agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Aşılanmış karpuz (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/1872.htm)

boshaft 18-07-2011 00:27

yanlış bilmeyelim buradaki asıl amaç daha verimli karpuzların yetişmesidir lezzet bakımından fark olmaz amaç bitkinin daha iyi toprağa tutunması ve daha verimli hale getirme bu kabakla oluyorsa ne güzel daha sağlıklı besinlere ulaşmak bence gayet mantıklı

ligustrum 18-07-2011 01:31

Tüketici memnun değilse, doğruya yönelecektir üretici; çok geç olmadan

mrkamilk 28-07-2011 12:50

Bende aşılı karpuzu seraya diktim 4-5 adet karpuz oldu. içleri kıpkırmızı çekirdeklieri simsiyah ancak tad yok. şekersizdi böyle. inekler bayram etti :)

pajero 22-06-2017 13:23

Bu yıl Karpuzlarda durum nedir, piyasada kabak aşılı karpuz yaygınmı yoksa azaldımı. Bu konuda bilgi sahibi olanlar bizimle paylaşabilirmi tecrübelerini?

hosseda 22-06-2017 14:33

Karpuzu yerlisi çıkıncaya kadar ( bizim bu yörenin açık renk pijamalısı) seyrek satın alıyorum. Üç hafta kadar evvel manava sordum tatlandılarmı diye, süper abi hemde kabak aşılı karpuz değil orjinal karpuz bunlar dedi. Hiç işitmemiştim kabağa aşılı karpuzu, içim rahat etmedi almadım. Sonra bir market dilim karpuz satmaya başladı ondan aldım bir dilim çok güzel çıktı. Rengide tadı da yerindeydi ama evden karpuzda bir garip sertlik var dediler ondan da vaz geçtim, beklemedeyiz bizim yerlileri.

birnefestoprak 22-06-2017 15:11

Lütfen dilimlenmiş karpuza dikkat edin. Karpuzun kesildiği bıçağın ve kesen kişinin temizliği önemli.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hosseda (Mesaj 1511572)
Karpuzu yerlisi çıkıncaya kadar ( bizim bu yörenin açık renk pijamalısı) seyrek satın alıyorum. Üç hafta kadar evvel manava sordum tatlandılarmı diye, süper abi hemde kabak aşılı karpuz değil orjinal karpuz bunlar dedi. Hiç işitmemiştim kabağa aşılı karpuzu, içim rahat etmedi almadım. Sonra bir market dilim karpuz satmaya başladı ondan aldım bir dilim çok güzel çıktı. Rengide tadı da yerindeydi ama evden karpuzda bir garip sertlik var dediler ondan da vaz geçtim, beklemedeyiz bizim yerlileri.

hosseda 22-06-2017 16:25

Tek korkum karpuzların kasap reyonunda kesiliyor olma ihtimaliydi... Ama koku duyulmadı yerken. Başkada almadım zaten. Çok haklısınız uyarınızda.

h_dogan 22-06-2017 16:33

Aşılı karpuz dediğiniz gibi kötü bir şey değil. :)

Aşılı karpuzda önemli olan karpuzları olgunlaşmadan koparmamak tabi havaların da uygun gitmesi lazım tat için. Hava sürekli kapalı olursa doğal olarak lezzet de olmuyor. Bizim bu sene yediğimiz karpuzlar oldukça lezzetli, hepsi de kabak aşılı.

devrann 04-08-2017 21:02

Tadlarının kötü olmasının en büyük sebebi çeşitlerin hibrit olması,düz aşısız olanlarında hiç tadı olmuyor,bazı açık tarla çeşitlerinin tatları iyi olanları var ama erkenciler tat filan yok,erkencilik ön planda olduğu ve bir an önce satıp iyi paraya denk getirmek için daha doğru düzgün olgunlaşmadan koparılıyor,çok erkenci yuvarlak çeşitler var hatta piyasanın en erkencisi tatları fena olmuyor ama yuvarlak fazla tutulmuyor genelde oval karpuz ekimi daha ön planda.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025