agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Biber (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/890.htm)

ahanda 02-05-2013 08:48

Merhaba, arkadaşlar biber tohumu için önerebileceğiniz site ya da kaynak var mı ?
bir kaç çeşit farklı biber türünü yetiştirmek istiyorum. Aklınıza gelen bir kaç adresi paylaşırsanız bende alıp denemek isterim.

zebra 02-05-2013 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahanda (Mesaj 1147949)
Merhaba, arkadaşlar biber tohumu için önerebileceğiniz site ya da kaynak var mı ?
bir kaç çeşit farklı biber türünü yetiştirmek istiyorum. Aklınıza gelen bir kaç adresi paylaşırsanız bende alıp denemek isterim.

Ebay hesabiniz varsa, orada cok degisik biber cesitleri bulabilirsiniz. Size bir fikir vermesi acisindan bu saticiyi tavsiye edebilirim. Aldigim tohumlardan memnun kaldim bu yil :

12 graines de POIVRON Carré Noir - Sweet pepper seeds eBay Boutiques | Potager du Daltonien

Kolay gelsin.

ahanda 02-05-2013 10:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zebra (Mesaj 1147992)
Ebay hesabiniz varsa, orada cok degisik biber cesitleri bulabilirsiniz. Size bir fikir vermesi acisindan bu saticiyi tavsiye edebilirim. Aldigim tohumlardan memnun kaldim bu yil :

12 graines de POIVRON Carré Noir - Sweet pepper seeds eBay Boutiques | Potager du Daltonien

Kolay gelsin.

Teşekkür ederim ilginiz için, ben de mesajımı eksik yazmışım.
Geleneksel arıyorum. Oynanmamış olması önceliğim.

kuzum 02-05-2013 15:12

Tohumlar için tohumlar.net'e bakmanızı tavsiye ederim. 2 kez aldım. Çokta memnunum. Tohumlar F1 değil tamamen doğal. Fiyatları da oldukça ucuz. Üstelik elleride çok bol. 3 çeşit sipariş ediyorsunuz size 7-8 çeşit geliyor. Üstelik çokta çabuk elinize geçiyor. :)

kuzum 02-05-2013 15:23

Arkadaşlar, bu sene balkonda coştum denilebilir. 20 saksıyı buldum. Yerimde kalmadı. Ama hala biberlerimi yerlerine almadım. Acaba biberler için yüksekliği 13-15 cm arası olan saksılar uygun mudur? Birde 10 kg'luk yoğurt kaplarım var. Onlara da 2 şer adet dikeyim diyorum. Olur mu acaba?

justice 06-05-2013 11:12

Kapya biber

1 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar.
Tohum takas şenliğinden gelen kapya biber tohumlarım çimlendiler.
Başka başlık bulamadım ve yeni bir biber başlığıda açıp kafalar karışmasın diye buraya eklemeyi uygun gördüm, inşallah yanılmamışımdır.

Çimlenme bilgileri:
Batı karadeniz iklim şartlarında kapalı balkon ortamında 15 nisanda ekim yapıldı.
Yaklaşık 15 günde çimlenip topraktan çıkmaya başladılar. Büyüsünler daha güzel fotolarda eklerim umarım.

aras09 10-05-2013 09:53

Pazardan aldığım fideler tuttu. Balkona çıkardım. geçen yıl çok sulamaktan galiba gövdenin toprağa yakın kısımları kararmıştı. Şimdi sulamış olmaktan korkuyorum. Galiba yapraklarına ve kök boğazına su gelmemesi gerekiyor. Ankarada olup balkonda biber yetiştiren var mı, sadece sabahları sulasam bu mevsimde çok gelir mi? :(

torkulu 10-05-2013 10:06

birkaç hafta önce kırmızı habanero ve tabasco tohumlarını ektim. habanero dan 5 tane ekmiştim hepsi çimlendi. tabascolardan haber yok. tohumlara baktım çürüme de yok. bildiğim kadarıyla habanero daha güç çimlenen bir bitki. tabasco biberi çimlendirmede bir püf nokta mı var ? ne yapılması gerek?
teşekkürler

Hülyab 10-05-2013 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aras09 (Mesaj 1152367)
Pazardan aldığım fideler tuttu. Balkona çıkardım. geçen yıl çok sulamaktan galiba gövdenin toprağa yakın kısımları kararmıştı. Şimdi sulamış olmaktan korkuyorum. Galiba yapraklarına ve kök boğazına su gelmemesi gerekiyor. Ankarada olup balkonda biber yetiştiren var mı, sadece sabahları sulasam bu mevsimde çok gelir mi? :(

