![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Arkadaşlar, Tek olarak görülen sebze ada ma özellikle pembe domates ektim. Fransız kadifeler, etrafındaki sarımsaklar ve uğur böceklerini çağıracak maydanozlar la ayrıca arka bölüme ekilmiş salatalık(hıyar) larla çok karışık görünüyor değilmi? Ölçüleri 1x2 metre. Burada bir deneme yapmak istiyorum. Bazı domates tohumlarını direkt buraya diktim. Şimdi hatırlamadığım bilimsel bir araştırmadan şaşırtma yapmadan yerinde yapılan yetiştirmenin daha verimli olabileceğini okumuştum. İnanmak zor ama dene gör yapacağım. Bu amaçla alçak görülen PP borularının üzerini iki kat naylon ile kapatıp çimlenme yaptım. Tüm tohumlar çimlendi. (kadifeler ve salatalıklar dahil) Yanlarda bulunan siyah borular iki metrelik tak şeklinde askı boruları. Onun arka tarafına voleybol ağı, önüne de domatesleri asacağım ipleri bağlayacağım. Diğer foto ise 6 bölümlü sebze adalarım. Ölçüleri 215x165 cm. Oraya da diğer domatesleri, biberleri, patlıcanları ekeceğim. PP borularının yükseklikleri 230 cm. Bunlara da salatalık ve domatesleri asacağım. Ön sağda bulunan iki bölüm ıtırlı bitkilere ayrıldı. Maydanoz, tere, reyhan gibi. Sağ ortada ise her tarafa yayılması sebebiyle başımın derdi(ama vazgeçemediğim) nanelerim. Yeni emekliliğim nedeniyle bahçemle daha fazla ilgilenebiliyorum. Her şey gönlünüzce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|