agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni359Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-11-2016, 19:01   #1
Ağaçsever
 
Kumdereli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
MaşaAllah. Onları ne yapmayı düşünüyorsunuz, süper sos ve baharat olabilirler.

Kumdereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 20:33   #2
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kumdereli Mesajı Göster
MaşaAllah. Onları ne yapmayı düşünüyorsunuz, süper sos ve baharat olabilirler.
sos düşünüyorum hocam
tarif varmı

Kumdereli beğendi.
idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2016, 09:29   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-10-2016
Şehir: Adana
Mesajlar: 20
Günübirlik çabucak yaptıgım ve aynı hızda tükettiğm basit acı sos tarifi:

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
sos düşünüyorum hocam
tarif varmı
Günübirlik çabucak yaptıgım ve aynı hızda tükettiğm basit Sos tarifi:

Ev halkı mutfagı terk ettikten sonra manavda, pazarda satılan en acı taze kırmızı biberler cabucak temizlenir.
Har ateşte, zeytin yagında az sogan, az sarımsak, az elma sirkesi, azıcık şeker ve tuzla kıvama getirilir.
Sonra devreye robot girer.
çorba kıvamındaki malzeme tekrardan istenen yogunluk elde edilene kadar pişirilir. bu kadar.


Bana gelince!
Formülde feslegen olmaz ise asla yemem.
içindeki süprizim ise, fantastik aromasıyla kurutulmuş habenerodur.


Not: Makarnada deneyenlerde bağımlılık yaptığı ve istemeyen kilo artışları bizzat gözlemlenmiştir, Afiyet olsun

Eklenen Resimler
 
Kamber1295 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2019, 12:49   #4
meyve sineği
 
drosophila's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 199
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kamber1295 Mesajı Göster
Günübirlik çabucak yaptıgım ve aynı hızda tükettiğm basit Sos tarifi:

Ev halkı mutfagı terk ettikten sonra manavda, pazarda satılan en acı taze kırmızı biberler cabucak temizlenir.
Har ateşte, zeytin yagında az sogan, az sarımsak, az elma sirkesi, azıcık şeker ve tuzla kıvama getirilir.
Sonra devreye robot girer.
çorba kıvamındaki malzeme tekrardan istenen yogunluk elde edilene kadar pişirilir. bu kadar.


Bana gelince!
Formülde feslegen olmaz ise asla yemem.
içindeki süprizim ise, fantastik aromasıyla kurutulmuş habenerodur.


Not: Makarnada deneyenlerde bağımlılık yaptığı ve istemeyen kilo artışları bizzat gözlemlenmiştir, Afiyet olsun

bu sosun raf ömrü nedir? dolapta veya oda sıcaklığında uzun süre dayanır mı? malum çok acı olunca azar azar tüketiliyor. çabuk bitmiyor. büyümekte olan trinidatlarım var. muhtemelen çiğneyerek yiyemeyeceğiz bari sos yapalım.

nazlı06 beğendi.
drosophila Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2019, 14:35   #5
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2013
Şehir: Aydın
Mesajlar: 90
merhaba,
yaşadığım yerde nisanda diktiğimiz biberlerden aralık ayına kadar biber alabiliyoruz. Şuan yeni elime geçen biber tohumları var. Bu mevsimde bunlardan diksem fidelendirsem ve daha sonra tarlaya diksem olur mu ?

musa_ekrem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2019, 08:04   #6
Yeni Üye
 
Yeşil Tohum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2019
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musa_ekrem Mesajı Göster
merhaba,
yaşadığım yerde nisanda diktiğimiz biberlerden aralık ayına kadar biber alabiliyoruz. Şuan yeni elime geçen biber tohumları var. Bu mevsimde bunlardan diksem fidelendirsem ve daha sonra tarlaya diksem olur mu ?
Yetiştirdiğiniz ürün standart tohum mu yoksa hibrit tohum mu ? Ticari amaç güdülen çeşitler sıcak ve soğuk hassasiyetine sahiptir. Mesela soğuk çeşitleri kılın mükemmel olurken, aynı çeşidi yazın diktiğiniz de meyve büyümez, raf ömrü düşük olur, kırmızı olarak tüketilen çeşitler çıtırdar. Bu yüzden sıcakta güzel olan çeşit genel itibariyle soğukta olmaz. Kendiniz tüketmek için dikiyorsanız sizi besleyecek kadar çıkar.

Yeşil Tohum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2019, 08:15   #7
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2013
Şehir: Aydın
Mesajlar: 90
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yeşil Tohum Mesajı Göster
Yetiştirdiğiniz ürün standart tohum mu yoksa hibrit tohum mu ? Ticari amaç güdülen çeşitler sıcak ve soğuk hassasiyetine sahiptir. Mesela soğuk çeşitleri kılın mükemmel olurken, aynı çeşidi yazın diktiğiniz de meyve büyümez, raf ömrü düşük olur, kırmızı olarak tüketilen çeşitler çıtırdar. Bu yüzden sıcakta güzel olan çeşit genel itibariyle soğukta olmaz. Kendiniz tüketmek için dikiyorsanız sizi besleyecek kadar çıkar.
Merhaba, tohumlar standart tohum. Gece en düşük hava sıcaklığı henüz 10 derecenin altına düşmedi o yüzden çiçeklenme devam ediyor. Bugün haftasonu, birazdan bahçeye gidip biber hasadı yapacağız. İklim nedeniyle bu şekilde.

TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

idris şenol beğendi.
musa_ekrem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2016, 10:02   #8
Ağaçsever
 
Kumdereli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
sos düşünüyorum hocam
tarif varmı
Sayın Capsaicinin sos tarifilerine bir göz atmanızı tavsiye ederim. Tam bu çeşitlet için.

http://www.agaclar.net/forum/aperiti...slar/38132.htm

Kumdereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025