Merhaba sevgili Aras09 bende ankarada balkonumda sebze yetiştiriyorum balkonum uzun saatler güneş görüyor ama ben biberlerimi hergün sulamıyorum toprakları kurudukça iki günde bir suluyorum. Yaptığım doğrumu bilmiyorum ama şuanda tüm bitkilerim gayet sağlıklılar.

aras09 10-05-2013 13:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hülyab (Mesaj 1152386)
Merhaba sevgili Aras09 bende ankarada balkonumda sebze yetiştiriyorum balkonum uzun saatler güneş görüyor ama ben biberlerimi hergün sulamıyorum toprakları kurudukça iki günde bir suluyorum. Yaptığım doğrumu bilmiyorum ama şuanda tüm bitkilerim gayet sağlıklılar.

Teşekkürler cevap için. Ben de öyle yapayım bari. Nedense sulamayınca kendimi suçlu gibi hissediyorum. :rolleyes:

unbreakabl 11-05-2013 06:45

biberlerim büyümüyor yardım edin lütfen

1 Eklenti(ler)
merhaba arkadalar yaklaşık 1 ay önce ektiğim biberlerimin boyu neredeyse hic büyümedi

1 gün çapalıyorum 1 gün bekletiyorum ondan sonra suluyorum takriben 3 günde bir suluyorum çapalamayla sulama arasında 1 gün boşluk bırakıyorum

bu uygulamadanmı kaynaklanıyor yoksa topraktanmı bilemiyorum geçen senede kücücük kalmıştı biberlerim

toprağı hayvan gübresiyle güzelce gübrelemiştimde gene olmadı (keçi + koyun + büyük baş)

esinares 12-05-2013 13:52

merhabalar
biberi çok seviyorum evde 3 balkonum var tek tek bütün balkonları denedim.
fakat tam çiçek açıyor meyve verecekken düşürüyor.
bir türlü sorunu çözemedim.
çiçek toprağı kullandım,en çok güneş alan balkona koydum olmadı gölgeye aldım olmuyor bir türlü çok iyi büyüyyorlar fakat meyvesini alamıyorum.
sorun nedir sizce
bir çok yöntem denedim sulamada dahil fakat bir türlü ürün elde edemedim.
şuan 80 kök kadar var elimde fazlasınıda dağıttım.
yardımcı olursanız svinirim

aras09 14-05-2013 10:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esinares (Mesaj 1153640)
merhabalar
biberi çok seviyorum evde 3 balkonum var tek tek bütün balkonları denedim.
fakat tam çiçek açıyor meyve verecekken düşürüyor.
bir türlü sorunu çözemedim.
çiçek toprağı kullandım,en çok güneş alan balkona koydum olmadı gölgeye aldım olmuyor bir türlü çok iyi büyüyyorlar fakat meyvesini alamıyorum.
sorun nedir sizce
bir çok yöntem denedim sulamada dahil fakat bir türlü ürün elde edemedim.
şuan 80 kök kadar var elimde fazlasınıda dağıttım.
yardımcı olursanız svinirim

Bu başlıkta daha önce pek çok sorun ele alınmış, bazen aramak problem oluyor ama ben de daha çiçeklenme seviyesine gelmemiş biri olarak okuduklarımı aktarayım: Çiçek dökülmesi genellikle sıcaktan oluyormuş. Ayrıca saksının da aşırı ısınmaması gerekiyormuş. Meyve dönemine kadar az su verilmeliymiş. Ayrıca bit vs gibi zararlılar olabilir, bunun için de bir litre suya bir yemek kaşığı arap sabunu karıştırıp püskürtmek gerekiyormuş...;)

Ankarada dolu yağdı kısa bir an, hemen bütün sebzeleri içeri aldım, korkumdan hala çıkaramadım, arada balkon kapısını açık bırakıyorum, yağmurlar bitsin, anca o zaman çıkarırım artık...:rolleyes:

esinares 14-05-2013 14:01

dedikleriniz doğru bende okudum o yazıları ama malesefki;
ben her yolu denedim her saksıyı her türlü su vermeyi bir türlü balkonu güneş gölge herşey başarılı olamadım.aslında resimlerini koysam daha anlaşılır olur sanırım fakat şuan o imkanım olamadı.
ilk zaman çok çiçek veriyor.meyve vermeye başlıcağı zaman dökmeye başlıyor.
böcek sorununu hallettim.
bir tanıdık ilaç verdi ona karşı ve kurtuldum mavi bir ilaç tavsiye ederim fakat ismini bilmiyorum.
şuan geçen seneki biberimin başında belki 100 tane çiçek var gelgelelim toplamda 20 adet biber yok.:((((

