![]() |
Sayın Himone; bekliyoruz inşaallah bir üstad yardımcı olur. :)
|
Alıntı:
|
saksıda yetiştirdiğim biberlerimn yapraklarında basura oluştu bunu nasıl çözebiliriz? topraklarında da küçük karıncalar var.sizce bunun nedeni ne olabilir? biberlere zarar verir mi? yardımcı olabilirseniz teşekkür ederim:)
|
teşekkür ederim yardımınız için. Biberlerim bahçede dikili yerlerini değiştirmem mümkün değil. Sanırım şu an için yapılcak tek şey suyu azaltmak iki günde bir su veriyorum artık. Bir kaç çeşit biber fidelerim var umarım az da olsa yetişirler :)
|
Biberlerim için boş yere endişelenmişim :) kaç zamandır sorun var diye düşündüğümden umudumu yitirmiştim sedece suluyordum biberlerimi dün su verirken bir sürü biberin büyüdüğünü farkettim :) onca zaman tepelerinde biber aradım durdum ne ara büyüdüler anlamadım :) en kısa zamanda fotoğraflarını yüklerim.
|
1 Eklenti(ler)
Süs biberim çiçeklenmeye başladı:)
Eklenti 235378 |
" Süs biberim çiçeklenmeye başladı"
MAŞALLAHI VAR GERÇEKTEN |
Alıntı:
Bu arada benim biberlerimdeki buruşmanın sulama hatası ve biber biti kaynaklı olduğunu söylemişlerdi. Gerçekten üzerlerinde minik hayvancıklar gördüm ve deterjanı su ile karıştırarak püskürttüm. Tam çiçeklenme dönemindeydiler bir kaç çiçek telef oldu ama bitlerden kurtuldum. Meyvalar oluşmaya başladı.. |
Biberlerim
2 Eklenti(ler)
Merhabalar
Mayıs ayında ektiğim tohumlar büyüdü çiçek açtı. Nasıl bir biber çıkacak ortaya hiç bilmiyorum:) Merakla bekliyorum. Bu arada çiçek açtığı bu dönemlerde nasıl bakım yapmalıyım, sulama nasıl olmalı bilgilendirirseniz sevinirim. Bir de çiçek açan biberlerimin yapraklarında sararmalar oldu gibi, sebebi nedir acaba? Eklenti 239974 Eklenti 239975 |
Sayın no_lina ; bu konuda yardımcı olabilecek ustalar sanırım forumda daha önce benzer sorulara cevaplar verildiğinden forumun iyi incelenmesine isteyerek cevap vermiyorlar. Ben forumdan öğrendiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım size :) Çiçeklenme başladığında fazla su vermiyorsunuz. Bitkinizin yapraklarının üstünde ve altında olabilecek küçük bitleri kontrol ediniz. Eğer varsalar onlara bir litre suya bir çorba kaşığı arap sabunu karıştırarak bolca püskürtme yapınız. Bitlerden kurtulursunuz. Ben denedim başarılı oldu. :) Yanlız o dönemdeki çiçekleri kaybediyorsunuz. Bitki kendini toparladığında yeniden çiçeklenme ve meyve oluşuyor. Sararmalar eğer zararlı böcek kaynaklı değilse sulama fazlalığından da oluşabiliyor. Hatalarım varsa lütfen usta arkadaşlar düzeltme yapsınlar.. Umarım bitkinizin bol bol meyvelerinden yersiniz. Kolay gelsin.
|
Sayın no_lina biber saksısının dar olmasından birde havasızlıktan ve az güneş görmesinden sararma yapmış olabilir gördüğüm kadarıylada sizin biberler tek dal büyüme yapmış bunun nedeni fazla sulama olabilir biber sudan çok nemi sever saygılar
|
sayın ahmetihsan ve macuroğlu cevaplarınız için teşekkür ederim.
