![]() |
paylaşımlarınız için teşekkürler
|
sayın almira ..
beyaz patlıcan mı __? ilginç ilk defa gördüm :) |
Bursa için Patlıcan tohumu ekme zamanı geldi mi? İlk ekeceğim yer garaj (viyol ya da sandık içine) ve sıcaklık gündüz 12 derece gibi. Biraz daha beklemelimiyim?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 273188 Bu tohumluk hali rengi beyazdan dönüyor. Tohumu az oluyor tadının bakamadım...:) |
5 Eklenti(ler)
Tarla komşum Patlıcan ve Yer fasulye tarlaları. Bu gün sulama vardı. Damlama sulama sistemi döşenmiş.
Patlıcan gidişatı iyi, çiçek açmış. Eklenti 299973 Eklenti 299974 Fidanlığa yer fasulyesi dikilmişler. Eklenti 299975 Eklenti 299976 Eklenti 299977 |
Patlıcana dadanan böcekler
Bahçeme diktiğim patlıcanlara sarı ve siyah çizgileri olan böcekler dadandı.Yapraklarını yiyorlar.Acaba ne yapmalıyım?İlaç kullanmayı istemiyorum.
Şu ana kadar toplayıp eziyorum ama ha bire artıyorlar. |
Böceği sıktığınızda suyu çıkıyorsa endişelenmeyin. Elle toplayıp imha edin. Yapraklarda zarar olarak en fazla delik açıyorlar. İlk sene çok vardı, elle topladık. sonraki sene ilaç aldık ama bir daha o böcekleri görmedik. Uğur böceğine benziyor ama değiller.
|
3 Eklenti(ler)
|
Patlıcanların tohumunu nasıl alabilirim?
|
Alıntı:
|
Patlıcanda örümcekten kurtulmak için bugün en alttan ana dal üzerinden başlıyarak tüm kurumuş yaprakları topladım. Aynen yolunmuş bir tavuk gibi kaldı garibim. Üst bölümdeki yapraklar yeşil ve diri haldelerdi onlara ellemedim. Çapaladım. Suladım. Gülleci bulamacı ve kaolin uygulamak istiyorum. Beş lt pompa var. Su+ 100mlt gülleci+ 50gr civarı kaolin... Uygulamayı düşündüğüm ölçüler. Uygulama neticesini bekleyip göreceğiz.
|
Sevgili dostlar benim de 15 adet patlican bitkim var boylari 50 cm ile 1 metre arasinda degisen, herbirinde ortalama 10-20 arasinda cicek var kimileri meyve baglayan,yalniz bir sorun var; patlican yapraklarinda bir tür hastalik var; yapraklar farkli yerlerinden( kimi zaman uc, kimi zaman yan kisimlarindan ) önce solmaya daha sonra da renkleri acilmaya basliyor ve yapragi öldürüyor. Belki 50 tane yaprak koparmisimdir su ana kadar. Bitkiler cok güclü oldugu icin halen üzerlerinde yeteri kadar yaprak ve cicek var ama hastalik salgin gibi devam ediyor. Mildiyö bakterisi olabilir diye süpheleniyorum, yardimlarinizi bekliyorum. Yeni üye oldugum icin resim ekleyemiyorum.
|
Acaba erken yaniklik hastaligi da olabilir mi ?
|
Alıntı:
|
Patlican hastaliklari
3 Eklenti(ler)
Hasta yapraklar
|
Komşumun Patlıcan Tarlası
3 Eklenti(ler)
Komşum patlıcan tarlasanı bahçe otu çarpma makinası ile budadı. Kışa kadar bir kez daha patlıcan verecek.
Eklenti 325409 Patıcanlar hemen taze sürgün vermeye başladı. Eklenti 325410 Eklenti 325411 |
Alıntı:
Sizin komşu neden böle bir şey yaptı ? Merak ettim doğrusu , bende budama yapsammı? |
Sayın TaşevleBahçe patlıcan suyu sever suyunu az verirsiniz patlıcan acı olur. Bizim burda patlıcanların yaşlı kart dallarını budarlar taze sürgün çıkar ve büyür. Soğuklar gelene kadar patlıcan meyvesini verir. Bilmiyorum. Sizin oraların hava koşullarını bilmiyorum. İsterseniz siz bir deneyin. Merak ettim. Sizin oralarda patlıcanda budama yapıyorlar mı?
