agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Balkabağı ve Dev Balkabağı üretimi (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/1924.htm)

Todor 24-02-2008 07:50

Bal kabağı tohumlarını mart ayında satışa sunacağız.

Avanos 25-02-2008 17:18

todor buna sevindim koca siteden dev bal kabağı tohumu bulammaıştım bulduklarımda grmını altın fiyatına satıyor :)

tute82 08-03-2008 14:14

arkadaslar selam sitenize yeni üye oldum cok guzel bır site arkadaslar biraz yardımınızı rıca edecegim 10 dönumluk bir sulak arazim var buraya bal kabagı ekmek istiyorum fakat satısında sorun yasarım endişesi ile yasıyorum sizce nerelere ve kaç paradan satabilirim veya dılımleyip 1 er kglıklar halınde vakumlu posetlerde piyasaya sursem dahamı iyi olur tohumları nereden temin edebiliririm...... şimdiden tesekkur ederim herkese iiiyiii çalışmalar

jojoba38 07-07-2008 16:18

kısmet ise bende bu yıl 3200 m2 alan ektim atlandik dev kabagı damla sulama ile suluyorm kısmetse bende fotolarını çekip bu site de yayınlayacagım

Penelophe 07-07-2008 20:05

Dev kabak bir tane olursa kabak verir mi? Yani önceki sayfalarda biryerlerde yalnız başına tek kabak fidesinin meyve vermeyeceği yazıyordu, bu doğru mu?

darkfriairs 08-07-2008 09:30

@todor 250 kilo civarı gelen kabak yok galiba sizde?

Todor 08-07-2008 23:42

Hayır yok.

kürşad 09-07-2008 12:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 256474)
Dev kabak bir tane olursa kabak verir mi? Yani önceki sayfalarda biryerlerde yalnız başına tek kabak fidesinin meyve vermeyeceği yazıyordu, bu doğru mu?

Kabakgillerde (sanırım cassabanana hariç) aynü bitki üzerinde dişi ve erkek çiçekler ayrı ayrı yerdedir. Sapına baktığınızda dişi çiçeklerin sapları kısa erkek çiçeklerin sapları ise uzundur. Dişi çiçeklerde ovaryum döllenme sonucu meyve oluşturur. Erkek çiçekler ise döl tutmaz ve dökülür. Dolması yapılan kabak çiçekleri uzun saplı olan erkek çiçeklerdir.
Kısaca bir kök kabaktan kabak alabilirsiniz.

Penelophe 09-07-2008 20:24

Kürşad, çok teşekkür ederim.

Lilium 13-08-2008 16:42

2 Eklenti(ler)
Bu kabağın çinsini bilen varmı?

A.Şahin 13-08-2008 22:06

Cinsini bilmiyorum ama bendeki kabaklar da aynı cinsten ve malesef beklediğim kadar büyük olmadılar. Renkleri iyice beyazlaşınca büyüme duruyor.

Lilium 14-08-2008 11:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A.ŞAHİN (Mesaj 268240)
Cinsini bilmiyorum ama bendeki kabaklar da aynı cinsten ve malesef beklediğim kadar büyük olmadılar. Renkleri iyice beyazlaşınca büyüme duruyor.

Çok güzel bir cins onun için sormuştum, kabak tatlısı çok güzel oluyor, dev kabak olmasada iyi bir bakımla yüz kiloya çıkabilir.
Ne yazıkki cinsini bilmiyorum.

