![]() |
Henüz denemedim , şu an tomurcuklu , açınca paylaşırım .
Birkaç da tarif bulsam iyi olacak ;) Mutfak başlığı altında yayınlarız . Arkadaşımız denemiş http://www.agaclar.net/forum/showpos...30&postcount=2 Saygılar . |
Tomurcuklar
1 Eklenti(ler)
|
Bassela alba red steam
3 Eklenti(ler)
|
Çabuk gelişir.Aynı zamanda bol da tohum yapar .
|
Ben de 2 tohumla başladım. 6cm olan Filizlerden birisi kırılınca çok üzülmüştüm,suya koydum tekrar köklendi.Şimdi upuzun ve canlı bir halde önüne gelen bitkiye sarılıyorlar. Rengi çok hoşuma gidiyor,hemen bir çubuk bulmalı ve büyük bir saksıya aktarmalıyım.
|
Malabar ıspanağının geçen yılki hastından topladığım tohumları işyerimizin bahçe tellerine sardırmak üzere
bu gün toprağa veriyorum. Her bitki çıplak örgü telinin görüntüsünden güzeldir ançak hem güzel hem de yenebilen bir bitki hepsinden iyi olacaktır. Arada toplar da yemeklerini de yaparız:p |
Arkadaşlar merhaba,
Malabar ıspanağının gördüğüm kadarıyla,sanırım saplarının üstünde,yuvarlak(yeşil,mor)oluşumlar var.Bunlar tohum mudur ve yeniyorlar mı? Teşekkürler,selamlar |
Yanıt yok.Soruyu saçma buldunuz herhalde...
|
Kimsenin bu kadar ufacık bir meyveyi yemeyi düşünemediği içinmidir?
Şu ana kadar tadına bakmak aklıma gelmedi, yenip yenemiyeceğini bilmiyorum. Bu bir ıspanak;) |
1 Eklenti(ler)
Formları gezmenin güzel yanı elimizde var olan bitkilerin ne olduğunu bilmek.Süs bitkisi diye yıllarca yetiştirdiğim meğer Malabar ıspanakmış.Yaklaşık 15 yıldır ekerim bu bitkiyi Malabar ıspanak olduğunu görünce olduk ca şaşırdım ..
|
Güneş gölge ne seviyor acaba? İnternetten satışı yapılan biryer varmı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim bahçede tam güneşte olanlar daha güzel geliştiler. Tohumunu arıyorsanız sezon sonunu bekleyiniz derim eğer üzerindeki tohumlar olgunlaşırsa seve seve isteyenlere veya etkinliğe gönderilecektir bilginize. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ekim ayında tohum alınabiliyordu, hatırladığıma göre. Bana ekimde hatırlatırsanız sizin için toplarım. Kendim için toplamıyorum. Zira bulunduğu yerden onlarcası çiçmleniyor. Not: Fotoğrafları, konuyu okuyunca biraz önce flaşlı çektim. Bu nedenle biraz karanlık çıktı. Bir başka zaman gündüzde çekerim. Eklenti 325205 Eklenti 325206 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Malabar ıspanağını salatalarda ince ince doğrayıp kullandığınızda farklı ve hoş bir tad katıyor ayrıca yoğurtla karıştırıp haydari şeklinde yemeside güzel çiğ olarak ince doğranmış üzerine hafif limon gezdirilmiş olarakta yemeklerde yeşillik olarak tüketimi farklı tad arayanlar için beğenilecektir yetiştirilmesini tavsiye ediyorum. Böreği ve gözlemesini bahçesinde fazla olan arkadaşların deneyerek tecrübelerini paylaşmaları bu bitkinin yaygınlaşması hakkında yararlı olur kanaatindeyim. Muğladan selamlarımla. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
İnanın hiç denememiştim. Sevgili smnunal've sizin önerileriniz doğrultusunda denemelere şimdiden tezi yok başlayacağım. İlk olarak salataya koymak için biraz topladım. Bir taraftan tohum oluşumu başlarken, bir taraftan çiçeklenmenin sürdüğünü gözlemledim. Eşim, ''bir başka gündede yufka alıp böreğini deneriz.'' Dedi. Esen kalın. Eklenti 325432 Eklenti 325433 Eklenti 325434 |
Adını bile duymamıştım.
