agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Sebze Fidesi Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/5367.htm)

AvsarBey 16-03-2018 15:53

Cok cok teskkürler, zaman ayirip bizleri bilgilendirdiginiz icin saygilar.

Netde buldugum güzel bir cekim ve anlatim Budur.
https://www.youtube.com/channel/UCNU...bjuDVkA/videos

tahres 08-04-2019 11:05

Herkese merhaba,
Viyollerde fideler yetiştiriyorum. Fide topraklarının üstünde yeşil yosun gibi bir tabaka oluşuyor, nedeni hakkında fikri **** bilgisi olan varsa paylasabilirmi acaba.

tahres 08-04-2019 20:02

2 Eklenti(ler)
viyollerdeki toprakların üzerinde oluşan yeşilimsi tabaka
bunun sebebinin ne olacağı konusunda fikri **** bilgisi olan varsa anlatabilirmi acaba

Resulgur 08-04-2019 20:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tahres (Mesaj 1565330)
viyollerdeki toprakların üzerinde oluşan yeşilimsi tabaka
bunun sebebinin ne olacağı konusunda fikri **** bilgisi olan varsa anlatabilirmi acaba

Toprak sürekli nemli kaldığından oluşur. Normal bir durum, sulama aralığını biraz daha uzatabilirsiniz. Kolay gelsin

tahres 09-04-2019 19:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1565332)
Toprak sürekli nemli kaldığından oluşur. Normal bir durum, sulama aralığını biraz daha uzatabilirsiniz. Kolay gelsin

Teşekkür ederim Bilgi icin.
Gubre kullanımı fazla olursa toprağın asit oranı yukselir ve bu şekilde yeşilimsi bir tabaka oluşabilir diye de duydum.
Buda bir sebep olabilirmi acaba

4olgac 10-04-2019 01:48

Teşekkür ederim

mberkayg 20-04-2020 23:12

teşekkürler

Pumpking 07-05-2020 20:39

Biz de domates , marul ve biber fidesi yetiştiriyoruz.

gencyetistirici 12-05-2020 19:19

merhaba

gencyetistirici 12-05-2020 19:30

merhaba

1 Eklenti(ler)
çokmu gübreledim acaba konu açamadım npk 15 15 15 gübresi göz kararı bir iki tutam verdim köklerine sanki biraz yaprakları yanmış gibi

varagele46 30-04-2022 23:03

Marul ve kıvırcık tohumlarını viyolde çimlendirme denemesi yaptım ilk defa. Toprak olarak vermikülit, torf, yanmış keçi gübresi kullandım. Çimlenene kadar viyollerin üzerini strech ile kapattım. Kısa sürede çimlendiler. Daha sonra strech filmi çıkararak yarı gölge ortama aldım. Ancak kullandığım toprak karışımı çok hızlı kuruduğu için sık sık fısfıs yardımıyla sulamak zorunda kaldım. Ancak fideler hemen uzamaya başladılar. Fakat boyları uzamasına rağmen ince zayıf oldular ve kökleri gelişemedi. Sulamayı azaltınca da fideler pörsümeye başladı. Son çare olarak viyollerin üzerine killi bir toprak serperek hava ile temasını azaltma yoluna gittim ve bazı fideleri bu şekilde kurtarabildim. Edindiğim tecrübe şu oldu. Kullandığım toprak karışımı hatalı idi. O karışıma mutlaka normal toprak ta eklemem gerekiyor, en azından üst katmanına. Konu hakkında daha deneyimli olanlarında görüşlerine ihtiyacım var.

Portakal Rengi 02-05-2022 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi varagele46 (Mesaj 1615205)
Marul ve kıvırcık tohumlarını viyolde çimlendirme denemesi yaptım ilk defa. Toprak olarak vermikülit, torf, yanmış keçi gübresi kullandım. Çimlenene kadar viyollerin üzerini strech ile kapattım. Kısa sürede çimlendiler. Daha sonra strech filmi çıkararak yarı gölge ortama aldım. Ancak kullandığım toprak karışımı çok hızlı kuruduğu için sık sık fısfıs yardımıyla sulamak zorunda kaldım. Ancak fideler hemen uzamaya başladılar. Fakat boyları uzamasına rağmen ince zayıf oldular ve kökleri gelişemedi. Sulamayı azaltınca da fideler pörsümeye başladı. Son çare olarak viyollerin üzerine killi bir toprak serperek hava ile temasını azaltma yoluna gittim ve bazı fideleri bu şekilde kurtarabildim. Edindiğim tecrübe şu oldu. Kullandığım toprak karışımı hatalı idi. O karışıma mutlaka normal toprak ta eklemem gerekiyor, en azından üst katmanına. Konu hakkında daha deneyimli olanlarında görüşlerine ihtiyacım var.

Sorun kalınlaştırdığım cümlede.
Çok su, yetersiz ışık bileşiminin sonucu gereksiz uzama.
Tohum çimlendirmek için karışımlara gerek yok. Çimlenme sırasında gerekli tek besin su. Bitkinin büyümesi ve kök oluşturması için gereken diğer besinler tohumdan sağlanıyor.
Çimlendirme toprağına eklenen gübre tam ters sonuç yaratabilir. Kökler yanabilir.
Forumda çimlendirme ile ilgili bir bölüm var. Orada birden fazla konu var ki hepsi gerekli. Tek tek deneyeceğinize oradaki bilgileri kavramanızı öneririm. İnternette gereğinden fazla öneri var. Kafanızı karıştırmadan, yalan yanlışları ayıklamanız için konuyu kavramış olmanız önemli. Temel bilgileri oturttuktan sonra uygulama ve gözlem sizi geliştirecektir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025