Biberleri hergün suluyorum, geçen gün bahsettiğiniz bitleri gördüm yapraklarda, şimdi okuyunca hazır çözümünü de yazmış olmanıza çok sevindim;) en kısa sürede dediğinizi uygulayacağım. Bit olan biberimde henüz çiçekler açmadı tomurcuk haldeler. |
1 Eklenti(ler)
Acısos yapmak üzere topladığım biberlerim..
|
Neden benim biberlerim vermedi???
Merhabalar,
Ben Belcikada bahcemde kucuk bir tunel serede biber ve domates yetistirmek istedim. Taze gubrelenmis siyah toprak getirttim. Biber ve domates fidanlarim kocaman oldu ama, ne biber nede tomates vermedi neden acaba? Bu arada, bu simdiki mesele degil tabi yazin dikmistim bunlari. |
Çiçek açtılar mı peki?
|
Sevgili karamanliali, çekilmiş bir resim varsa buraya yerleştirin daha iyi yardımcı olabiliriz. Ama ilk kanaatim tohumdan kaynaklanan bir sorun olduğu yönünde.
|
Sn karamanliali Sn Selahattin hocamın dediği yüksek ihtimal belkide çiçek aşamasına gelen bitkiler var ve çiçek açtılarsa döllenmede bir sıkıntı olmuş veya çiçekleri dökmüş olabilme ihtimalleri de aklıma geliyor. Resim yüklerseniz hocalarımız yardımcı olacaklardır Saygılar
|
benimde ilk ektiğim biber çok sulayınca kocaman bir ağaç gibi olmuştu, hiç meyve vermemişti,fidesini pazardan almıştım,sonra kilerde böyle bir problemle karşılaşmadım. ağaçlar nette yetiştirilmesiyle ilgili bilgileri okuyunca zamanla yetiştimeyi öğrendim belkide tohumla ilgili bir sorun yaşadınız.
|
Hepinizin cevaplarina tesekkur ederim, maalesef resim yok cunki dedigim gibi olay yazin olmustu.
Hepsi cicek acmisti, dediginiz gibi belkide tunel sera icinde olduklarindan dollenme problemi olabilir. Tohum problemi oldugunu sanmiyorum cunki ayni tohumu baskalarida bahcelerine dikti ve iyi biberleri oldu. Bilmem soylememe gerek varmi ama o seraya, o sene yeni gubreli toprak dokturmustum. acaba yeni topragi bulunca azdilarmi ki? |
1 Eklenti(ler)
merhaba,
yaklasik 2.5 ay once ektigim tohumlarim hem cimlendi, fakat bir turlu buyumediler. Asagida fotolarini gorebilirsiniz. Evde durduklarini icin bir sicaklik problemi olmuyor. Isik azdir diye yanlarina lamba koydum ve sivi gubre attim, yine de bir fayda vermediler. Sorun sizce ne olabilir? |
Bende 1 ocakta ince kıl biber tohumu ektim. Bakalım büyüme hızları ne olacak. İşte fotoğrafları.
http://img585.imageshack.us/img585/4995/16012012801.jpg Uploaded with ImageShack.us |
Size bol sanslar, maalesef benim biberlerim bodur olarak kaldilar, buyume ya da bozulma gostermiyorlar.
|
Alıntı:
|
Eğer varsa evin güneyinde bütün gün güneş alan bir yere koymanız çok faydalı olur. 7-8 saat lamba yakarsanızda aynı etkiyi yaparsınız. Lambayı kaç saat açıyorsunuz?
|
Tesekkurler yardimlariniz icin.
Daha buyuk bir saksiya aldim bir kac tanesini ve kalorifer yakinina getirdim. Sonucta yeni bir dal ve iki yaprak actilar :) |
bu zamanda biber yetiştirmek ilginç çiçek açsa bile meyvesi olmaski
|
Neden olmuyor? Evde bakiyorum biberlere, gayet sicak bir ortamdalar.