1 Eklenti(ler)
Sevgili Orhan Özbilgiç 12 ocak toplantısına getirmişti. Açıkçası selluka ve brugmansia çelikleri ile o kadar ilgiliydim ki bunu unutmuşum. 10-15 gün önce bir arkadaşımın armağanı olan bu afilli saksıya ektim. Gıda amacıyla üretmeyi düşünmüyorum :) Yeter ki koyu yeşil yapraklarına kontrast oluşturan pembe çiçekleriyle saksıdan sarksın! tekrar teşekkürler Orhan hocam.:D
|
benim ektiklerim daha çıkmadı :(
suda bekletip denediğim de var direk ektiğim de var. 4 göz 4 kulak beklemedeyim. bu arada sn egülnur, saksı şahane bişeymiş... |
Malabar ıspanağı tohumundan 4-5 adet gönderebilecek arkadaşa bende mevcut olan dayanıklı ve verimli börülce ile mor renkli bamya tohumu gönderebilirim.Göndermek isteyen arkadaşa adresimi özelden gönderebilirim.
|
Alıntı:
Maalesef bulabileceğinizi sanmıyorum. Yetiştiren birkaç kişiyiz çünkü. Keşke bu mesajınızı 10 gün önce yazabilmiş olsaydınız. Zira o günlerde bahçemin ve her türlü tohumumun orada olduğu Samsun'daydım. Size kendime ayırdığım tohumlardan getirirdim.:( Gelecek yıla artık. Sağlık olsun. |
İlginiz için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi önümüzdeki yıl düşüneceğim.
|
tadına baktınızmı
ben ilk defa deniyorum. fideledim. bir tane yaprağının tadına baktım farklı bir tadı var ama ıspanak gibi değil |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Dileğim gerçekleşti. Ocak toplantısında sevgili Orhan Özbilgiç öğretmenimden aldığım tohumlar üreyip saksıdan taştı:)
|
1 Eklenti(ler)
|
merhaba ben gönderebilirim şu an bu resmde gördüğünüz ıspanağım coştu be 3 kol en uzunu 3.5 metre şu an balkonumda, sanırım ekim gibi tomumlanıyr..ve börek yaptık tadı da çokkk güzel
|
1 Eklenti(ler)
tadı çok güzel bu ilk hali yeni halini yarın yüklerim
|
Alıntı:
|
Sn. smnunal'ın göndermiş olduğu tohumları nisan ayında 6'lı bir viyole ekmiştim. Sadece 1 tanesi çimlenince onu da poşete alıp köydeki bahçeye nakletmiştim. Ama gelişimi acaba büyüsem mi büyümesem mi gibiydi.
Viyoldeki çimlenmeyen kalan 5 tohumlu toprağı da bile bile biber dikili olan saksının toprağına ekledim. Şu anda saksının en kenar kısmında 2 tane neredeyse biber boyunda olan Malabar Ispanağım var. İlk mesajdan itibaren başlığı okudum ama net bir bilgiye rastlamadım. 1,5 - 2 karış boyundaki Malabar Ispanağını biber saksısından ayırmalı mıyım? Hassas mıdırlar? Yoksa huzurlarını hiç bozmayayım mı? |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Cok kolay buyuyorlar. Hatta bu sene ozellikle ekmedigim halde, topraga dusen tohumlar cimlenip yakindaki patlicana sarilmaya basladilar. Ben olsam, yine de koklerine yer saglamak icin biberden ayirirdim.
Alıntı:
|
Benim malabar ıspanağı 68. mesajdaki gibi, daha hiç gerçek yaprak çıkarmadı.
|
Alıntı:
|
Daha once birkac kokte denemistim, yerinden cikardiklarimi baska tarafa aldigimda kolayca koklenmislerdi ama o fideler cok kucuktu. Cesitle ilgili fazla tecrubem yok ama gorebildigim kadariyla fazla ilgi istemeyen bir bitki.
Sizdekiler oldukca buyumus sanki. Belki ustlerdeki yapraklari ve sapini belli bir seviyeye kadar kesip onlari salatada kullanabilirsiniz. Budadiginiz bitkiyi de tekrar koklendirmeyi deneyebilirsiniz. Zaman gectikce tadi ispanak gibi acilasiyor mu bilmiyorum. Alıntı:
|
Malabar ıspanağının tohumundan ben de istiyorum.Yetiştirenler tohumunu ne zaman gönderirlerse o zaman ekerim.Şimdiden gönderenlere teşekkürler....
|
Arkadaşlar ben de sıraya gireyim bari. Canımı çektirdiniz.
|
Benimkinde tohum çok ama henüz ıslaklar. Kuruyunca isteyenlere memnuniyetle iletirim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025