![]() |
Bence Balıkçı'nın çektiği resimden görüldüğü kadarıyla bitkinin bir Onopordum olması şansı daha yüksek. Cirsium'un çiçekleri en fazla 2, haydi bilemediniz 2,5 cm büyüklüğünde olur(Yabancı otlar ve savaşım notlarım). Ancak bitkiyi tam tanımlayan bir resim olmadığı için yanılma payımı saklı tutuyorum.
Cirsium http://www.esc.nsw.gov.au/Weeds/Imag...20vulgare2.jpg, http://ucce.ucdavis.edu/files/filelibrary/5319/5906.jpg Onopordum http://www.esc.nsw.gov.au/Weeds/Imag...acanthium2.jpg, http://weeds.hotmeal.net/weeds/Taurian_Thistle.jpg |
sizin onopodrum ve cirsium diye bahsettiginiz bitkilerinde taze filizleri yenir buralarda
|
Cnicus benedictus veya diğer adıyla Scolymus hispanicus şevketibostan. ( Tohumlu bitkiler sistematiği kitabında da Scolymus hispanicus diye geçiyor )Niye iki adı var derseniz ve 60 yıllık bir Türk bitkisel ilacını tanımak isterseniz işte size enteresan bir bilgi, buyrun :
http://www.khcbaser.com/turkish/kisi...e/lityazol.htm |
4 Eklenti(ler)
Bahcemdeki bu otu yiyebilirmiyim?
İsimlerini biliyormusunuz? |
1 Eklenti(ler)
Sn.cihan_as sizin sorunuzun yanıtını bilmiyorum.
Sn. Ateş Öztan'ın 2 nolu resmindeki bitkiye biz burda oğulotu (melissa) diyoruz ve çok güzel çayı oluyor.Limoni bir kokusu var. |
Sayın Cihan as ben 2. resmi Ege'de "tarla turpu" denilen bitkiye benzettim. Uç yapraklar atılarak köke yakın kalın kısımlar birkaç cm. uzunluğunda kesilip haşlanır, z.yağı, limonsuyu eşliğinde yenir.
İlk resimdeki bitkinin yaprağı zımpara gibi pürüzlü ve minik mor çiçekler açıyorsa uzak durun derim. 3. resimdeki minik sarı çiçekler açıp, tüy gibi uçuşan tohumlar üretiyorsa yenilmiyor.Ben de de çok çıkıyor, söküp söküp atıyorum, ama onlar yine de bir yolunu buluyor. |
Sayın berduray, semt pazarında ve bahcelerde ot toplayanlara sordum 1, 2 resimlerdeki otlar yenilebilir ot oldugunu ögrendim.
3, 4 nolu resimdekilerin yenilmmedğini söylediler. 1 nolu resimdeki ot zımpara gibi pürüzlü içtarafında kırmızı ince cizgiler var ben onu 5,6 sefer kavurmasını yedim şimdiye kadar zararı olmadı. |
Mesaj 93'teki bitki hakkında:
Çocukken bir arkadaşımın tarifiyle, "Onopordum" olarak ismi verilen çiçeğin sapını koparır, dikenlerin olduğu kabuğu elimizle soyar ve içindeki körpe kısmı yerdik, tadı da çok güzeldi. |
Sn.Nurbahar evet bende biliyorum dediğiniz bitkiyi.Gövde kısmı kalınlaşanlar çok lezzetli oluyor.Dikenlerini soyması çok zor ama olsun lezzetine değer.
|
Alıntı:
3. ve 4. otlar yenmez, yendiğini görmedim. |
Konunun açılmasının üzerinden 3.5 yıl geçsede Sn.Ateş Öztan umarım yazdıklarımızı okuyordur.:)
|
bizim oralarda bir laf vardır?çayırdan başka her ot yenir.hepsininde ayrı birer şifası vardır.ama hangisinden ne miktarda tüketeceğini bilmek kaydıyla.saygılar
|
Merhaba ben aranıza yeni katıldım tatlı patates Türkiye de varmı nasıl tüketiliyor ? Teşekkürler
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ot değil ama babam bana iğde ağaçlarının diplerinden ilkbaharda çıkan kalın sürgünleri koparıp soyup yemeyi öğretmişti. Gördüğüm zaman birkaç dal koparıp yerim mutlaka :)
|
Bildiğimiz iğde ağacı sarı simli çiçekli ve sedefli dallı değilmi? Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez kimbilir nelere şifadır.
|
Bahçemdeki yenilebilir yabani otlardan bazıları [emoji4]
Yabani Ispanak , Ballıbaba , Kara Lahana , Ebegümecihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fc628af099.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e78d8afd37.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ff40e42bcf.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d715f1a8c0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6c05c71fca.jpg GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025