agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Bamya Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/22381.htm)

ensar63 19-03-2019 09:18

Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Ben de Yalova Akköy Kabaklı 11 Bamya tohumu aldım. Hayırlısıyla 3 dönüm yere ekeceğim. Bilgilerin çoğunu okudum. Mesaj yazan tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ederim

ensar63 19-03-2019 10:07

Arkadaşlar Yalova Akköy 41 bamya çeşidi ile Yalova Akköy Kabaklı 11 tohumunun farkı nedir acaba?

rencberdede 18-05-2020 01:41

bamya tohumu çimlenme

1 Eklenti(ler)
Tohumları 24 saat suda beklettim. Klasik fasulye çimlendirmesi gibi nemli pamuk arasına koydum. 5. gün çimlenme resimdeki gibi. Sıcaklık 21-22 oC.

Amatör yetiştiriciler için iyi bir yöntem. Çimlenip çimlenmediğini günlük olarak izleyebiliyorsunuz ve çimlenmeyen tohumlar için yer harcamıyorsunuz.

Portakal Rengi 02-06-2020 10:55

Bamya Zararlısı

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
İlk kez bamya yetiştiriyorum. Hastalık ve zararlılarını araştırarak öğreniyorum. İlk kez de zararlı durumu yaşadım. Ancak bu zararlı yetiştirme bilgilerinde yer almıyor.
Geçtiğimiz günlerde Mayıs ayında görülmeyen 42 °C sıcaklıkları birkaç gün yaşadık. Fasulyelerde bu durum kırmızı örümcek zararlısını coşturur. Geçen yıl yaşadım.
Bamya için kırmızı örümcek öngörülmese de aşağıdaki resimlerde görülen zararlının kırmızı örümcek olduğunu düşünüyorum. Fasulyedeki gözlemlerim ile örtüşüyor.

Eklenti 709743

Soldaki iki resim yaprakların arka, sağdaki ön yüzünden görünüm.
Çok etkilenmiş yaprakları topladım. Bazı fideleri kökledim. Az bulaşma olanları da temizlersem fidem kalmıyor.
Bu kırmızı örümcek mi ?
Ne yapmamı önerirsiniz ?

rencberdede 11-06-2020 10:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi (Mesaj 1590137)
Merhaba,
İlk kez bamya yetiştiriyorum. Hastalık ve zararlılarını araştırarak öğreniyorum. İlk kez de zararlı durumu yaşadım. Ancak bu zararlı yetiştirme bilgilerinde yer almıyor.
Geçtiğimiz günlerde Mayıs ayında görülmeyen 42 °C sıcaklıkları birkaç gün yaşadık. Fasulyelerde bu durum kırmızı örümcek zararlısını coşturur. Geçen yıl yaşadım.
Bamya için kırmızı örümcek öngörülmese de aşağıdaki resimlerde görülen zararlının kırmızı örümcek olduğunu düşünüyorum. Fasulyedeki gözlemlerim ile örtüşüyor.

Eklenti 709743

Soldaki iki resim yaprakların arka, sağdaki ön yüzünden görünüm.
Çok etkilenmiş yaprakları topladım. Bazı fideleri kökledim. Az bulaşma olanları da temizlersem fidem kalmıyor.
Bu kırmızı örümcek mi ?
Ne yapmamı önerirsiniz ?

Kırmızı örümcek zararına benziyor. Emin olmak için oradalar mı diye bir büyüteçle bakın, iyi bir göz de onları görebilir.

Portakal Rengi 12-06-2020 12:57

Kırmızı örümcekmiş. Yaprakları ıslak mendille temizledim. Kendilerine geldiler. Ama ilaçsız kurtulamayacağız gibi görünüyor.

benceemerik 15-10-2022 23:34

Bu kurutulan minik bamyalar nasıl oluyor? Cinsi mi öyle yoksa körpe iken mi koparılıyor? Hangi cinsten üretiliyor acaba?

ala.turka 17-10-2022 00:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi benceemerik (Mesaj 1617890)
Bu kurutulan minik bamyalar nasıl oluyor? Cinsi mi öyle yoksa körpe iken mi koparılıyor? Hangi cinsten üretiliyor acaba?

Kurutulan bamyaya farklı. Amasya Taşova'da çok yapılıyor çiçek bamya. Sultani bamya ise daha çok tazeyken yemelik. Konunun ilk sayfalarında işi bilenler detaylıca anlatmışlar. Bereketli olsun

aydemiraydın 17-10-2022 10:17

bu yıl bamyalarım neredeyse ağaç gibi oldu. gübre,su ve yaz yağmurlarıyla boyları 3 metreyi buldu.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025