![]() |
Bence de meyve bu, harika....
|
akşam kontrol ettim, dişi olarak düşündüğümüz bitki üzerinde 3-4 tane daha açılmamış kese var, çiçek keseleri açınca, erkek çiçekten alıp el ile tozladıktan sonra resimlerini eklerim inşallah.
|
1 Eklenti(ler)
|
Tabi ki de olacak...Sarılıcı ipleri çok kuvvetlidir. Sarılacak bir şey bulursa ancak keserek kurtarabilirsin...:))
|
5 Eklenti(ler)
yeni dişi çiçekler açmaya başladı, erkek çiçeklerden alıp el ile tozlama yaptım.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda yeni açmaya başlayan çiçekler
|
çok güzel değişik ilğinç meyveymiş, inşallah meyvesi olgunlaşırda emekleriniz boşa gitmez.
|
4 Eklenti(ler)
el ile tozladıklarımdan sadece bir tanesi tutmuş,
|
tebrik ederim...
|
dişi çiçekler açmaya başladıktan sonra erkek çiçekler tamamen bitti, daha önce buzdolabına sakladığım erkek çiçeklerden tozlama yaptım ama hiçbiri tutmadı. sadece resimdeki meyve var, bu meyvenin olgunlaşması da 6 ay sürüyormuş, tutan meyveden de çok umutlu değilim bakalım ne olacak.
Şu an dişi çiçekler açmaya devam ediyor ama hiç erkek çiçek yok |
Onun için 10 kök ten fazla ekim öneriyorlardı demekki.
Acaba erkek çiçeklerin polenleri nasıl saklanır öğrensek de denesek ... veya 8-10 tane çelikleme yapmanız gerekiyor Çağatay bey. Diatomitte çok kolay kökleniyor, bence deneyin. |
Alıntı:
|
Ben diatomit denilen madde ile köklendirdim. (Miğroslarda kedi kumu( Charli) olarak satılıyor. Çok ucuz). Bir pet şişeyi alttan 3, 4 delik açtım. 3,4 bogumlu çeliklerin yarısına kadar tozunu iyice yıkadığım ıslak diatomitten doldurdum. Delik olmayan bir şişenin içine pet şişeyi oturttum. Dıştaki şişeye 5 cm. kadar su koydum. Şişedeki su bitmeden ekleme yaptım. Sıcak ve gölge bir yerde kısa sürede köklenmişti.
Kökler çokğalınca toprağa aktardım. Deneyin olmassa bana çelik yollayın, ben size köklendirip yollayayım..:) |
5 Eklenti(ler)
gac meyvesini kopardık tadına baktık, hiçbir tadı yok koku da yok, ne tatlı ne tuzlu ne ekşi hiç tat yok
|
Aaaa çok ilginç. Neden acaba? Orjinali de böyle midir?
Neyse görmek yine de güzel...ilaç niyetine yiyin...İlacın da tadı yok, hatta kötü..:)) Tohumu hemen ektiniz mi?..:)) |
tohumlar duruyor, yanlışlıkla çöpe atılmış son anda kurtardım, tohumların baharda ekilmesi gerekiyor, şimdiden ekilirse çürürler.
bu bitki çok hızlı uzayıp gelişiyor baş edemez hale geldik, konu komşunun evine dadandı, ağaçları istila etti, ince uzun bir çam ağacını tamen sardı yağmur ile iyice ağırlaşan ağaç neredeyse devrilecek hale geldi |
Çagatayyücel tebrikler! ilk kez sayenizde Adana da yetiştiğini gördüm,1 tane tohum varsa talip olsam:)
|
tek tohumla olmayacağı kesin hatta bir erkek bir dişi bitkiyle bile meyve almak zor. zamanı gelince çelik göndereceğim isteyenlere ama bitkinin yetişebileceği şehirlere
|
geçen sene erkek bitki ilk çiçeklerini temmuz ağustos gibi açtı, bu sene ise mayıs ayı olduğunda çiçek açmaya başladı eylül ayında çiçekleri tamamen bitti
dişi bitki ise ilk defa bu sene çiçek açtı o da temmuz sonlarındaydı, seneye ikisi beraber mayıs ayında çiçek açmaya karar verirlerse meyve sayısı fazla olur. |
Tohumlar ne kadar taze ekilirse, çimlenmesi o kadar kolay oluyor.
Çok büyüyorsa budayarak kontrol altına alabilirsiniz Çağatay bey. (Mümkünse baharda çelik bende isterim.) Aslında üzüm asması gibi düşünüp ekilmeli...Bir çardağa sardırmalı bence. Kışın yaprak döküyor mu? |
yaprakları soğuktan bozuluyor, bir kısmı dökülüyor bir kısmı da kurumuş olarak üzerinde kalıyor
|
Üç metre boyunda Momordica cochinchinensis' im var.
Kışın eve almam şart. Sn.agozce çelikleme için acaba mevsim uygun mu? Uygunsa çelikleri kaç göz olarak kesmek gerekiyor, köklendirici kullanmak gerekir mi? USDA zone bilgisini paylaşırmısınız? Şimdiden teşekkürler. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gac meyvesi
Eklenti 413902 Eklenti 413903 Sevgili agozce' den gelmişti. Anne bitki kurtuldu ancak köklendirdiğim iki çelik malesef kavruldu. Meyve görme umutları başka bahara ertelendi. |
1 Eklenti(ler)
Tomurcuklandı.
Eklenti 419910 Tabi bitkim tek olduğu için tozlaşma olmayacak ve meyve alamayacağım.:( Hayırlısı. |
1 Eklenti(ler)
|
merhaba jezebel benimde bugün çimlendi gac ama bitane izmir kışın soguk oluyor acaba dışarıda dayanırmı bilgilerinize ihtiyacım var ve hızlımı gelişiyor güneş severmi
saygılar |
Mart ayının başına kadar evdeydi, sonra balkonda baktım.
Benim bitkim erkek çiçek açtı. Dişi bitkiden çeliğe ihtiyacım var, ancak verebilecek üye nisandan beri siteye uğramıyor.:( |
inşallah benimki dişidir siz bana erkek bende dişi çelik veririm peki nezaman çiçek acıyor ve benim avakado saksısının içinden çıktı topragı avakadonun üzerine dökmüştüm :D
|
Bana hediye geldi, yaşını bilmiyorum.
Geçen sene açmadı, bu sene de her gün bir çiçek. Sevgili agozce hediye etti. Şu aralar siteye pek girmiyor. |
anladım yani passiflora gibi 2. senesinde ciceklenmeye baslıyor nasipse bu hafta urlayya yolculukları olucak gac fidanım :)
|
Bu gün öğrendim ki bu bitkinin meyvesi Budist rahiplerin kıyafetlerini boyamak için kullanılıyor.
Budistlerin cüppeleri o yüzden turuncu. Bana enteresan geldi, paylaşmak istedim.;) |
Çok ilginç bir bitki.... İnşallah bunu da yetiştirmek nasip olur.
|
Benim tohumdan nasıl ekileceğini anlattığım videoyu bu linkten izleyebilirsiniz https://youtu.be/JjBdkN-OXX0
|
4 Eklenti(ler)
İnternetten kısa bir araştırma yaptım tohhum.com üzerinden 1 tane tohum aldım malum genelde internette taze tohum bulmak kolay olmuyor.
|
3 Eklenti(ler)
Kış şartlarında ev içinde 10 günlük gelişim harika
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
5 Eklenti(ler)
2020 yılı GAC meyvesi :
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025