|  | |
|  27-01-2013, 02:24 | #92 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-06-2012 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 323
				 | ~30-40 lt lik saksilarda yetistirecegim... Arama - bakla tohumu bu linktekilerden hangisi taze bakla severler icin daha iyi bir secim olur sizce en azindan sevilla mi iyidir sakiz mi diye sorayim | 
|   |     | 
|  29-01-2013, 09:22 | #94 | |
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-06-2012 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 323
				 | Alıntı: 
 bir de şu aralar mi eksem yoksa 1-1,5 ay daha beklesem mi istanbul sartlarinda... ne dersiniz. | |
|   |     | 
|  29-01-2013, 13:06 | #95 | 
| Moderatör | Lezzet olarak bir fikrim yok. Pek sevmem zaten baklayı. Adana'da çok erkenciler eylül-ekim gibi ekiliyor ovada. Kuzey ve yüksek yerler için aynı şey geçerli değil tabi ki. İstanbul için sanırım mart başı uygun olur bahar ekimi için. | 
|   |     | 
|  02-02-2013, 21:45 | #96 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-06-2012 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 323
				 | şöyle birsey duydum. baklayi az sula cabuk taneye gitsin cok sula gec tanelensin.. dogru mudur ? | 
|   |     | 
|  09-03-2014, 13:44 | #98 | 
| Ağaç Dostu | Yaklaşık 1 ay önce ektiğim tohumlar çimlenmeye başlamış. Topraktan kafasını çıkaran 8 tane bakla gördüm    30-35 adet ekmiştim galiba. Yağmur yağıyor, bir kaç tanesi daha kafasını çıkarmak için uğraş içindeydi  Düzenleyen limon_sever : 09-03-2014 saat 16:49 Neden: Foto eklendi | 
|   |     | 
|  19-03-2014, 15:00 | #99 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-06-2012 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 323
				 | aralık sonu ekilen baklalarım.. yanına bi yoğurt tamamdır    | 
|   |     | 
|  20-03-2014, 09:58 | #100 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 19-11-2012 Şehir: muğla 
					Mesajlar: 30
				 | Taze yapraklarından sarımsak limon zeytinyağı tam mezelik | 
|   |     | 
|  20-03-2014, 10:37 | #101 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 09-12-2013 Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas 
					Mesajlar: 3,492
				 | Elinize sağlık harika görünüyorlar.Bir saksıya kaç adet ektiniz acaba? | 
|   |     | 
|  22-03-2014, 06:52 | #102 | |
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-06-2012 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 323
				 | sevgili aercan bunu geçen sene duymuştum ve deneyecektim ama cesaret edememiştim. siz de hatırlatınca sanırım önümüzdeki günlerde deneyeceğim    Alıntı: 
 (onlar foto da yok). | |
|   |     | 
|  22-03-2014, 09:48 | #103 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 09-12-2013 Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas 
					Mesajlar: 3,492
				 | Ben de bu gün ekeceğim.Baklayı daha önce bahçede yetiştirmiştim ve çok iyi verim almıştım.Fakat bu sene saksıya ekmek zorundayım.İnşallah sizinkiler gibi güçlü ve güzel olurlar.Kolay gelsin. | 
|   |     | 
|  22-03-2014, 19:24 | #105 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-06-2012 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 323
				 | inşallah sn Milla.. ben geçen sene de yine aralık gibi ekmiştim gayet de başarılı ve sorunsuz olmuştu. şimdilerde istanbul'da saksıya ekince ne olur çok emin değilim sulama ve sıcaklık açısından. istanbulda saksıya ekim için biraz geç olabilir. bakla bahar ekimi  konusunda tecrübeli değilim bir araştırın derim.  sn limon_sever baklagillerin ılıman iklim sevdiği söylenir. siz şubat başı ekmişsiniz sanırım. çimlenme olmuş. ben olsam bu aralar güneşte tutar kontrollü sulama yapar gözlemlerdim. meyve bağlama döneminde çok sıcak olursa yarı gölgeye almayı tercih ederdim ama dediğim gibi iki seferdir aralık ayında ektiğimden sizin durumunuzda hangisinin doğru olacağindan emin değilim.. deneyip gözlemlemek bir çözüm olsa gerek. şuralara bir bakın derim. Bakla Yetiştiriciliği - Bakla Üretimi BAKLASI YENLEN SEBZELER (FASULYE, BEZELYE, BAKLA) - Tarm Ktphanesi | 
|   |     | 
|  09-04-2014, 21:18 | #107 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-06-2012 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 323
				 | baklaların son hali..     | 
|   |     | 
|  12-04-2014, 21:18 | #109 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-06-2012 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 323
