![]() |
merhabalar istanbulda bakırköyde bulunan küçük bir alanda domates dikmiştim rüzgardanmı bilemiyorum ama pembe , siyah, ve salkım domateslerim meyve tutmuyor ama aynı alanda bulunan chery domatesler 1er 2 şer adet meyve tutmaya başladı nedenleri nedir bilginiz varmı bir yanıt alabilirsem sevinirim
|
o konuda meyveli tepe daha deneyimli ve tecrübeli .. inşallah okuyordur. size cevap verecek birileri çıkacaktır.
|
patlıcanda meyve tuttu
3 Eklenti(ler)
kiwano
|
5 Eklenti(ler)
Bu sene ağaçlar aşı için kesilince, sebze bahçesini biraz geniş tutabildik. Ağaçların gölgesinden neredeyse sebze yetiştiremez hâle gelmiştik. Şimdilik hepsi sağlıklı devam ediyorlar. Sebze bahçemizden görüntüler...
Eklenti 315758 Biberler, beş altı karık. Her yıl yaptığımız hâtâyı yine yapmışız. Acı ve tatlı biberler yan yana. Bir süre sonra biberlerin hepsi acıya dönüyor. Seneye uzak dikilecekler. Eklenti 315759 Bir karık patlıcan dikmiştik, meyve vermeye başladı. Eklenti 315760 Eklenti 315761 Mısırları, fasulyeleri, soğanları geç ekmiştik. Mısırlar bu kadar oldu. Tohumlar UBYİ den tohum takas etkinliğinde gelmişti. Eklenti 315762 |
Alıntı:
patlıcanlar 'Manisa Patlıcan' çeşidi mi? Ben çok severim de lezzetli alımlıdır...;) |
Sayın Halil Önen, patlıcan fidelerini hazır almıştık. Buraya fideler, Salihli'den geliyor. Sanırım normal yemeklik patlıcan olacaklar.:)
|
Sebze Beşiğinin son hali...
5 Eklenti(ler)
Sonunda fotoğraf makinemiz geldi ve yeni fotoğraflar cekebildik.
Sebze besigimizdeki etüd çalışmalarımız saniriz meyvelerini vermeye basladı, |
sebze beşiği devam
4 Eklenti(ler)
İlk meyveleri görmek her değerli üyemizde olduğu gibi inanilmaz bir heyecan yaratıyor..
Hele ki bizim gibi herşeyi daha ilk defa deneyen acemiler için keyfi gerçekten bir başka... |
08 Temmuz 2012
5 Eklenti(ler)
Bu Haftaki gelişimler . Ampuller, Yürek domates ve Kuşların hakkı
|
08 Temmuz 2012
5 Eklenti(ler)
Domates ve salatalık
|
08 Temmuz 2012
5 Eklenti(ler)
Biber, altın çilek , kumkuat çicek açıp meyve tutmaya başladı
|
08 Temmuz 2012
5 Eklenti(ler)
Tophane Patlıcanların bu Hafta ki hali, Pepino Çicek açtı. naneler hem tohuma gidiyor hemde vermeye devamm
|
17 Temmuz
5 Eklenti(ler)
İlk en çok hasat bu hafta yapıldı. Bahçe saihibi nihayet gönlünce dağıtabildi. kalanınıda kendine aldı.
|
Kiraz
5 Eklenti(ler)
Sevgili sayfa sahibi sanki bu sayfayı ben oluşturdum gibi paylaşıp duruyorum. kendimi işgalci gibi hissediyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bizde 'beğen' atışlarıyla işgalinize destek veriyoruz... nanelerden de tohum isterim artık... http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...akas/25266.htm ...;) |
tamam üstadım seve seve .. beceririm inşallah sizi o kadar okudum ekmeyi bicmeyi yazdınızda tohumu yazmadınız... beceririm inşalah
|
Sebze Beşiği - ilk kırmızılar...
5 Eklenti(ler)
Günlerdir beklediğimiz oldu, domateslerimiz kızarmaya başladı.
Doğanın hızını anlamak mümkün değil gerçekten, İki gün önce ( 16 temmuz ) hafif renklenen domateslerimiz, bugün ( 18 temmuz ) itibariyle rengini tamamen göstermeye başladı. Hafta sonu hasat var :))) Sebze beşiğindeki domatesin dal sanıp bıraktığımız koltuğunu ( tahmin edeceğiniz gibi artık ayrı bir gövde oluşturmuştu neredeyse ) ayıklayıp, bir kaç gün suda bekletip, sebze beşiğinin yanına bir limon kasasına diktik ve yeni bir domates fidemiz oldu. Şu an üzerinde 8-9 meyve var, çiçeklenme devam ediyor... Bu ilk denememizde başarının anahtarı, sizlerin bizden çok daha iyi bildiği, bilgi, ilgi ve sevgi üçgeninde saklı sanki. Bu yolda bize ışık tutan her birinize ayrı ayrı teşekkürler. Yalnız bir sıkıntımız var, o da bir arkadaşımızın annesinden hediye gelen biberlerimiz deki mor renkler, forumda araştırdığımız kadarıyla bunun zararı olmadığı söyleniyor ama bu kadar morluk sizce neden kaynaklanıyor, bilgilendirebilirseniz çok seviniriz. Eklenti 319137 Sebze Beşiği ve kurtarılmış domates koltuğu :) ( enteresan bir cümle oldu ) Eklenti 319138 Biberler deki morluk had safhada sanki ??? Eklenti 319134 16 Temmuz Domates hafif rengini göstermişti Eklenti 319135 17 Temmuz inanılmaz bir hızla Eklenti 319136 18 Temmuz bu hale geldi |
Alıntı:
Sanırım rengi, biberlerin cinsinden kaynaklanıyor. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Arkadaşımızın annesi Mersinli ve bizim çocukluğumuzdan beri nerede yer bulursa orada domates biber eker. Bizim tecrübesizliğimizden ve heyecanımızdan biber fideleri ilk geldiği zaman cinsini sormayı akıl edemedik. Onu da araştıralım hemen... Günceleme : Mersin / Hatay Taraflarında mor biber varmış. Acı ve tatlı çeşitleri de bulunuyormuş. Dolmalık olanları da varmış. Bakalım bizimkiler hangi çeşit çıkacak ? Sanki fotoğraftaki gibi dolmalık çıkacakmış gibi.. Dalları ve yaprakları çok benziyor. Bu sene patlıcan ekemedik o güzel rengi göremedik diye hayıflanıyorduk, Biberlerle avunacağız artık :) Eklenti 319148 internetten bulunan mor biber fotoğrafı. |
4 Eklenti(ler)
Yakında pazardan domates, biber, patlıcan almamıza gerek kalmayacak. Olgunlaşmaya başladılar.
