![]() |
ben bu şimdi şirin domateslerin tohumlarını çıkartma peşindeyim...hatırladığım kadarı ile annem bunları carefourdan aldığım süs domateslerinden çoğaltmıştı.
yarın erken kalkıp sabah serinliğinde sulayayım bir güzel sonra yaban otlarını temizleyeyim sonra da olgun domatesleri sepete toplayayım valide gelince şaşırsın yok sen kabakla devam et bak herkes beğenmiş benim tombiliyi bana bırak hadi domatessss domatessss (şener şen) |
mutlaka ben de istiyorum o tohumlardan. gerçi size öyle bir domates tohumu vereceğim ki, aklınız şaşacak.
bir pembe domatestir gidiyor. bit pazarına nur yağdı sanki. |
unutmadan, bahçedeki en hastalıksız fideyi seç
fidenin en altındaki meyvelerden al tohumları güneş almayan bir yerde kurut önce sonra da serin bir yerde sakla ve kesinlikle nem almasınlar |
1 Eklenti(ler)
görev anlaşılmıştır.
bu arada bir de şöyle bir şey buldum. biber mi domates mi anlayamadım. Eklenti 3272 yaprakları domates kendisi biber gibi. olgun meyveler de aynen böyle sarı. sakın diyorum bunlar bir yaramazlık yapmış olmasın? |
Alıntı:
|
Armut domatesler onlar, ada dün anlatmıştı :)
|
Evet, o bir çocuk :)
Bunu gözden kaçırmışım. O halde yeni bir yorum getireyim: Kabak sayın cemada'nın görünen yüzünü simgeliyor. İki yandaki şeytanlar ona esin veren karanlık güçleri... Kabaktan başını uzatan çocuk ise hayata güzel ve umursamaz bakmaya çalışan, edepsiz yanını... Bu arada herkese günaydın :) |
günaydın:)
yeminle işte bunlar aybala. bu domatesler. poire. size işte bunların tohumundan dağıtacağım. tohumla uğraşamam derseniz fide yetiştirip vereceğim:) |
armut domateslerin görüntüsü çok farklı ama tadı domatesin aynısı. zaten domates:) meyve büyüklükleri en fazla 4-5 cm. olağanüstüdürler.
o hep anlattığım kentin büyük bahçesinde bunlardan yüzlerce fide yetiştirirdim her yıl. hala devam ediyorlar az da olsa. uzun yıllar önceydi. 15 yıl falan. misafirlerimiz vardı evde. sabah bahçeye gittim ve biraz bunlardan, biraz da kiraz domateslerden topladım. tabaklara koyup kahvaltıda servis yaptım. misafirler gözlerine inanamadı. yemeye cesaret edemediler bir süre. çerez gibiydiler çünkü. tek tek at ağzına kırt pırt ye yani:) |
İstanbul da birinin izmir li olduğunu nasıl anlarsınız...
manavdaki kırmızı yuvarlak şeyleri gösterir bu ne dersiniz .. "ne var onu bilemeyecek.... kime sorsan domat olduğunu bilir .."derse izmir lidir |
bence o kırmızı yuvarlak şeyleri, hayatınızda ilk defa gördüğünüz tropik meyvelermiş gibi bunlar ne? diye sorarsanız manavın cevap vereceğinizi sanmam:)
|
alıştın mı yeni avatarına? :)
Kar Tavşanı lafını değiştirmeyecek misin? :) |
kar kabaaaa
:D bu arada o sarı ampul armudu domatesleri bu kadar mı oluyor şimdi bu halde iken koparıyorum hazır etraf sakinken bahçeye dalayım yoksa kolay kolay giremem bir de kara lahana konusu açmaya çalıştımdı sebzeler.org da kuyruk muyruk bir şey dedi anlamadım...açıldı mı yani |
tavşanımı geri istiyorum malinacım. onsuz var olmam mümkün değil.
|
Alıntı:
|
böylesine iyi arkadaşlıklarda karşılıklı toleranslar daha güçlü oluyor, olmalı da hehe:P
|
biri izmirli olduğu halde "gelmiyom" demeyebilir.
ama pazarda börülce enginar arayana satıcılar abi sen İzmir lisin değilmi diyorlar. |
Sayın cemada beyefendinin, avatarını değiştirmesi için sayın aybala hanımefendiye şirin gözükmek uğruna zorlama bir çaba içine girdiğini hissediyorum nedense...
Toplum arasında buna yağ çekmek de deniyor ama bence buna gerek yok çünkü bal kabağı avatarı sayın cemada'nın kişiliğini çok daha iyi yansıtıyor. |
sevgili farisciğim,
kişiliğimi doğrudan yansıttığını iddia ettiğiniz ve hazır içi de oyulmuşken içine oturmanızın zor olmayacağı o kabağı bırakıp, nane, pazıya ve hatta pembe domateslere gelseniz iyi olur:) |
Ben yeni avatarının yansıttığı derin psikoanalitik anlamlarla büyülendim sanırım. Bu yüzden turuncu, yeşil ve mavinin muhteşem bir uyum içinde bütünleştiği bu avatarın etkisinden kurtulamıyorum.
Üstelik, sebzelerin etkili bir yazarı olarak avatarında bir sebze imgesinin bulunması gerekir. Bu avatar sebzeyi, psikolojiyi, yaratıcılığı, insanın karanlıktaki esin kaynaklarını, çocuksu masumiyeti, şeytani yetenekleri, hepsini birden büyük bir uyum içinde birleştirmiş. |
Sayın cemada,
Nane dedin de aklıma geldi: Bulgur pilavına nane eklemeyi hiç denedin mi? Pilav demlenirken üzerine bir çorba kaşığı kadar nane eklersen çok güzel oluyor. |
Bir de aklıma gelmişken şunu sorayım: Bulgur, pirinç gibi tahıl kaynaklı bitkiler sebze sayılmaz mı?
|
sebzeler.org da bulgur pilavı tarifi ekleyeyim
|
Dumanı tüten bol naneli bulgur pilavı canım istedi şimdi...
Siz tarifini yapın, ben okurum orada. Bakalım nasıl yapıyorsunuz. Merak ettim. |
etiketler başlığı altındaki bölümleri açamadım nedense.
cemada farketmeden çimlenen mercimeğin kenarına sıkıştırayım. o nasılsa salçada da aynı şeyi yaptığım için beni uyarır.o arada sorun çözülürse bulgur başlığı açarım |
şimdilik çimlenmiş mercimek başığı altında bulgur tarifi
|
Çok ilginç bir tarif vermişsiniz. Böylesini hiç denememiştim.
İki şey dikkatimi çekti bu tarifte: Birincisi güveç tenceresinde yapılıyor olması ve bir de tencereye hiç su konulmayıp bir kilo kadar domatesin kendi suyuyla pişmesi... Bu kadar çok domates koymak beni biraz tereddüte düşürdü doğrusu... |
"yanık "değişik bir tadı oluyor.bulgur önceden ıslatıldığı için daha az suyla pişiyor.
kontrollü gidip istiyorsa su eklenebilir ..tarifi de burda yapmadığım için merak edenlerin sebzeler.orga girmesi gerekir.bende aslında yazarken domatesi daha fazlamı koyuyordum diye düşündüm bu arada |
İlginç bir tarif ve ben bu tür değişik tadlara meraklıyım biraz. Mutlaka denemem gerekir ama evde yapılabilecek bir şey değil bu...
Köye gidince odun ateşinde bunu yapmak çok keyifli olacak eminim :) |
balkon yokmu...ızgara mangalı da yeter.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025