esinares 14-05-2013 14:05

yalnız aras09 arkadaşım
okuduğum bir yazı düşündürdü beni
sanırım tozlaşma sorunu diyorum ben.
olabilir hani.
biberimin geniş büyük yaprakları vardı sonra mini mini oldu.
sonrada ürün alamadım.
fakat ilk üründe yaklaşık yarım kilo 1 kilo arası biber aldım tek ağaç ve süs biberi tek seferde biberlerde küçüldü.
sanırım diğer bittkilerden kaynaklandı.
bir yazıda okuduğum kadarıyla tozlaşma sorunu olabilir.
peki ama onu nasıl halledecez onu bilmiyorum :(((

esinares 14-05-2013 14:44

sayın unbreakabl
merhaba arkadalar yaklaşık 1 ay önce ektiğim biberlerimin boyu neredeyse hic büyümedi

1 gün çapalıyorum 1 gün bekletiyorum ondan sonra suluyorum takriben 3 günde bir suluyorum çapalamayla sulama arasında 1 gün boşluk bırakıyorum

bu uygulamadanmı kaynaklanıyor yoksa topraktanmı bilemiyorum geçen senede kücücük kalmıştı biberlerim

toprağı hayvan gübresiyle güzelce gübrelemiştimde gene olmadı (keçi + koyun + büyük baş)

sanırım az sudan kaynaklanıyor sorunun
ilk zamanlar boy atması için bol su istiyor.
yani her gün sulamanız gerekli
resimde gördüğüm kadarıyla çok güneş alan bir yerde biberleriniz.
tecrübelerime dayanarak hergün sulayın az miktarda ve serin havada ya sabah erken **** akşam saatlerini tercih edin .
****** ben hiç ürün alamıyorum ama boyları maşallahı var benimkilerin.
geçen seneki süs biberim 1 metre kadardı boyu budadım bu sene
çok büyüktü.
gölge ve su sorununuzu çözer sanırım.

aras09 14-05-2013 16:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esinares (Mesaj 1154830)
yalnız aras09 arkadaşım
okuduğum bir yazı düşündürdü beni
sanırım tozlaşma sorunu diyorum ben.
olabilir hani.
biberimin geniş büyük yaprakları vardı sonra mini mini oldu.
sonrada ürün alamadım.
fakat ilk üründe yaklaşık yarım kilo 1 kilo arası biber aldım tek ağaç ve süs biberi tek seferde biberlerde küçüldü.
sanırım diğer bittkilerden kaynaklandı.
bir yazıda okuduğum kadarıyla tozlaşma sorunu olabilir.
peki ama onu nasıl halledecez onu bilmiyorum :(((

Olabilir ama zaten balkonda, açık havada değil mi, tozlaşsın işte ;)
Dediğim gibi daha o aşamaya gelmedim, Allah bilir ben neyle karşılaşacağım...
Bilen birileri görse de bilgilerini paylaşsa...:rolleyes:

unbreakabl 15-05-2013 06:26

cok teşekkür ederim bilgileriniz için deniycem ***. boy atarlar

sebnem&mircan 26-05-2013 05:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahanda (Mesaj 1148009)
Teşekkür ederim ilginiz için, ben de mesajımı eksik yazmışım.
Geleneksel arıyorum. Oynanmamış olması önceliğim.

Merhaba biraz gec oldu ama ilgilenirseniz bu sayfada yerli tohumlar mevcut ve tavsiye ederim.. Daha once iki defa agaclar net"ten (amator hobici) siparisim oldu ve cok memnun kaldim...
http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/26011.htm

aksamsefasi 26-05-2013 12:42

Merhaba;
balkonumda ilk defa yetiştirdiğim biberlerim aşağıdaki resimdeki gibi çiçeklerinin bazılarını döküyor.Forumda araştırdım ;daha önceki benzer problemlere arkadaşlarımız;kalsiyum eksikliği veya aşırı güneş ve sıcak olabilir diye yorum yapmışlar.
bendeki problem aynı mı bilmiyorum,çünkü öyle olsa çiçeklerin hepsinin dökülmesi gerekmez miydi acaba? bizim balkona serçe çok geliyor,kuşlar böyle şeyler yaparmı onu da bilmiyorum.
eğer sorun kasiyum eksikliğiyse nereden bulabilirim,yardımcı olabilirmisiniz?
şimdiden teşekkürler iyi paylaşımlar

http://o1305.hizliresim.com/19/u/nh0gq.jpg

http://r1305.hizliresim.com/19/u/nh0hk.jpg

h_dogan 26-05-2013 18:08

Sn. akşamsefası saksılarınızın büyüklüğü ne kadar? Bir de dökülen çiçeklerinizin olduğu bitkilerde meyve tutumu nasıl? Yani sadece birkaç çiçek açıp döküldü mü yoksa içinde 5-6 meyve olup sonra mı açılan çiçekler döküldü?

