![]() |
Paylaşım için teşekkürler. Meyvelitepe'den sonra sizin yazı dizinizde oldukça keyif verici.
|
Biçilen baklaları bir parçalayıcı ile parçalamak imkanı olsaydı toprağa karıştırmak bakteri popülasyonunu patlatırdı. Bu da, zaten toprakta kalan azot nodülleri dışında hızla dekompoze edilen kalıntılardaki azot, fosfor ve potasyumun bakterilerde depolanarak yavaş yarayışlı ve uzun süreli ekstra bir gübre olarak toprakta kalmasını sağlardı :)
Aynı zaman kısıtından dolayı bu yıl biçtiğimiz baklaları dal öğütücü ile parçalayarak toprağa karıştırdık. Parçalanmadan toprağa karıştırılan baklaların dekompoze olması için daha uzun bir süre gerekiyor maalesef. |
Alıntı:
|
çok güze4l uygulamalar..Elinize sağlık
|
arkadaşlar bu sene bende denemeyi düşünüyorum ilginç bir yöntem gibi geldi bana da. merak ettiğim asıl soru bu baklaları biçme olayına tam anlam veremedim. biçme derken sadece gövdenin toprağa yakın olan kısmından mı biçme yapılacak kökler toprakta kalacak. yoksa köklerle birlikte topraktan çekip çıkarılacak mı? buraya bir açıklık getirebilir misiniz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
computerboy aynı şeyi düşünmüşüz benden önce yazmışsınız.
|
Alıntı:
|
çok teşekkürler denemeye çalışacağım bu sene bakalım
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025