![]() |
Normalde iyi gelişmiş 2-3 kök sap kereviz bir aileye bir sene boyunca rahatça yeter.
|
Aslinda annem portakalli kereviz yemegini yaparken eger sapi onceden ayiklanmamissa saplarini da yemege koyar ama en son kereviz yemegini cok uzun zaman once yedigim icin kok kerevizin saplarinin aromasi, tek basina sap kereviz kadar kuvvetli mi onu hatirlamiyorum.
Alıntı:
|
ektigim kerevizin bir iki tanesi çicekli kısımının boyu 1 metreyi geçti ne yapmalı bilgisi olan varmı?
|
Kereviz ektim ne çıktı?
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Ben kereviz dikmiştim ancak bunlar çıktı ya saksıda tohumu vardı ya da yanlış tohum ama galiba şu arkada bulunan ufak bitkiler kereviz olabilir. Peki bunlar ne? |
Alıntı:
|
Kereviz ekimi için zaman geliyor. Tohumları dışarıya ekecekler çimlendirme işlemini havlu ile yapmaya başlayabilir.
|
Arkadaşlar,kereviz yetiştiren herkesin emeğine sağlık.Tabii damak tadı herkese göre değişir.Ancak bana göre sebzelerin kralı kerevizdir.Herkese SELAMLAR...
|
Kereviz başlığı nedense hak ettiği yeri bulmuyor. Çiğ olarak yoğurtlaması, kızartması, patates veya portakallı yemeği. Aklıma gelen bunlar, şifalı oluşu ayrı bir konu tabii..
|
Alıntı:
İsmail bey bende patatesle yapılan yemegini çok severim,malesef İçanadoluda da halk arasında bilinmiyor,üç sene önce kendim yetiştirmiştim daha sonra tohum bulamadıgım için yetiştiremiyorum. |
Ben arzuman kereviz tohumu ekiyorum. 1 paket 2-4 lira arası. Ekim zamanı yaklaştığızaman firmada bile tohum kalmıyor, önceden almak gerekli.
Elimdeki fideler fazla gelirse ücretsiz paylaşım alanında paylaşırım. |
Alıntı:
|
Salı gününden sonra son tur kereviz ekimini yapacağız. Fideler fazla gelecek, artan fideler için burada konu açacağım. İsteyenler takip edebilir.
|
İsmail bey günlerdir paylaşım yapmanızı bekliyordum,güzel haber.
|
Kereviz fidelerinin dikim aralığı ve derinliği ne kadar olmalı acaba?
|
Kereviz Sezonu Açılıyor mu ne
Alıntı:
İç ortamda kereviz ekimine başlanabilir mi ? Sn. İsmail Kuzucu havlu ile çimlendirmekten bahsetmiş havlu ile çimlendirme nasıl yapılıyor acaba ? |
Tüm konular canlanırda bu konu canlanmaz. :)
3-4 hafta daha beklenebilir. Soğuk havalarda çimlenme çok yavaş olur. Pamukta fasulye çimlendirme yapmak gibi bir durum. Pamuk yerine nemli havlu veya bez kullanılıyor. Pamukta olur ama kereviz tohumları çok küçük küçük olduğu için çimlendikten sonra kırılmalar olur. |
Alıntı:
Hadi hayırlısı bakalım. |
Çimlenmeden sonrası?
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kerevız tohumu ıcın ekım zamanı geldı. Ekım yapacaklara duyurulur. :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sasırtma zamanı yarı golge alan ıdeal ekım alanı oluyor. Bıtkı golge alanda yapraga guneslı alanda ıse kok sıstemıne calısıyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu mesajınızdan kereviz ekimi yaz boyunca yapılabilir diye anladım, doğru mu? Ona göre elimdeki tohumların bir kısmını ilerleyen aylara saklamayı düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
6-7 ayda gelişiyor gibi okudum doğru mu ? Bana çok uzun geldi bu süre. |
Kereviz tohumu paket olarak aldım diktim fakat hiç çimlenmedi yeniden deneme yapacağım çimlenir ise resimlerini burada paylaşırım kereviz bitkisi konusu hak ettiği yeri forumda bulamadığı için üzüldüm keşke daha fazla resim paylaşılsaydı
|
Tohumları 1 gece suyun içinde bekletin, daha sonra bez içine alın. Hafif çimlenme başladığı zaman toprağa ekim yapın. Yoksa çimlenme süresi aşırı fazla uzuyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025