aksamsefasi 26-05-2013 18:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1161009)
Sn. akşamsefası saksılarınızın büyüklüğü ne kadar? Bir de dökülen çiçeklerinizin olduğu bitkilerde meyve tutumu nasıl? Yani sadece birkaç çiçek açıp döküldü mü yoksa içinde 5-6 meyve olup sonra mı açılan çiçekler döküldü?

önecelikle ilginize teşekkür ederim,
aynen söylediğiniz gibi 5-6 meyve verdi sonradan çıkanlar teker teker dökülüyor. saksı 8.5 lt iki adet bitki var

himone 27-05-2013 12:33

arkadaşlar köye gittiğimde köydekiler damla sulama borusundaki her deliğe boruyu ortalayacak şekilde 2 tane biber dikiyorlar. yalnız forumda gördüğüm kadarıyla her deliğe bir tane dikilmesi geremiyor mu? 2 tanesi dipdibe olunca nasıl büyüyecek?

antebi 27-05-2013 15:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aksamsefasi (Mesaj 1161017)
önecelikle ilginize teşekkür ederim,
aynen söylediğiniz gibi 5-6 meyve verdi sonradan çıkanlar teker teker dökülüyor. saksı 8.5 lt iki adet bitki var

8.5 litrede 2 bitki çok fazla,bir tanesine bile az gelebilir.Ben 18 litrelik tenekelere 1 adet dikiyorum.

Safranlı 27-05-2013 15:36

çok mükemmel gübrelem yapılabilirse küçük tenekede de olabilir
ancak büyük teneke tabi en iyisi
ama gübreleme şart

coskun_Celik_ 27-05-2013 16:07

2 Eklenti(ler)
Benim biberlerim hala çiçek açmadı 25 gün oldu ekeli bir sorun var acaba! Bide biberde koltuk nasıl alınır ? İlk çiçek açtığı zaman çiçek açan dalın ucunu kırın felan diyorlar doğrumudur?

kursun 30-05-2013 13:18

Biberimin alt yapraklarının ucunda leke var, kendi iyi görünüyor.
Bir de sanki biberleri geç büyüyor gibi. Acaba ne sorunu olabilir.
http://img600.imageshack.us/img600/3654/img0104aw.jpg
http://img402.imageshack.us/img402/7697/img0100azx.jpg
http://img109.imageshack.us/img109/5121/img0102ahz.jpg
http://img823.imageshack.us/img823/4716/img0101ac.jpg

s-kaptanoglu 05-06-2013 14:28

yardım lütfen

5 Eklenti(ler)
herkese merhaba arkadaşlar kolay gelsin

resimlerde görüldügü gibi biberlerim cok güzel büyüdüler 50 60 cm var boyları ama bir soluk gibi son yapraklar buruşuk bazı yapraklarda hafif çürüyor gibi bir de en büyük sorun hiç çiçek açmıyor ilk diktiğimden beri 4 günde bir suladım şimdi ise 5 günde suluyorum birde hiç bir böcek falan yok kesinlikle neden acaba yardım edebilirmisiniz bilgisi olan arkadaşlar . Şimdiden teşekkürler.

Mahir 05-06-2013 23:56

muhtemelen kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyor. tebeşir tozunu suyla karıştırıp birazcık verebilirsiniz.

kursun 06-06-2013 13:33

Sayın kaptanoğlu. Biberlerini toprakta mı yetiştiriyorsun?
Besin eriyiğinde mi? Seranın içinde mi? Güneş ne kadar alıyor.
Bence bunların hepsi gerekli. Açıkça yazarsan bilen arkadaşlar daha iyi yorum yapılabilir.

s-kaptanoglu 06-06-2013 17:48

ilginiz için teşekkürler arkadaşlar normal toprak ponza taşı ve iyi yanmış koyun gübresi karışımı güneş 11 12 den sonra akşama kadar alıyor. birde kalsiyum eksikligi varsa nasıl giderebilirim

candem 10-06-2013 22:58

biberlerim çiçek tomurcuklarını çıkardılar ama heryerde beyaz böcekler var. sirke sıktım 2 gün ama hiç faydası olmadı. evde yapılacak bir ilaç var mı araştırdım ama bulamadım.

