agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Kereviz Yetiştiriciliği (Apium graveolens) (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/6172.htm)

MeyveliTepe 30-05-2014 13:10

Normalde iyi gelişmiş 2-3 kök sap kereviz bir aileye bir sene boyunca rahatça yeter.

birnefestoprak 30-05-2014 20:35

Aslinda annem portakalli kereviz yemegini yaparken eger sapi onceden ayiklanmamissa saplarini da yemege koyar ama en son kereviz yemegini cok uzun zaman once yedigim icin kok kerevizin saplarinin aromasi, tek basina sap kereviz kadar kuvvetli mi onu hatirlamiyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1289978)
Sn. MeyveliTepe, bu yaprak kereviz kullanma alışkanlığımız olmayan bir bitki olduğundan ötürü pek te iyi tanımadığımız bir bitki. ''Sap kerevizin dipteki gövde kalınlığı 5 santime kadar genişler, sap ve yapraklar 75 santim çapında bir daireyi kaplar.'' demişsiniz. Bahçede kullanılabilen yer sıkıntısı mevcut. Gönül azar azar çok çeşit yetiştirmeyi istiyor. Bundan dolayı işimizi görebilecek miktarda mümkün olduğu kadar az yetiştirmem gerektiğinden ötürü kaç kök ufak bir ailenin çorba ihtiyacını karşılar? :)

Bir de sanırım kök kereviz gibi kısmen güneş gören gölge alanları da yaprak kereviz ekerek değerlendirebiliriz.

evandevan5 03-07-2014 10:54

ektigim kerevizin bir iki tanesi çicekli kısımının boyu 1 metreyi geçti ne yapmalı bilgisi olan varmı?

kerkenez 08-07-2014 09:40

Kereviz ektim ne çıktı?

1 Eklenti(ler)
Merhaba,

Ben kereviz dikmiştim ancak bunlar çıktı ya saksıda tohumu vardı ya da yanlış tohum ama galiba şu arkada bulunan ufak bitkiler kereviz olabilir. Peki bunlar ne?

İsmail Kuzucu 08-07-2014 10:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi evandevan5 (Mesaj 1302023)
ektigim kerevizin bir iki tanesi çicekli kısımının boyu 1 metreyi geçti ne yapmalı bilgisi olan varmı?

Kerevız tohum olusturmaya gecmıs. Mutlaka kokleyıp atın. Dıger kerevızlerde tohuma kalkmasın.

İsmail Kuzucu 19-02-2015 21:09

Kereviz ekimi için zaman geliyor. Tohumları dışarıya ekecekler çimlendirme işlemini havlu ile yapmaya başlayabilir.

Dumlupınar 17-06-2015 22:06

Arkadaşlar,kereviz yetiştiren herkesin emeğine sağlık.Tabii damak tadı herkese göre değişir.Ancak bana göre sebzelerin kralı kerevizdir.Herkese SELAMLAR...

İsmail Kuzucu 05-07-2015 23:31

Kereviz başlığı nedense hak ettiği yeri bulmuyor. Çiğ olarak yoğurtlaması, kızartması, patates veya portakallı yemeği. Aklıma gelen bunlar, şifalı oluşu ayrı bir konu tabii..

salih66 11-07-2015 12:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1393713)
Kereviz başlığı nedense hak ettiği yeri bulmuyor. Çiğ olarak yoğurtlaması, kızartması, patates veya portakallı yemeği. Aklıma gelen bunlar, şifalı oluşu ayrı bir konu tabii..

İsmail bey bende patatesle yapılan yemegini çok severim,malesef İçanadoluda da halk arasında bilinmiyor,üç sene önce kendim yetiştirmiştim daha sonra tohum bulamadıgım için yetiştiremiyorum.

İsmail Kuzucu 11-07-2015 23:58

Ben arzuman kereviz tohumu ekiyorum. 1 paket 2-4 lira arası. Ekim zamanı yaklaştığızaman firmada bile tohum kalmıyor, önceden almak gerekli.

Elimdeki fideler fazla gelirse ücretsiz paylaşım alanında paylaşırım.

salih66 12-07-2015 11:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1395323)
Ben arzuman kereviz tohumu ekiyorum. 1 paket 2-4 lira arası. Ekim zamanı yaklaştığızaman firmada bile tohum kalmıyor, önceden almak gerekli.

Elimdeki fideler fazla gelirse ücretsiz paylaşım alanında paylaşırım.

Evet haklısınız İsmail bey tohumu çabuk bitiyor ben Ankaradan alıyordum tohumu,fazla sık gidemedigim için zamanını denk getiremedim bir türlü,fideden payaşırsanız çok mutlu olurum 3-5 kökte olsa yeterli benim için,seneye tohum konusunda daha erken temin etmeye çalışacagım.

İsmail Kuzucu 13-09-2015 21:07

Salı gününden sonra son tur kereviz ekimini yapacağız. Fideler fazla gelecek, artan fideler için burada konu açacağım. İsteyenler takip edebilir.

salih66 14-09-2015 15:21

İsmail bey günlerdir paylaşım yapmanızı bekliyordum,güzel haber.

Dutlubahçe 04-11-2015 08:24

Kereviz fidelerinin dikim aralığı ve derinliği ne kadar olmalı acaba?

Resulgur 31-01-2016 13:10

Kereviz Sezonu Açılıyor mu ne

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1357917)
Kereviz ekimi için zaman geliyor. Tohumları dışarıya ekecekler çimlendirme işlemini havlu ile yapmaya başlayabilir.

