![]() |
yanlış bilmeyelim buradaki asıl amaç daha verimli karpuzların yetişmesidir lezzet bakımından fark olmaz amaç bitkinin daha iyi toprağa tutunması ve daha verimli hale getirme bu kabakla oluyorsa ne güzel daha sağlıklı besinlere ulaşmak bence gayet mantıklı
|
Tüketici memnun değilse, doğruya yönelecektir üretici; çok geç olmadan
|
Bende aşılı karpuzu seraya diktim 4-5 adet karpuz oldu. içleri kıpkırmızı çekirdeklieri simsiyah ancak tad yok. şekersizdi böyle. inekler bayram etti :)
|
Bu yıl Karpuzlarda durum nedir, piyasada kabak aşılı karpuz yaygınmı yoksa azaldımı. Bu konuda bilgi sahibi olanlar bizimle paylaşabilirmi tecrübelerini?
|
Karpuzu yerlisi çıkıncaya kadar ( bizim bu yörenin açık renk pijamalısı) seyrek satın alıyorum. Üç hafta kadar evvel manava sordum tatlandılarmı diye, süper abi hemde kabak aşılı karpuz değil orjinal karpuz bunlar dedi. Hiç işitmemiştim kabağa aşılı karpuzu, içim rahat etmedi almadım. Sonra bir market dilim karpuz satmaya başladı ondan aldım bir dilim çok güzel çıktı. Rengide tadı da yerindeydi ama evden karpuzda bir garip sertlik var dediler ondan da vaz geçtim, beklemedeyiz bizim yerlileri.
|
Lütfen dilimlenmiş karpuza dikkat edin. Karpuzun kesildiği bıçağın ve kesen kişinin temizliği önemli.
Alıntı:
|
Tek korkum karpuzların kasap reyonunda kesiliyor olma ihtimaliydi... Ama koku duyulmadı yerken. Başkada almadım zaten. Çok haklısınız uyarınızda.
|
Aşılı karpuz dediğiniz gibi kötü bir şey değil. :)
Aşılı karpuzda önemli olan karpuzları olgunlaşmadan koparmamak tabi havaların da uygun gitmesi lazım tat için. Hava sürekli kapalı olursa doğal olarak lezzet de olmuyor. Bizim bu sene yediğimiz karpuzlar oldukça lezzetli, hepsi de kabak aşılı. |
Tadlarının kötü olmasının en büyük sebebi çeşitlerin hibrit olması,düz aşısız olanlarında hiç tadı olmuyor,bazı açık tarla çeşitlerinin tatları iyi olanları var ama erkenciler tat filan yok,erkencilik ön planda olduğu ve bir an önce satıp iyi paraya denk getirmek için daha doğru düzgün olgunlaşmadan koparılıyor,çok erkenci yuvarlak çeşitler var hatta piyasanın en erkencisi tatları fena olmuyor ama yuvarlak fazla tutulmuyor genelde oval karpuz ekimi daha ön planda.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025