|
beyaz patlican
4 Eklenti(ler)
bahçede ilahi nur gibi parlayıp duruyorlar :D
Eklenti 326796 Eklenti 326797 Eklenti 326798 sırık patlican Eklenti 326799 |
4 Eklenti(ler)
Komşumun patlıcan tarlası. Patlıcan bitkisi budanmıştı. Ama şimdi yeni sürgünler çıktı ve uzadı. Maşallah nazar deymesin.:D:
Eklenti 327389 Eklenti 327390 Eklenti 327391 Patlıcan çiçeği açmaya başladı.:D Eklenti 327392 |
Alıntı:
Alttaki sararmış yaprakları koparmak ve dibini _ bu sıcaklarda_ nemli tutmak gerekiyor. Susuz bırakmak çekirdeklenme yapar ve patlıcanı acılaştırır... ( hiç bir şey bilmiyormuşsun gibi yazdım ama...;) ) Bereketli mahsuller diliyorum Aydın'cım... |
Alıntı:
|
Sayın Taşevli onlar patlıcan meyvesi büyük olsundiye sıvı azot gübresi damlama sulama sistemiyle veriyorlar. Bu sene geçen seneden çok patlıcan topladılar.
|
15 gün sonra bu gün patlıcan tarlasını ilaçlama yaptılar. Beyaz sinek, külleme, kurt, şirin için ilaçlama yaptılar. Tarlanın sahibine sordum ilaç etkisini az olduğunu iki- üç gün sonra etkisinin geçeğini söyledi. İlaçlamada en öneli noktası beyaz sinek oluşmadan ilaçlama yapılması gerkiyormuş. Beyaz sinek oluştuğu zaman ilaç etkisi pek olmuyormuş.:):)
|
Bu sene havalar iyi gidince patlıcanlarımdan bol bol ürün aldım. Hala üzerlerinde yetişen patlıcanlar var, bir kaç tanesi dalında çürümüştü, onları koparıp attım. Çürüme neden oldu bilmiyorum :(
|
Alıntı:
|
Serada patlıcan mı daha karlıdır domates mi..
|
1 Eklenti(ler)
Tohum takas etkinliğinden yumurta patlıcanlar.
|
1 Eklenti(ler)
Yumurta patlıcanın şimdiki hali. ;)
|
patlıcan fidelerinde ki sorun
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba
balkonumda patlıcan, salatalık, domates, kıl biber fideleri yetiştirmeye çalışıyorum. Henüz bu konuda yeniyim. Hepsini de fideden aldım ve hazır torf'a diktim. Aşağıda resimlerini gördüğünüz patlıcan fidelerinin yapraklarının uçları çürümeye başladı ve yanına diktiğim çubuğa doğru yapraklar sarılmaya başladı. Yapraklar üzerinde herhangi bir zararlı olabilecek canlıya rastlamadım, yapraklar tertemiz acaba fazlamı suladım. Ne yapmam lazım. Değerleri fikirlerinizi bekliyorum. Aynı türde bir sorunda salatalık fidesinin birinde mevcut. O da en altta ki resim. |
patlıcan fidelerinde ki sorun - devam
2 Eklenti(ler)
Bu resimlerde de çubuğa doğru sarılmış olan halleri görünüyor.
|
Patlıcanları sularken yapraklarını da mı ıslatıyorsunuz, bana öyle geldi fazla nemden sanki erken yaprak yanıklığı olmuş. Bir fungisit kullanmanız lazım bunun için, bir de çok nemli yerde bırakmayın hava alsın fideler.
|
Alıntı:
|
arkadaşlar patlıcanlarımın şu an 3 yaprağı var. saksının içinde yaklaşık 70-80 adet patlıcan var. sizce patlıcanları viyollere ekme zamanı geldi mi? yoksa 4 yaprak olmasını beklemeli miyim? çok sıkışık olduğundan 4. yaprağı beklemeden viyollere şaşırtmak istiyorum.
|
Benim sormak istediğim başka bir konu daha var. Yukarıda fotoğrafları olan saksı patlıcan yetiştirmesi için yeterlimidir, yoksa daha derin bir saksıya şaşırtma yapmam daha mı sağlıklı olur.
|
Sayın ramada bence değil bende terasta yetiştiricilik yapıyorum o tarz saksılara ben genelde tere maydonoz roka veya en büyük olarak bodur domateslerden ekiyorum oda en fazla üç tane patlıcan daha geniş ve derin saksı ister mesela büyük peynir tenekelerini örnek verebilirim. Yanlışım var ise ustalar düzeltimini yapar
|
Alıntı:
|
ben süs patlıcan ekmiştim,boyları 10 cm oldu fidelerimin ama hiç şaşırtma yapmadım,haftaya yağışlar bitince direk adalara dikeceğim,bir sorun olurmu, birde sulama damlama olsamı daha iyi.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025