![]() |
Acik yesil renk, genelde toprakta Azot eksikligine isaret ediyor. Bazen de yeterli Azot oldugu halde, bitki alamiyor olabilir. Kok bolgesi yeteri kadar sicak mi? Bir de sulamayi ve gubrelemeyi nasil yapiyorsunuz?
Alıntı:
|
Karpuz çatlama ve doku bozukluğu
Alıntı:
|
Karpuz tohumdan çimlendirme yapmak istiyorum. Zaman uygun mu simdi yapabilir miyim?
|
Alıntı:
|
Domates, patlıcan, börülce, salatalık tohumlarımda var onları ne zaman çimlendirmeliyim? Karpuz kabak ve kavunlarımı mart 15 ten itibaren cimlendiricem o zaman.
|
Hepsini aynı zamanda başlayabilirsiniz.
|
yani simdi karpuz kavun börülce domates biber hepsini bugün tohumdan dikebilir
miyim? |
Alıntı:
|
teşekkür ederim sayın Hira, bende sabırsızlanıyorum biran önce başlamak istiyorum söylediğiniz baslıga bakıyorum hemen..
|
Alıntı:
|
anladım ben bugün dikmek için sabırsızlanıyorum kapalı balkonum var cam balkon ve yaz gibi sıcak oluyor.burada bugün başlasam olmazmı?
|
@izmir35, çimlendirme olur sıkıntı yok ama bunları nereye dikeceksiniz sonra? Bugün ekerseniz mayısa kalmadan toprağa geçirmeniz gerek ve geçen sene nisan sonu mayıs başı yağmur, çamur soğuk olmuştu.
|
haklısınız, tamam 15 inde ekeceğim sayın Tcm..
|
evet bende cimlendirmek istiyorum gündüzleri sıcak oluyo geceleri soğuk biraz evin çatısında cimlendirebilirmiyim gün boyu güneş alıyo bol bol.
|
Alıntı:
|
Çekirdeksiz karpuz
Tansaş'tan aldığımız karpuz. Hiç siyah çekirdek yok, beyaz renkli yumuşak olarak birkaç tane var. Hibrid mi GDO mu nedir sizce bu? Bana pek doğal gelmedi de. http://i.imgur.com/73rDVIe.jpg |
Hibrit.
Alıntı:
|
Web de aradım ama cevabını bulamadım. Karpuzlar çapraz döllenmeye maruz kaldıklarında o yilki meyve çekirdeklerinde bir değişme olurmu?
|
Hayir. Sonraki sene de cekirdekte bir degisme olmayabilir (tozlasmayi ordan anlayamayabilirsiniz).
Alıntı:
|
Karpuz için gübre
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyimde bir sorum olucak...
Küçük bahçeme hobi olarak karpuz ekeceğimde bu adamın yazısını okumuştum.Bu linkteki gübre yazıdakine uyuyor mu ? Birde gübreyi nasıl kullanırım ? Ne zaman gübre vermeliyim? Npk 15 15 15 Kompoze 151515 Gübre 1 Kg 15-15-15 GittiGidiyor'da 217283146 [IMG]http://i.hizliresim.com/3o8mkM.png[/IMG] |
karpuz kavunla birlikte yetiştirilebilir mi ,çapraz tozlaşma olurmu açık arazide
|
Hayır. Tohumlarda bir değişim olursa sonraki mevsimde göreceksiniz.
Alıntı:
|
Hayır, karpuzla kavun birbiriyle çapraz tozlaşmazlar.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kusura bakmayın peki hibrit köy biberi ile yanyana siyah sivri biber ekmış olsam ki ektim ve çapraz tozlaşsalar sivri biberden alacağım tohumlar üreme kabiliyetini yitirir mi daha doğrusu tohum üretme yeteneğini kaybeder mi ?
|
Hayır, hıyar ve kavun birbiriyle çapraz tozlaşmaz.
Alıntı:
|
Anladığım kadarıyla her iki biber de Capsicum annuum. Bu durumda bu iki biber birbiriyle çapraz tozlaşabilir ama biberler arasındakı çapraz tozlaşma, çiçek yapılarından dolayı, iki kabak çeşidi arasındaki çaprazma tozlaşmaya göre daha az olasıdır.
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben birde bir domates çeşiti soracaktım, forumda çok paylaşiliyor maniye domatesi,bu domates oturakmı yoksa sırıkmi tam olarak,ben bir satıcıdan many domatesi aldım üzerinde paketin oturak yazıyordu. Tohumları çimlendirip fide leri diktim umarım sonucu paylaşabilirım burdan. |
Burası karpuz başlığı. Diğer sebzelerle ilgili konuları ilgili yere yazarsanız iyi olur.
Maniye, sırık bir domates çeşidi. Ticari tohumluk üretimi de bildiğim kadarıyla Türkiye'de yok. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025