![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Küçük bir alanı salyangoz/sümüklü böceklerden korumak isterseniz yumurta kabuğuda iyi bir çözümdür. Kabuk parçaları dik olarak toprağa saplanır ve ya yukarıdan bakıldığında içbükey olacak şekilde bitkinin çevresi kaplanır. Salyangoz/sümüklü böcekler yumurta kabuğunun üzerinden geçerken canları yanacağı için uzak dururlar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
salyangoz ve sümüklü böceklerin ilk bahar ve sonbaharda çiçek ve sebzelere zarar vermesini önlemek için kesin çözüm, kömür külünün elenerek (küçük soğan çuvalı da olabilir elemek için) bahçeye elenen külün toprakla karıştırmadan sadece toprak yüzeyine serpiştirilen külün kesin çözüm olduğunu göreceksiniz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili gurbik Külü toprağa karıştırmadan da olsa koyarsak zarar vermez mi toprağımıza. Ben kömür kullanıyorum cünkü. Odun külü olsa daha iyi olur sanırım. Denemek için az bir bölgede uygulasam mı acaba:? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
cemo odun külünü kullanmadım. yukarıda yazdığım gibi bitkileri diktikten sonra toprak üzerine serpiştireceksin. ilaç kullanır gibi böceklerin kaybolduğunda bana dua edeceksin. benim bahçemde binlerce vardı bunu öğrenince 7-8 yıldan beri hiç görmedim. diğerlerine göre bedava çözüm. zımpara para ,yumurta para haaa senin tavuk vardı yumurta işi bedava |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ev yapımı ilaç, mücadele, salyangoz |
|
|