Eklenti 319204 Domateslarden sadece bir tanesi kızardı. Burada. Eklenti 319205 Eklenti 319206 Eklenti 319207 |
ilk biber çok güzel. ince kıl biber galiba. Tatlı mı acı mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sebze Adalarında Hasat Sonuçları.
Merhabalar,
sevgili Kiraz'ın 3 yıl önce açtığı, değerli forum üyelerinin uygulama ve paylaşımlarıyla taribi caizse bilgi bankasına dönüşen http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/16978.htm linkini büyük bir keyifle okudum. Çoğumuz için ütopyaları hayata geçirmiş kişilerin samimi ve yol gösterici önerileri için ne denli teşekkür etsek azdır. Merak ettiğim bir konu da adalardan elde edilen hasılat:) Kısaca özetlemem gerekirse,ortalama 1 m2 adaya hangi cins fidan'dan kaç adet diktiniz? Ne kadar mahsül aldınız? Elbette şartlara, mevsime, bakıma,yönteme, iklime v.s. bağlı olarak değişecektir ama yine de elinizde belli veriler mevcuttur. . Mesela, 1 m2 ye ...adet domates fidesi / toplam hasılat ....kg. gibi...( aşağı/yukarı) Böyle bir bilginin, sebze adası oluşturmada ve daha ekim dikim aşamasında makul bir hedef belirlenmesine katkısı olacaktır kanaatindeyim. Paylaşırsanız çok memnun olurum. Gani gani bereketli hasat dileklerimle:) Sağlıcakla... |
size bir önerim var. Meyvelitepe - Çılgın Kalabalıktan Uzak | Ben burdan esinlenip yaptım. M2 veya ada başına ne kadar aldığımı hesaplamadım velakin. bu yıl daha başladım halen ürün alıyorum. Eğer kardeş bitkiler sistemi ile ekerseniz. adalara kabak ve ayçiceği koymamanızda fayda var. bayağı mahsul alıyorsunuz. Meyveli tepe bu konuda en tecrübelimiz bir çok kişi için esin kaynağı oldu.
|
Ağustos
5 Eklenti(ler)
Patlıcan serimiz başladı. "Balık Biberler pazardan". Biberlerden Bu sene tohumluk aldık . Kısmet olursa Önümüzdeki yıl biz yetiştirmeyi deneyeceğiz
|
Sayın Şevket Başkal,
yanıtınız için teşekkür ederim. Ayrıca mahsulleriniz de çok şahane. Bereketli olsun diyebiliyorum sadece. Çoğumuz bu keyifi sadece sizlerin paylaşımlarınızda izleyebiliyoruz. Buna da şükür. Önerdiğiniz Meyvelitepe - Çılgın Kalabalıktan Uzak | blogunu zaten satır satır okumaya başlamıştım. Sadun Boro'nun "Pupa Yelken"i gibi tam bir yol haritası niteliğinde:) Eksik olmasın Meyvelitepe sadece sebze adaları konusunda değil, gri şehir yaşamından firar edip kendi cennetini oluşturma hayali içinde olanlara mihmandarlıktan yüksünmemiş ve tecrübelerini duru bir dil ile hepimize aktarmakta cömert davranmış. ( Bu blog un kitap haline dönüştürülmesini bir gereklilik olarak görüyorum haddim olmayarak:) Meyvelitepe'nin kulağına gider buradan sanırım ) Konu ile ilgilenenlerin merakımı cehaletime bağışlaması ricasıyla sorumu yineliyorum: 1 m2 de kaç fideden bir sezona aşağı yukarı ne kadar mahsul hasat ediliyor acaba?? Sağlıcakla... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
2x1 m2'lik iki tane yatakta biber fidelerim var. 2x1 m2'lik, 1x1 m2'lik iki tane yatakta domates fidelerim var. 5 yarı kesilmiş bidonda salatalıklar. (yarı yatak görevi üstleniyorlar.) 75 cm2'lik yerde de turuncu patlıcanlar. Şimdi yaklaşık 2-3 haftadır nerdeyse her gün domates hasatı yapıyorum. Son 6-7 günden beri her günde böyle çok çok domates hasatı yapıyorum. Biberleri hazirandan bu yana hasat ediyorum. Son 1.5 aydır felan her gün bir küçük leğen biber topluyorum. Umarım açıklayıcı olmuştur. Geçen seneye göre de güzel verim aldım. Sebze yataklarını ilk defa deniyorum. Hemde tam randımanıyla değil eksik malzemelerle :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025