				 | soğanları kavurmaya başladım..      | 
|   |     | 
|  12-04-2014, 21:23 | #110 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-06-2012 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 323
				 | bu arada hiç bilmiyordum.. araştırırken öğrendim.. gerekli görülürse çiçeklenme sonrası tepe alma işlemi yapılıyormuş baklada . boya gitmesin meyveye gitsin diye.. 3 gün önce hepsinin tepesini kopardım. sanıyorum işe yaradı. | 
|   |     | 
|  13-04-2014, 06:39 | #111 | |
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 15-07-2012 Şehir: Ankara/Morgantown 
					Mesajlar: 2,797
				 | Cesit nedir? Sakız mi? Alıntı: | |
|   |     | 
|  13-04-2014, 16:49 | #112 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-06-2012 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 323
				 | Açıkçası bilmiyorum. Organik bakla tohumu diye iki sene önce almıştım. Bunlar geçen senenin ürülerinden aldığım tohumlardan 22 kök. Taze bakla olarak tüketiyorum ve çok lezzetli. Kılçık da yok | 
|   |     | 
|  14-04-2014, 02:14 | #113 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-06-2012 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 323
				 | ilk mahsul   iki gün sonra az daha ekleyip tencereye. dereotu da terastan.  | 
|   |     | 
|  14-04-2014, 02:45 | #114 | |
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-06-2012 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 323
				 | Alıntı: 
 ama şu da bariz ki güneş görenler öğlen boyunlarını büküyorlar ve hergün sulamam gerekiyor ve neredeyse bu bile yetmiyor. gerçi bu veriler size ne kadar yardımcı olur bilemiyorum cünkü sizinkiler toprakta benimkiler saksıda, ben aralıkta ektim siz şubatta, sizinkiler çok daha sıcak havalarda meyve tutumuna başlayacaklar. kimbilir, yarı gölge işinize bile gelebilir.. pardon birnefestoprak.. sakızmış. maillerimden buldum. bu da linki. Arzuman Sakız Bakla Tohumu, Bakla Tohumu Çeşitleri | |
|   |     | 
|  27-04-2014, 06:46 | #116 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-06-2012 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 323
				 | dünün hasadı, üçte biri zeytinyaglı oldu, gerisi deep freez'e.  | 
|   |     | 
|  09-05-2014, 09:36 | #117 | 
| Ağaç Dostu |   Nisanın son haftası Taşlıbahçe'nin ilk bakla hasadını yaptık   Kasım ayında ektiğimiz baklalar tam yemeklik kıvama gelmişlerdi.  Bu yatağın ekimi ise biçilecekleri için sık bir biçimde şubat ayında yapıldı, henüz çiçekteler. Yan tarafında görünen daha boylular ise ekim ayında ekildiler ve şu an baklalarının boyları genellikle 20-25 cm civarında. Çiçekte olanları biçtik ve domates, biber, patlıcan fidelerini diktik. Dibinden biçilen baklaları toprağa karıştırmak isterdim ancak en fazla bir hafta sonrasında diğer fideleri dikmemiz gerekiyordu ve bu zamanın yetersiz olduğunu düşündüm, yine de sevgili "Meyvelitepe"ye danıştım, aynı fikirdeydik, yaprak ve saplar komposta gitti, kökler ve köklerdeki azot bezeleri toprakta kaldı.  Biçilmeden önce bir görüntü daha, biçmek zor oldu, diplerinden kesip alma eyleminin kendisinden değil "kıymak" eyleminden bahsediyorum, zor olan buydu. Daha ötede de kızım ve yeğenimin plastik de olsa tarım araçları için kavgaları görünüyor   Farklı açıdan bir fotoğraf daha... Düzenleyen Taşlıbahçe : 09-05-2014 saat 09:38 Neden: smilies | 
|   |     | 
|  10-05-2014, 15:14 | #119 | 
| Ağaç Dostu. Giriş Tarihi: 26-11-2011 Şehir: Trakya bea :) 
					Mesajlar: 1,361
				 | Herşey evvelki kışın ortasında canımın bakla çekmesi ile başladı. Evvelki senelerde üzeri tüylü diye boğazıma takıldığından bakla yiyemeyen ben, bahçe işleri ile uğraşmaya başladıktan sonra birden canı bakla çeker olmaya başlamıştım. Körpecik dalından olunca üzerindeki tüyler hissedilmiyor pek.   Bu sepet İstanbul'daki bahcedenn. Annem nasıl olsa köye de ekti diye pek fazla ekmedim. Gene de 3 pişirim topladık.  Boyları 1 karışı geçse de körpecikler...  | 
|   |     | 
|  10-05-2014, 15:21 | #120 | 
| Ağaç Dostu. Giriş Tarihi: 26-11-2011 Şehir: Trakya bea :) 
					Mesajlar: 1,361
				 | Bunlar da Kırlareli'ndeki bahcedenn... Bahçe sınırına ekilmiş 10-15 metrelik bakla bize yetti de arttı bile.    Toplanan baklalar İstanbul'a gelir gelmez kavrulup doğru no-frost a atıldı. Artık kışın ortasında canım bakla çekse de sorun yok.   Baklanın yanında sarımsaklı yoğurt ta lazım tabii ki. O da hemen yanıbaşında baklanın.  | 
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |