![]() |
Dün ilk hasatı yaptım, şimdilik çiğden salata olarak tükettik ve bizden tam puan aldı. Çok hızlı yaprak veriyor. Sanırım 15 gün sonra 2. hasat yapılır. Onu da pişirerek deneyeceğiz.
|
Benimkiler tohuma kaçtı artık.
Boyları 160 cm oldu. Kökleyip aralara diktiğim yeni ıspanaklara gelişme fırsatı vereceğim. |
1 Eklenti(ler)
Agaclar.Net Tohum Takas Etkinliği için tohumluk bırakılan Kalıcı Ispanaklar...
|
2 Eklenti(ler)
70 lik bir viyol gözümü kesmeyince bir 70 lik viyol daha ektim. Onlar da yeni yeni çimlenmeye başladılar.
Eklenti 491387 Bunlar da bahçeye gitmeye hazır olan Kalıcı Ispanaklar. Eklenti 491389 |
2 Eklenti(ler)
Kalıcı ıspanaklarım,
Şaşırtma yapmadım, tohumları eşit aralıklarla ekmeme karşın, böyle çıktılar. Eklenti 505046 Ne zaman ve nasıl hasat edileceği hakkında bilgi rica ediyorum. Bu kırmızı damarlı bitki, ıspanakların yanında çıktı. İyi bir şeyse diye sökemiyorum da.:) Eklenti 505048 |
Kırmızı saplı olan kırmızı pancar, tohumluklar biribirine yakındı, bir tohum karışmış olmalı. Kalıcı ıspanaklarda büyüyen yan yaprakları sapların dibinden kopararak toplayabilirsiniz. Ortadan verdiği yeni yapraklar da hızla büyüyecektir.
|
o kırmızı saplılardan benim ıspanakların arasından da çıktı, ben onları ıspanak la beraber pişiriyorum :)
|
Bence onlar da pazı. Aynı varyeteden oldukları için bazen pazı ektiğimizde de tek tük kırmızı saplı çıkabiliyor.
|
Sari, turuncu ve pembe damarli olanlari bile var :)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
geçen yıl tohum etkinlikten gelen kalıcı ıspanağım.
bir yıldır yaprağından sürekli koparıp böreklerde kullandık. |
2 Eklenti(ler)
Elimizde olmayan sebeplerle tohumluk kalıcı ıspanakları erken biçmek zorunda kalmıştık (yeşilken). Kurumuşlar, birazını ayıkladım. Bunlar çimlenir mi?
Aslında bir kaç tanesini ektim ama çimlenmesini bekleyemedim.:) Eklenti 563159 Eklenti 563160 |
Alıntı:
Babaannem eskiden bu ıspanaklardan yetiştirirdi. Kurumalarını beklemez, hep tohumlar sizinkiler gibiyken toplar, kendi kurutup ekerdi ve çimlenirlerdi, demek ki yeterli olgunluğa gelmiş oluyorlar... |
Talep ettim bu yıl.Lezzeti güzelmiş.Ekmek için sabırsızlanıyorum.
Kalıcı olması apayrı bir güzellik.Peki sadece tam bir seneyi dolduruktan sonra düzenli aralıklarla tohum veriyor mu? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sanırım tohum paylaşmaya karar verirsem deneyimlilere hangi yönemleri kullandıklarını soracağım... |
2 Eklenti(ler)
Geçen yılki etkinlikten gelen kalıcı ıspanakları ekip tohuma bırakmıştım. İki bitki iki farklı renkte gövde yapısı. Yaprakları, tadı aynı. Farklı bir cins midir yoksa yetişme ortamı vb. nedenlerle meydana gelen bir oluşum mudur merak ettim.
|
Alıntı:
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
Yok mu bir bilen koca site de .. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Aslında bilgi kirliliği falan yok. Hepsi zaten Beta vulgaris. Şöyle düşünün kimisi pembe domates kimisi sarı ya da kimisi iri domates kimisi de çeri. Sonuçta hepsi domates. Bunların da hepsi Beta vulgaris (Latince ismi). Kimisi kök yapıyor kimisi ise yapmıyor. Kök yapanları pancar oluyor yapmayanları ise pazı ya da kalıcı ıspanak. Hoş, dikkatlice bakarsanız pazının da kök yaptığını görürsünüz. Kalıcı ıspanak dediğimiz de aslında bir çeşit pazı. Lezzeti ve yaprak yapısı daha çok ıspanağa benzediği için kalıcı ıspanak denmiş. Sanırım siz ak pazı diye bildiğimiz normal pazıyı kastediyorsunuz. Eğer onu kastediyorsanız Beta vulgaris ailesi içerisinde farklılar. :) Siz neden yana yakıla sitede bunu bilen birisini arıyorsunuz ki? :) Sanırım niyetiniz zaten tohum almak değil. Aynı saksıya araya hat çekip 2 çeşit tohum ekmişsiniz. Bu arada kaç litrelik saksıya ne kadar tohum ektiniz? |
Alıntı:
|
bu sene tohum pylasiminda tohumlarini paylasacak olan var mi acaba?
|
Alıntı:
|
Sakarya'dan merhabalar
zamansız heveslenmiş biri olarak elinde tohum kalan varsa rica edebilirmiyim acaba? İlgi ve alakaları için buzadam ve dutlubahce ye çok tesekkurler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Meyvelitepeye teşekkürler, sayesinde bu güzel sebzeden haberdar olabildim.
|
Bu akşam bir kaç tohum ekeceğim bakalım. Özellikle salatalar ve karışık otlu börekler için elimin altında olsun diye kapalı balkonda yetiştirmeyi düşünüyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025