agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Sebzelerde hastalık ve zararlılar
(https)




Beğeni Düzeni91Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-03-2016, 19:51   #1
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Bakla zınnı yine başladı. İşin ilginç yanı; kayısı, erik ve şeftaliye gelmiyorlar. Armutlara hücum ediyorlar. Elma ve kirazlar açmak üzere, bahçe mavi leğen dolu, buna rağmen çiçeklerin dişi organlarını yiyip bırakıyorlar. Dün ve bugün 30 armut ağacından, en az 500 tane toplayıp öldürdüm. Yarın ağaçlarda nöbet tutacağım.

Muda beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2016, 23:21   #2
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,817
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Bakla zınnı yine başladı. İşin ilginç yanı; kayısı, erik ve şeftaliye gelmiyorlar. Armutlara hücum ediyorlar. Elma ve kirazlar açmak üzere, bahçe mavi leğen dolu, buna rağmen çiçeklerin dişi organlarını yiyip bırakıyorlar. Dün ve bugün 30 armut ağacından, en az 500 tane toplayıp öldürdüm. Yarın ağaçlarda nöbet tutacağım.
Onlar bizden önce nöbete başlamışlar. Bir arkadaşımla konuşurken onun bulunduğu bahçeye gelmediklerini söylüyordu. Ertesi gün gittiğimde hemen yanındaki başka bir arkadaşımın bahçesinde armut çiçeklerini hiç affetmeden yediklerini gördüm. Bugün ise sonradan açan badem çiçeklerinde kendilerine ziyafet çekiyorlardı. Yakında armutlar çiçek açacak. Muhtemelen büyük çoğunluğunu geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi iki gün içinde bitirecekler. Çiçek açıldıktan sonra iki gün en tehlikeli zaman. İki gün içinde ağacın çiçeklerini bitirip bir daha pek gelmiyorlar. Gerekirse bir kısım dallara almış olduğum soğanlı bitkilerin filelerinden takmayı düşünüyorum. En azından birkaç tane meyve yiyebiliriz. Sonradan çiçek açanlarda meyve şansı daha yüksek oluyor. Az olunca muhtemelen gelmiyorlar.

tarku beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025