hexus 20-09-2008 23:34

Burda sözü geçen açılma sebeplerinden dolayı bende epey meşgul oldum bu dev bal kabağı yetiştiriciliği ile ve sonunda olayın tamamıyle Soy ağacına bağlı olduğunu farkettim son 10 yılın Dünya rekoru kıran kabaklarının soy ağacını inceledim ve hepsinin ortak ana ve babalardan geldiğini farkettim. Fakat işin en zor yanı bu dünya rekoru kıran kabakların tohumları göz açıp kapayıncaya kadar tükeniyor hele birde son 3-5 yılın rekortmen kabakları ise bulmak mümkün olmuyor. Internetden araştırmalar yaptım ve sonunda Dünya rekoru kıran kabağın bir tanesinin yetiştiricisiyle bağlantıya geçtim tohumları çapraz dölleme için veriyor. Üstelik ücretsiz fakat işin özü tohumları veren bu kişiye sürekli rapor etmek zorundasın çünkü proje kapsamında. Beklemedeyim şu an dur bakalım neler olacak.
Geçen yıl Avustralya rekorunu kıran kabağın tohumlarını almaya çalıştım fakat firma yurtdışına satışı yok eğer avustralyada yaşıyorsan ve yarışmaya hazırlanıyorsan iş değişiyor sanırım.
Aslında benim esas amacım neden dünya rekorları hep amerikadan çıkıyor! Neden Türkiyeden olmasın. Bu açıdan en azından Avrupa rekorunu kırabiliriz. İklim koşullarımız oldukça müsait.
Dev Bal Kabağı yetiştirmeyi hedefleyen arkadaşlara tavsiyem ; lütfen bu olaya büyük bir özveriyle yaklaşalım. Gelin hep beraber bölgesel olarak başlayalım.

m ü g e 06-10-2008 14:25

1 Eklenti(ler)
80 Kiloluk Dev Kabak

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesinde yetiştirilen 80 kiloluk kabak görenleri şaşırtıyor. Ahmet Demir isimli çiftçi, Düdenkırardı mevkiindeki tarlasında biri 80, ikisi de 40'ar kiloluk olmak üzere toplam 3 adet dev bal kabağı yetiştirdi.

Kaynak

aliyilmazist 12-11-2008 13:39

Dev balkabagı
 
2 Eklenti(ler)
2 yıl önce Milanoda arabaların üzerinde balkabaklarını görünce çok şaşırmıştım. Fotografını çekmişim. Sizlerle paylaşmak istedim. Herhalde onlarda bir yarışma için taşıyorlardı. Bu site sayesinde yarışmalarının yapıldıgını öğrendim :)


Eklenti 52652

Eklenti 52653

sercan1969 18-11-2008 20:17

2009 Dev Kabak Yarışması ( Atlantic Giant )
 
Önümüzdeki yıl;
1.Tohum ekimini direkt tarlaya yapacağım
2.Yer hazırlığına çok özen göstereceğim
3.Bal kabaklarının arasındaki mesafeyi 3 metreye kadar çıkaracağım
4.Bioplasma gibi organik gübreleri deneyeceğim
5. Ca ve K beslenmesine daha çok dikkat edeceğim
6.Benim yetiştiricilik yaptığım toprağın ph sı 8.5 ph yı düşürmek için bazı uygulamalar yapacağım

hexus 17-12-2008 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 (Mesaj 318472)
Önümüzdeki yıl;
1.Tohum ekimini direkt tarlaya yapacağım
2.Yer hazırlığına çok özen göstereceğim
3.Bal kabaklarının arasındaki mesafeyi 3 metreye kadar çıkaracağım
4.Bioplasma gibi organik gübreleri deneyeceğim
5. Ca ve K beslenmesine daha çok dikkat edeceğim
6.Benim yetiştiricilik yaptığım toprağın ph sı 8.5 ph yı düşürmek için bazı uygulamalar yapacağım

Sercan dostum dünya rekortmenleri ile yapmış olduğum görüşmeler neticesinde. İki bitki arası mesafenin en az 6 m olması gerekiyor. Yer hazırlığına gelince. 1 m çapında 50 cm derinliğinde bir çukurda yanmış ahır gübresi karışımlı toprak ve kemik tozu kullanırsan iyi olur. Ve ayrıca 20 metre karelik bir alanı da sürgünlerin topraktan beslenebileceğini göze alaraktan gübrelemen fayda sağlayacaktır. Bu yıl bende deneyeceğim fakat ben şaşırtma yöntemi kullanacağım . Elimde şu an Dünya rekortmeni kabakların tohumları var.
Saygılarımla

kürşad 17-12-2008 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 (Mesaj 318472)
Önümüzdeki yıl;
1.Tohum ekimini direkt tarlaya yapacağım
2.Yer hazırlığına çok özen göstereceğim
3.Bal kabaklarının arasındaki mesafeyi 3 metreye kadar çıkaracağım
4.Bioplasma gibi organik gübreleri deneyeceğim
5. Ca ve K beslenmesine daha çok dikkat edeceğim
6.Benim yetiştiricilik yaptığım toprağın ph sı 8.5 ph yı düşürmek için bazı uygulamalar yapacağım

Amonyum sülfat
veya kükürt (S) takviyesi Ph yı düşürür,

Kalsiyum Amonyum Nitrat veya tarım kireci Ph yı yükseltir

fahrikucuktas 09-01-2009 06:48

bende yetiştirmeye çelıştım en iyi şartlarda 10 kğ oldu.Ama aldığım tohumdan emin değildim .Garantili tohum en önenlisi.