fidelerin etrafında fesleğen ve kadife çiçeği vardı.
fesleğen belki işe yaradı ama kadife çiçeği ilk böceklenen bitkim oldu...

fideüreticisi 11-06-2013 08:08

toprak ne çok sıkı ne de çok gevşek olmalı 2,5 toprak 1,5 torf gibi

Sarpalptekin 11-06-2013 10:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi candem (Mesaj 1168210)
biberlerim çiçek tomurcuklarını çıkardılar ama heryerde beyaz böcekler var. sirke sıktım 2 gün ama hiç faydası olmadı. evde yapılacak bir ilaç var mı araştırdım ama bulamadım.

fidelerin etrafında fesleğen ve kadife çiçeği vardı.
fesleğen belki işe yaradı ama kadife çiçeği ilk böceklenen bitkim oldu...

.Sayın candem 1lt suya 1yemekkasigi Arap sabununu karıştırıp temiz bir fisfis Vasitasi ile bitkinize püskürtün biberlerinize zarar vermeden yaprak bitlerinizden kurtulursunuz..başarılar..

dmrsda 12-06-2013 17:16

Merhaba daha önce sebze yetiştirciliğim olmamıştı. Şimdi bulunduğumuz evde bahceli ve biz bahçeye birkaç biber domates ve marul ektik. Yaklaşık 1 ay olmuştur dikeli fakat hiçbir gelişme göstermediler. Ne biber ne domates ne marul:( ne öldüler ne büküldüler öylece duruyolar.diplerini çapalayıp havalandırıyorum,gübremi lazım acaba?**** sera gibi naylon ile üzerinimi kapatmalıyım çünkü bulunduğum yerde hava biraz serin ve yağmurlu. sizce neyi yanlış yapıyorum. Yardımcı olurmusunuz.

Boska 12-06-2013 19:42

Sayın dmrsda,
Toprağınız çok kötü olmadıkça gübre vermeseniz de bir parça gelişme göstermeleri gerekirdi.
Biber biraz daha geç gelişebilir ama domates ve marul hızlı gelişen bitkilerdir.
Günde kaç saat güneş alabiliyorlar?
Normal bir gelişim için ideal olan günde 6 saat kadar güneş almalarıdır.
Güneşi normal alıyorlarsa fidelerin toprağına bir miktar organik gübre gelişmelerine yardımcı olur.

Kayahann 12-06-2013 19:56

benim bahçemde de biberler var çok güzel büyüyolar 50-60 cm küçük ağaçlar gibi oldular, bir sürü çiçek açıyolar ama çiçekler bibere dönüşmüyor, güzelce açtıktan sonra kendi sapıyla birlikte kuruyup düşüyorlar neden olur acaba, numunelik bi tane bile biber çıkmadı :D

dmrsda 12-06-2013 20:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Boska (Mesaj 1169012)
Sayın dmrsda,
Toprağınız çok kötü olmadıkça gübre vermeseniz de bir parça gelişme göstermeleri gerekirdi.
Biber biraz daha geç gelişebilir ama domates ve marul hızlı gelişen bitkilerdir.
Günde kaç saat güneş alabiliyorlar?
Normal bir gelişim için ideal olan günde 6 saat kadar güneş almalarıdır.
Güneşi normal alıyorlarsa fidelerin toprağına bir miktar organik gübre gelişmelerine yardımcı olur.

Toprak cok güzel aslında yumuşak bi toprak.güneş de alıyorlar ama ben yurtdışında yasıyorum ve bunları diktiğimizden beri havalarda pek düzelmedi açıkçası yağmur ve kapalı bir havanın da belki etkisi olabilirmi? Biraz gübre karıştırayım toprağa teşekkürler.

gülsümkaya 15-06-2013 20:10

1 Eklenti(ler)
küçük zehirler

aras09 19-06-2013 17:59

Balkonumdaki biberlerimdeki yaprak zararlıları için arapsabunu karışımını kullandım ama yine tekrarladılar ve birkaçı kaybettim. Yeni fidelerde de var. Fidelerim aldığım dükkan pascal20 sp verdi. Bunu kullanan var mı? Güçlü zehir sanırım, biraz korktum. Yeni çıkan uçlarda biber yapraklarım içe doğru kıvrıldı. Bu da başka bir şey mi? Bu ilacı kullanayım mı? Başka doğal bir çözümü var mı?:confused:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025