![]() |
2 Eklenti(ler)
10 Nisan`da ektigim bamya tohumlari cimleniyor, her gün birkac tanesi basini topraktan cikariyor. Simdiye kadar sadece haftada bir suladim.
|
Maşallah çiçeksever70 bamyaları çimlemişiniz. Aynı gün ekmişiz tohumları. Ben balkonda dışarıda tutuyorum. Sizin yaptığınız gibi bende haftada bir (sadece haftasonu) suluyorum.
Bugün itibariyle hiçbir çimlenme olmadı. Ekmeden önce 1-2 gün suda bekletmiştim. Ankara'da havalar hala soğuk, bazı geceler sıfırın altına düşüyor. Siz nasıl bir yol izlediniz ve Avusturya'da havalar nasıl? |
Alıntı:
|
teşekür ederim ciceksever70, sanırım bu şartlarda çimlenemezler, Çünki ektiğim kabın bir tarafıda domates diğer tarafında ise bamyaları ekmiştim çimlendirmek için. bunlardan birisinden vazgeçmem gerekecek anlaşılan.
|
Arkadaşlar ben izmirde yaşıyorum hava sıcaklığı gece 10-13 sabahları 19-20 arası değişiyor.5dönüm tarlaya ekeceğim çıkmaz diye korkuyorum beklemem gerekir mi daha havaları?
|
Sn. alexcan ben Almanyada yasadigim halde iki hafta önce ektim bamyalari..
|
Alıntı:
|
Ben de direk bahceme ektim tohumlari uclarini göstermeye basladilar..:p
|
arkadaşlar bende köyden aldığım bamya tohumlarını ektim
ortalama 4-5 saat suda bekletmiştim ekmemden yaklaşık 10 günü geçmesine rağmen 12 bardağın hiçbirinde herhangi bir hareket göremiyorum hemen her gün suluyorum, acaba bu yüzden bişey olmuş olabilir mi? veya havalar ısınınca çıkarlar mı? |
Alıntı:
|
evet zaten sulanmaması gerektiği okuduğum için sormuştum,
bi kaç hafta da sulamadan bekleteyim her ihtimale karşı belki çıkar diye, olmadı öbür tohumlara geçeriz |
Merhaba arkadaslar.Bende dun bamya ektim ve bu forumdan ogrendigim sekilde bir gece suda bekletip ektigim topragi hic sulamadim.Bahcede oldugu icin de yagmur ihtimaline karsi uzerine musamba kapattim.Umarim cikarlar .Ben de tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum.
|
4 gun oldu bir hareket yok henuz.Acele mi ediyorum acaba?Bamya eken baska arkadaslar yok mu????
|
Alıntı:
|
Cok tesekkurler .Sulama falan olmayinca garip hissettim kendimi.Musamba topraga temas etmiyor ama cadir seklinde kapattim uzerini.Burada son 10 gundur yagmur hic durmadi nerdeyse.
|
Alıntı:
|
Dun bamyalarim cimlenmis.Cok sevindim gercekten.Ciceksever70 ilk firsatta o ortulerden edinecegim.cimlendikten sonra da uzerlerini kapatmali miyim?Yagmura karsi.Ya da sera gibi bir yer hazirlayayim mi?En azindan uc kenari cevrili olacak sekilde...
|
Alıntı:
|
Sormayin valla.Borulce de istiyorum ama tohumunu bulamadim.Komsum kurusundan ekmis ama tutmuyor dedi.Insallah bamyalari yeriz de...Emeklerinize saglik sizinde.
|
Benim börülcelerim simdiden epey boylandilar fasulye büyüyorsa börülce de olur sanirim..
|
Sayin Seyma30 kuru borulceden mi ekim yaptiniz?Denesem gec mi kaldim acaba?Agiz tadiyla yemenizi dilerim...
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar.Selamlar,aranıza yeni katıldım.yeni üye oldum.Bamya eken arkadaşlar akköy veya amasya cinsi tohumluk bamya verebilirmisiniz.Ben balıkesir cinsi ekiyorum.Şu verimi bol denilen cinsleri denemek istiyorum.Bizim bölgeye uyum sağlıyacakmı denemek istiyorum.Şimdiden teşekkürler.
|
Arkadaslar bamyalarim cimlendi ama uzamiyorlar maalesef.3 yaprakli kucucuk kaldilar.Gubre mi vermem gerekiyor acaba???
|
Alıntı:
|
5 haziranda ekmistim.12 si 14 u arasi hepsi cimlendi ama nerdeyse hala cimlendikleri boydalar.Siz ne zaman ektiniz?Ne kadar oldu su an boylari?
|
Alıntı:
|
Masallah onlara.Ben de acele etmeyeyim o zaman.Sabir gerekiyor oncelikle deme:)
|
"Ben 10 Nisan`da ekmisim su an yaklasik 20cm kadarlar." mesajı yazalı baya olmuş. şuan ne aşamada acaba?
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025