agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Sebzelerde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni91Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-04-2016, 23:22   #1
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Köy tv'de bir ilacın reklamı yapılıyor. Adını hatırlayamadığım için internetten bakamıyorum. İlaç gerçekten etkili oluyor mu?

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2016, 07:46   #2
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Köy tv'de bir ilacın reklamı yapılıyor. Adını hatırlayamadığım için internetten bakamıyorum. İlaç gerçekten etkili oluyor mu?
Bugün Bayer'in calypso OD 240 adlı ilacını alacağım. Biraz daha büyük olsalar makineli tüfekle öldürmeyi bile denerdim. İlaçlama öncesini ve ilaca böceklerin verdiği tepkiyi resimlemeye çalışırım.

aydemiraydın beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2016, 17:06   #3
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
İlaçlamadan önce çiçeklerde, her zamanki kadar bakla zınnı vardı. İlaçlamadan sonraki resimlerde yerdeki böcekleri görebilirsiniz. Ayrıca sayın Meyvelitepe'nin çekincesini düşünerek, arıları ve kelebekleri gözledim. Arıyı çekebildim ama kelebekler durdukları yerde durmuyorlar. Neticede popülasyon oldukça azaldı. Gerçi armutları kaybettim ama kirazların altı böcek ölüleriyle dolu. Bu böcekler ölü taklidi yaptıkları için, belli yerlere işaretler koydum. Yarın böceklerin orada olup olmadığını kontrol edeceğim. İlaç sadece o an için mi etkili yoksa yeni gelen böcekleri de öldürüyor mu yarın kontrol edeceğim. Şimdilik olumlu diyebilirim. Son bir not: leğenlere yalnızca su koyarsanız arılarda düşüyor. Sirkeli suya arılar gelmiyor. İlk gün sadece su koymuştum, böcekten çok arı vardı. İkinci gün sirke ilave edince arı sayısı sıfıra düştü. Pekmezi denemedim ama tatlı olduğu için arıların gelme riski var.

Eklenen Resimler

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025