğan kökleri ücretsiz göndereceğim. sonucunu da buradan yazsınlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
sn. gurbik67 Bilgi için teşekkür ederim. Taş kömürü külünü bulmak zor olacak. Ben öncelikle odun kömürünü deneyeceğim. Salyangozlarla ilgili ben de bir çok ilaç kullandım, ama çok iyi neticeler alamadım. Özellikle meyva ağaçlarımada çok miktarda oluyor. Toprak konusun çok bilgili olmasam da , toprak bir çok şeyi, ölçüyü kaçırmadan uygulayınca abzorbe edebilir ve hatta ona fayda sağlayabilir düşüncesindeyim. Bu konuda , sanıyorum bazı arkadaşlar bazen abartıyorlar gibi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ev yapımı ilaç, mücadele, salyangoz |
|
|