Selamlar .. konuyu canlandıralım biraz :)

İç ortamda kereviz ekimine başlanabilir mi ?

Sn. İsmail Kuzucu havlu ile çimlendirmekten bahsetmiş havlu ile çimlendirme nasıl yapılıyor acaba ?

İsmail Kuzucu 31-01-2016 18:20

Tüm konular canlanırda bu konu canlanmaz. :)

3-4 hafta daha beklenebilir. Soğuk havalarda çimlenme çok yavaş olur.

Pamukta fasulye çimlendirme yapmak gibi bir durum. Pamuk yerine nemli havlu veya bez kullanılıyor.

Pamukta olur ama kereviz tohumları çok küçük küçük olduğu için çimlendikten sonra kırılmalar olur.

Resulgur 01-02-2016 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1436785)

Pamukta fasulye çimlendirme yapmak gibi bir durum. Pamuk yerine nemli havlu veya bez kullanılıyor.

Pamukta olur ama kereviz tohumları çok küçük küçük olduğu için çimlendikten sonra kırılmalar olur.

Sn. Kuzucu biz canlandırız buna eminim .. Bu sene denemelerim olacak bakalım neler yapabiliyoruz. Sizden edindiğim bilgilerle hayatımda ilk defa kereviz yetiştirmeye çalışacağım [emoji4]

Hadi hayırlısı bakalım.

Dutlubahçe 01-02-2016 15:55

Çimlenmeden sonrası?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1436785)

Tohumları çimlendirdikten sonra yapılacak işlemler hakkında da bilgi verebilir misiniz?

İsmail Kuzucu 02-02-2016 18:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1436949)
Tohumları çimlendirdikten sonra yapılacak işlemler hakkında da bilgi verebilir misiniz?

http://www.agaclar.net/forum/1241070-post9.htm

İsmail Kuzucu 01-03-2016 08:26

Kerevız tohumu ıcın ekım zamanı geldı. Ekım yapacaklara duyurulur. :)

kerkenez 01-03-2016 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1443706)

İsmail Bey kereviz sıcaklardan etkilenmi yor mu? Kısmi gölgeye mi ekim yapıyorsunuz?

hobiciakvarist 01-03-2016 10:24

Alıntı:

Sap kereviz için de geçerlimidir bu? Yabancı kaynaklarda uygun zamanın Ekim-Kasım aylarında, hasatın da Ocak-Şubat aylarında olduğu yazıyor, teyit etmek istedim. Elimde çok az bir miktar sap kereviz tohumu var, ziyan olmasını istemiyorum.

İsmail Kuzucu 01-03-2016 10:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez (Mesaj 1443712)
İsmail Bey kereviz sıcaklardan etkilenmi yor mu? Kısmi gölgeye mi ekim yapıyorsunuz?

Cımlenen tohumları guneslı yere ekmek gereklı. Yoksa fıdeler boya gıderek verımı dusuruyor.

Sasırtma zamanı yarı golge alan ıdeal ekım alanı oluyor.

Bıtkı golge alanda yapraga guneslı alanda ıse kok sıstemıne calısıyor.

İsmail Kuzucu 01-03-2016 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist (Mesaj 1443735)
Sap kereviz için de geçerlimidir bu? Yabancı kaynaklarda uygun zamanın Ekim-Kasım aylarında, hasatın da Ocak-Şubat aylarında olduğu yazıyor, teyit etmek istedim. Elimde çok az bir miktar sap kereviz tohumu var, ziyan olmasını istemiyorum.

Sızın kullanma amacınıza gore degısır. Bızın ekecegımız urunler eylul bası gıbı hasada gelır. Buda sonbahar aylarına denk gelıyor. Ayrıca sapları tam tursu zamanına yetısıyor.

Özge 04-03-2016 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1407468)
Salı gününden sonra son tur kereviz ekimini yapacağız. Fideler fazla gelecek, artan fideler için burada konu açacağım. İsteyenler takip edebilir.

İsmail Bey merhaba,

Bu mesajınızdan kereviz ekimi yaz boyunca yapılabilir diye anladım, doğru mu? Ona göre elimdeki tohumların bir kısmını ilerleyen aylara saklamayı düşünüyorum.

kerkenez 07-03-2016 08:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1443738)
Cımlenen tohumları guneslı yere ekmek gereklı. Yoksa fıdeler boya gıderek verımı dusuruyor.

Sasırtma zamanı yarı golge alan ıdeal ekım alanı oluyor.

Bıtkı golge alanda yapraga guneslı alanda ıse kok sıstemıne calısıyor.

Söz dinleyip bir parti ektim. Yaz ortası gibi bir parti daha ekmeyi planlıyorum bakalım ne olacak. İleride sonuçları paylaşırım.

mazda_ozan 02-08-2017 12:58

Alıntı:

Şu an tohum çimlendirmeye çalışsak uygun mu ?

6-7 ayda gelişiyor gibi okudum doğru mu ? Bana çok uzun geldi bu süre.

leylevi 09-05-2019 00:58

Kereviz tohumu paket olarak aldım diktim fakat hiç çimlenmedi yeniden deneme yapacağım çimlenir ise resimlerini burada paylaşırım kereviz bitkisi konusu hak ettiği yeri forumda bulamadığı için üzüldüm keşke daha fazla resim paylaşılsaydı

İsmail Kuzucu 09-05-2019 03:21

Tohumları 1 gece suyun içinde bekletin, daha sonra bez içine alın. Hafif çimlenme başladığı zaman toprağa ekim yapın. Yoksa çimlenme süresi aşırı fazla uzuyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025