Balıkcı 09-01-2009 13:13

Peki! diyelim ki 30-40 kg.lık kabak yetiştirdik, bunu ne yapacağız, nasıl yiyeceğiz? :p
Herhalde 3-4 kg.lık dilimler halinde konu komşuya dağıtacağız.
Tadı iyi olsa bari.
Tadından söz edildiğini göremedim.

kürşad 09-01-2009 14:25

Benim yetiştirdiğim 10-20 kg civarındakilerin tatlı pek birşeye benzemiyor. Kabak köftesi yaptık o biraz eklenti baharat, yumurta ve un ile biraz durumu kurtardı.

Balıkcı 09-01-2009 17:16

Eyvaaah! :p

A.Şahin 09-01-2009 22:59

Bu sene yetiştirdiğim kabaklarda tohumlar aynı olduğu halde ciddi tat farklılıkları oldu. Büyük olmasını istediklerimi bolca sulamıştım ama tadları cok kötü. Sulamadıklarımsa gayet güzel sert ve aroması yoğun ve piştiğinde de kuru oluyor. Birde şunu farkettim bir kaç kiloluk küçük kabalların etli kısımları piştiğinde damarlı bi yapıya sahip oluyor oda hoş olmuyor tabi yerken. Etli kısmı kalın ve ihtiyacı olduğu kadar su görmüş kabak en ideali gibi.

Balıkcı 09-01-2009 23:02

Damarlı olanların hasat zamanı geçmiş olmalı. Yani tohuma kaçmaya başlamış diyebiliriz.:p

Harun Parlak 09-01-2009 23:04

Fazla su ve fazla azot ürünlerde tadı yavanlaştırır. Sadece bildiğim kadarı ile biber ve salatalık suyu yedikce güzel ürün veriyor. Biberi fazla sulamazsanız aynı tür fazla sulana na göre acı olabiliyor.
Bu bilimsel veri değil benim edindiğim tecrübe sadece.

A.Şahin 09-01-2009 23:16

Büyük olsun da tadı yavanda olabilir :p

sercan1969 10-01-2009 07:59

Dev Bal Kabağı tatlısı
 
Annem kabak tatlısını çok iyi yapar...Yalnız uyarmak istiyorum Atlantic Giant Bol suyla yetiştirilen bir kabak cinsi olduğu için bünyesindeki su oranıda çok yüksek...Kestane kabaklarını genelde 1/1 oranında şekerle yaparlar..Bal kabağı fazla şeker istemiyor...Sulanması ve kendi suyuyla pişirilmesi için kestane kabağı doğrandıktan sonra 24 saat şekerde bekletilir...Bakl kabağına aynı şeyi yaparsanız fiyasko olur.Çünkü aşırı su salıyor.Şekeri dökten yarım saat sonra pişirebilirsiniz....Piştikten sonra suyunu toplaması için bir süre fırında tutulması lazım...Yani kısacası tadı mükemmel...ancak doğru ölçülerle ve doğru pişirme yöntemiyle....Aynı kabağı parçalayıp iş arkadaşlarıma dağıttım inanın çoğu bal kabağının tatlısını yapmayı bilmiyor...

A.Şahin 10-01-2009 16:30

Fırına sürmeden önce de üzerlerine bir miktar toz şeker gezdirirseniz görüntüsüde mükemmel oluyor :)

Mine Balseven 31-01-2009 12:02

merhabalar ben aranıza yeni katıldım dağ yöresinnde kabagı hanği zamanda ekmeliyim bileniniz varmı

sercan1969 31-01-2009 16:00

Kabak Yetiştiriciliği
 
Mayısın ilk **** ikinci haftası fidelerinizi hazırladığınız yere dikebilirsiniz...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025