Burada carliston ve sivri bulunmuyor maalesef, o yuzden Turkiye'den getirdigim birkac biberin tohumlarini cimlendirdim. |
daha zamanı var da o yüzden. sizin olduğunuz yer baz alınırsa bu durumu sizin adınıza güç duruma sokar. ürün almanız zor gibi duruyor. ama inşallah yanılırım.
|
Tijli biber
1 Eklenti(ler)
Geçen yazın biberi kışı evin içinde geçirdi ölmedi üstünde bıraktığım tohumluklar aynen duruyor şimdi de yeni çiçek açmaya hazırlanıyor :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ancak baharda hızla buyusede verımlı olmadı buradakı durum güneş ışıklarını alamamamsından dolayıdır şu an itibariyle rutın bırakıp baharda güçlü bir gübreleme yapılır sıcaklar bıraz arttımı verıme başlar bu mevsımde yaşaması bile başarıdır baharda ıyı bır gubreleme yapmayı unutmayınız bır kaç sürgün verırse en alttakını bırakırsınız |
2 Eklenti(ler)
Sayın Safranlı,
Biberi kurban bayramında çimlendirmiştim. 1 ay kadar öncede saksıya almıştım. Yani geçen yazdan kalma değil. Çok güzel tomurcuklar çıkıyor. Bende epey sevinmiştim. Bol bol biber yiyeceğiz diye. Ama ilk 3 çiçeğini döktü. 4. çiçeğinde de sararma belirtisi var. Cam önünde durduğu için güneşten epey etkilendi galiba ve alt kısımda kalorifer peteği olduğu için bir de saksı seramik olduğu için saksı ısısından dolayı çiçekleri dökülmüş olabilir diye düşünüyorum. Yaprakları da buruştu. Tamamen sıcaktan olduğunu düşünmeye başladım. Cam önünden çekip peteğe uzak bir yere koydum. Öğlen güneşi görüp görmeyeceğini bilmiyorum. Birde böyle deneyeyim diyorum. Eklenti 272005 Eklenti 272006 |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
yaklaşık bir ay kadar önce ektiğim cayenne biber tohumları yeni çimlendiler. Bu arada geçen sene yaz başında bahçeye dikilen biberler(ne tür olduğunu bilmiyorum, fide olarak almıştım) ne durumdalar diye bugun bakarken bir de ne göreyim, üzerinde biberler var. İki gün önce Lefkoşa-Girne arası boğaz tabir edilen yere, ve de yüksek bölgelere kar yağışı oldu. O soğukların etkisi de fotoğrafta görülüyor, soğuk vurmuş yapraklarına, kararıp, kıvrılmışlar biraz. Aşırı acı bir biber cinsi. Yenmeyecek kadar acı, zaten fazla tüketemedik. Ama bu sene daha iyice körpe iken koparıp tüketmeyi deneyeceğim bakalım. İşte bu da kış biberi :rolleyes: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi macuroğlu bu zamanda biber yetiştirmek ilginç çiçek açsa bile meyvesi olmaski Gerekli şartlar ve ortam oluşturulursa özellikle sıcaklık biberler rahatlıkla kapalı ortamlarda yetiştirile bilir ve ürün alınır. Saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yapraklardaki beyaz leke
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Biberlerim buyudu :), bazilari cicek bile verdiler. Maalesef bir problemim var. Cicek acan dalin yan yapraklari beyaz lekeler olustu. Bocek/beyaz pire olduklarini sanmiyorum. Yardimlarinizi bekliyorum :) |
Biberinizde bakteriyel leke hastalığının başlangıcı var.
Bu link faydalı olur sanırım.http://www.bitkisagligi.net/Biber/oz...in=Xanthomonas campestris pv. vesicatoria |
1 Eklenti(ler)
Tesekkurler,
o siteyi onceden incelemistim, bakteriyel leke hastaliginda kahverengi lekeler gorulur deniliyor, fakat benim biberin yapraklarindaki lekeler beyaz. Ve bir hafta gecmesine ragmen yapraktaki lekelerde artma olmadi. Tesadufen bu hastalikla ilgili birkac site buldum, adi edema, bazi bitkileri evde yetistirmekten ve asiri sulama yuzunden oldugu, bulasici ve oldurucu olmadigi yaziyor. http://www.thehotpepper.com/topic/28174-edema/ http://extension.umass.edu/floricult...a-spring-crops |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025