![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Zor olmadı aslında. C.colurna, P.mahaleb ve C.australis tohumlarının tamamını ve A.hippocastanum tohumlarının bir kısmı Florya Atatürk Ormanından topladım. Hafta sonları spor yapmak için mutlaka gidiyorum. Eylül ayından itibaren her gidişimde yanımda bir tane de küçük poşet götürdüm. Dönüşte toplayabildiğim kadar tohum toplayarak geri döndüm (spordan biraz kaytarmış olabilirim ). Kalan A.hippocastanum ve P.laurocerasus tohumlarını ise Topkapı Metrobüs-Tramvay durakları arasındaki parkta bulunan ağaçlardan topladım. Tohum toplamak işin kolay kısmıymış. Bu tohumları ekmek uğraştırıcı oldu. Ekim sonunda tamamını Çanakkale/Biga'da dağa ektim. Uygun bir yer bul, toprağı kaz, 4-5 tohum koy, toprağı kapat, bir sonraki yerden devam et... İyi spor oldu doğrusu ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2016
|
Alıntı:
Ben de oğlumla tohum toplarını köye giderken yolun sağında solunda uygun yerlere fırlatıyoruz. Bir umut... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-01-2019
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen haftasonu (19-20 Ocak) biraz yürüyüş yaptım ağaçların altında. Bir miktar da fındık buldum. Ancak eve getirdiklerimi suya koyduğumda büyük çoğunluğunun yüzeyde kaldığını, dibe batmadığını, yüzdüğünü gördüm. Getirdiğim fındıklardan sadece 14 tanesi sağlıklı gibiydi. Ben ağaçların bir kısmını dolaştım sadece. Olasılıkla diğerlerinin altında da biraz fındık kalmıştır. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Alıntı:
3 kardeşin kel bir dağı yıllar içinde ormana dönüştürdükleri geldi aklıma... Bu güzel uğraşın hiç son bulmasın inşallah. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|