agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Sebzelerde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni91Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-04-2018, 11:43   #1
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Yeriniz çukurda sanırım. Benim yerim de dağda da olsa biraz kuytuda. Bu nedenle bakla zınnı armut, elma, kiraz, vs. çok zarar veriyor. Bazılarını nerede ise taç yapraklarına kadar yemişler. Arılar nedeni ile ilaç da veremiyorum. Fırsat bulursam el ile etkisiz hale getiriyorum. 200 tane etkisiz hale gelse de yerine yenileri geliyor. Hala topraktan çıkıyorlar. Üzerleri yeni çıkanların kurumuş çamur oluyorlar.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2018, 08:26   #2
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Bu sene armutlarım açtığı halde bakla zınnı yoktu. Ağaçların altına solucan gübresi attım ve taç izdüşümlerini sürdüm. Ertesi gün bahçe bakla zınnı doldu. Bahçeyi sürmek, "bahar geldi uyanın" demek gibi bir şey oldu herhalde. Geçenlerde, bahçe sahibi bir tanıdığım, bir toplantıda şekerli su attığını ve 9 yıldır bakla zınnı gelmediğini söyleyen biriyle tanışmış. Bana "bunu dener misin?" dedi. 1 fidan Williams armuduna bahsettiği dozda şekerli su attım ve bütün bakla zınnı bu fidana hücum etti. Tanıdığıma "sizinle dalga geçmişler" deyince, adama telefon açmış telefona bakan olmamış.
Etrafınızda başka bahçe yoksa kesinlikle bahçeyi talan ediyorlar. Bursa da o kadar armut bahçesi var ve bu zararlıdan bahsedildiğini hiç duymadım. En büyük zararlısı armut psilidi diyorlar.

aydemiraydın beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025