agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Sebzelerde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni33Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-07-2013, 20:37   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2011
çözüm

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seckinty Mesajı Göster
Merhabalar,

Balkonumda yetistirmeye calistigim biberlerimi bir turlu rahat birakmayan sorunlar var, once yaprak biti dadandi onu hallettik, simdi resimde goreceginiz sorun bas gosterdi, biberlerim cicek aciyor ve ardindan kuruyup cicekler dusuyor :-( cicek acan yerlerde orumcek ag yapmis gibi gorunuyor. Ag iclerinde de beyaz minik yaratiklar var, ben bunlardan nasil kurtulucam :-( yardim edin lutfen

fotograf
sn seckinty yaprak biti için decis ilacı veya muadili muadil (aynı etken madde içeren ucuz bir ilaç) kırmızı örümcekler içinse (ağ yapan) agrimec ilacı veya muadili muadil (aynı etken madde içeren ucuz bir ilaç) çiçeklerinizin kuruması ise çok su vermeniz biber bitkisi çok suyu sevmez eğer çok suya mahsur kalırsa sterese girerek çiçeklerini döker bitkinizin strese girmemesi için deniz yosunu içeren bir gübreyi bitkinizin toprağına dökün bu hem bitkinizin stresini çözer hemde çiçeklenmeyi teşvik eder

seckinty beğendi.
danışman_32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2013, 16:10   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi danışman_32 Mesajı Göster
sn seckinty yaprak biti için decis ilacı veya muadili muadil (aynı etken madde içeren ucuz bir ilaç) kırmızı örümcekler içinse (ağ yapan) agrimec ilacı veya muadili muadil (aynı etken madde içeren ucuz bir ilaç) çiçeklerinizin kuruması ise çok su vermeniz biber bitkisi çok suyu sevmez eğer çok suya mahsur kalırsa sterese girerek çiçeklerini döker bitkinizin strese girmemesi için deniz yosunu içeren bir gübreyi bitkinizin toprağına dökün bu hem bitkinizin stresini çözer hemde çiçeklenmeyi teşvik eder
çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için, ilaçlara baktımda yaklaşık 50-60 tl yazıyor bu fiyatlar doğrumudur acaba

sulama işi ile ilgili şöyle bir durum var sulamayı 3. gün yaptığımda yapraklar soluyor, balkon güney cephe sürekli güneş alıyor, 2 günde bir suluyorum, kaç günde bir sulamam doğru olur acaba? ne önerirsiniz

çok teşekkürler

seckinty Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2013, 01:22   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2011
sulama

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seckinty Mesajı Göster
çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için, ilaçlara baktımda yaklaşık 50-60 tl yazıyor bu fiyatlar doğrumudur acaba

sulama işi ile ilgili şöyle bir durum var sulamayı 3. gün yaptığımda yapraklar soluyor, balkon güney cephe sürekli güneş alıyor, 2 günde bir suluyorum, kaç günde bir sulamam doğru olur acaba? ne önerirsiniz

çok teşekkürler
bitkinizin öncelikle serin bir yere alın 4-5 bir günde bitki başına 1.5 lt gelecek şekilde su verin evet orjinal ilaçlar 50-60 tl fakat muadiller aşağıdaki gibi uygun olabiliyor

danışman_32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2013, 17:35   #4
Ağaç Dostu

aras09's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2012
Merhabalar, hatırlarsanız, bir süre önce balkonda yetiştirdiğim biber fidelerimin yapraklarını kuşların bir güzel yediğini yazmıştım. Sadece sapları kalmıştı. Hiç dokunmadım, bulundukları plastik bardakları derin bir saksıya yerleştirip saksının üzerine marketten aldığım limonların filesini geçirdim, fısfıs sulamaya devam ettim. O kadar büyüdüler ki fileye ulaştılar. Artık fileyi çıkardım ama hala kuşlardan korktuğum için içeri aldım iyice büyüyene kadar kalsınlar bakalım. Dikkat ettim daha sağlamlar sanki. Daha bol yapraklılar.

Tabii ondan önceki biberleri bugün yedim bile. Bunlar ne zamana yetişir artık, bilmiyorum. Ben merakımdan denemek istemiştim.

Merak eden olursa diye yazayım dedim. Bütün yaprakları yenmiş de olsa, biber fideleri yeniden ve daha sağlam bir şekilde yapraklanabiliyor.

aras09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025