![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2011
|
30 Mart itibari ile ektiğim hıyar tohumları bugün itibari ile gencecik fide oldular. Her fidede 2-3 tomurcuk oluşumu vardı hepsini kopartttım. Gelişimini engellemesin diye. 50 cm oluncaya kadar da kopartacağım. Pazar günü bahçeye dikeceğim bir tersilk olmaz ise. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Cok guzel gorunuyor fideniz. Bol urun alir afiyetle yersiniz insallah. O zaman bende kopartmaya devam edeyim tomurcuklari. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2011
|
benim hıyarlarım böyle ama yaprakları neden böyle oluyor anlamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2011
|
iyice büyüdüler :)
benim için değerliler her akşam iş dönüşü balkonuma gidip onları seyrediyorum ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Bende 3 kök ekmiştim. Sırık olduklarını biliyorum ama ne cins olduklarını bilmiyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-05-2011
|
Merhabalar 14 Mayısta bir seradan aldığım iki hıyar fidesi...Cinsini bilmiyorum ilk acemilik yerdemi yetişecek, ipemi sardıracağım bilemedim. Aldığımda iki küçük yaprak ikide çimlenme yaprağı vardı. Çimlenme yaprakları kurudu.Şimdiki durumları böyle. Çiçek gibi birşeyler görünüyor ama koparmaya kıyamadım. Koparmasak onları ne olur? Birde bu aşamada nasıl sulamalıyım? Suyu çok mu sever? Fideler sürekli balkonda duruyor. Akşam üzeri güneşi alıyor. Sanki yaprakları büyüdükçe gelişimi durdu gibime geliyor. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler. Düzenleyen ahmetihsan : 08-06-2011 saat 00:18 Neden: İmla hatası.Eksik kelime |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Bunlar da benim salatalıklarım.İlk meyve ve çiçeklerini kopardım.(uzmanların önerisi)Meyveli çiçek daha vermedi, çiçekler şimdilik boş.Boyları da uzadı tırmanıyor.Bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Çiçeklerini koparmayın, konunun başlarında da bir çok arkadaş, koparılmaması gerektiğini yazmışlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler sayın Tuğcu; tavsiyeniz üzerine hıyar fidelerimi suladım. Son iki gün 30 derece civarında sıcaklık vardı. İki günde bir , hafif derecede suluyordum. Bu akşam biraz fazlaca suladım. Çiceklerinin koparılması gerektiğini okumuştum forumda. Hatta Sayın Gultar da koparmış çiçek ve meyveleri (Belki bu yüzden çiçekleri meyvesiz diye düşünüyorum) Sayın Tuğcu tavsiyeniz üzerine ben çiçeklerini koparmadım ve koparmayacağım ... Gelişme olduğunda fotoğraflarını foruma ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaçsever
|
Çiçekleri açtı , minik salatalıklar göründü!! :)
İşte üstadların tavsiyeleri neticesinde salatalık fidelerimin bu günkü durumu . Süper bir gelişme gibi görünüyor bana. Her zaman bir bilene sormalı. Suyu bolca verince çiçekler kendini gösterdi... Meyvelerde belirdi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaçsever
|
Sn ahmetihsan, sizin adınıza sevindim. Hıyarlarınızın cinsi sırığa benziyor. Bir müddet sonra bir ipe **** sırığa sardırmanızda fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
|
Sn. ahmetihsan, ben salatalık çiçek ve meyvelerini değil sadece ilk çiçek ve meyvesini kopardım yanlış anlaşılmasın. o geçen haftaydı. Üç gündür yeni oluşan salatalıkları yiyoruz.Darısı size.Başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() Sayın Gultar sizede teşekkürler. Bu kadar kısa sürede salatalıkları yemeye başladınız mı?? Sizinkiler niye böyle çabuk büyüyorlar??? Ben o kadar üzerlerine düşüyorum. Ancak hafta hafta gelişmelerini görebiliyorum. Yinede size afiyet olsun. Darısı benim başıma ![]() Düzenleyen ahmetihsan : 15-06-2011 saat 00:42 Neden: Yanlış isim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Salatalıkların cinside büyümelerinde ve meyve vermelerinde önemli. Bende 2 cins salatalık var birinin boyu 1 metreye geldi, diğeri ise daha 35-40 cm civarında. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaçsever
|
Benim hıyarların son durumları. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Ağaç Dostu
|
salatalık
Alıntı:
Düzenleyen gultar : 21-06-2011 saat 22:25 Neden: gereksiz bilgi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
Böceğin adı kulağakaçan(http://tr.wikipedia.org/wiki/Kula%C4...%A7an)Bitkinin taze kısımları ve meyveleri ile de beslenebiliyor.Evde (balkonda)yetiştirdiğiniz bitkileri ikişer adet dikiniz ve bir tavuk tüyü ile (etrafta arı ve rüzğar yoksa)tozlaşmalarını sağlayınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2011
|
salatalık hastalığı
arkadaşlar benim salatalıklarımda bu hastalık var once her sey gayet normal çiçek acıyor sonra salatalık 2 cantimetreye geldiği zaman once azcık saralma olur hiyarda sonra başındaki ciçek sarı renkden beyaz olur ve salatalık artık buyomiyor ve saralıp duşuyor ama yapraklar ve kendisinin buyumesinde hiç sorun yok maşallah beya byurlar ama meyve vermiyorlar lutfen yardım edin balkonda ufak kızıma bu salatalıkları yetiştiriyorum ama hala bir salatalığın buyumesin kızıma gosteremedim benim mailim nazmi1969@gmail.com ager ozel mil de atsanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2011
|
Bitkideki çiçeğin meyve tutmama sorunu
sayın nazminazmi1 mümkünse bitkilerinizin fotosunu çekip siteye koyunuz fakat ben yinede size yardımcı olucam bitkinizin sorunu meyve tutmama demekki bitkiniz aşırı sıcağa bağlı olarak strese girmiş çiçek açıyor fakat sıcak olduğu için uygun nem olmadığı için bitkinin çiçekleri dökülüyor bitkide ve yapraklarında genelde aşırı derecede bir etki görülmez ama daha çok aşırı sıcak bitkinizi sterese sokar bunu aşırı su / az su vermemeniz çiçeklerin daha çok dökülmesine neden olur size önerim temin edebilirseniz ki ilaç bayilerinden herhangibi birine gitseniz şu ürünler 50TL yi bulmaz magnezyum sülfat,map gübresi , deniz yosunu,bor,çinko, humik fulvik asit karışımı düzenli olarak bitkinizin kök bölgesine daha sonra yapraklardan vermek suretiyle kesinlikle bitki düzenli olarak büyüyecek ve meyve tutacaktır çiçeklenmeyi arttırıcı olarak MAP gübresi ve çinkoyu beraber karıştırararak hem kök hemde yapraklara uygularsanız çiçeklenme dahada artacaktır bitkiniz aşırı susuz kaldığında humik fulvik asit karışımı köklendirciyi vermeniz takdirde kendine gelir NOT KESİNLİKLE BİTKİLERİNİZE BOŞ SU VERMEYİNİZ YUKARIDA ADI GEÇEN ÜRÜNLERDEN TARİFİ ÜZERE UYGULAYINIZ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2011
|
Merhaba,arkadaşlar foruma yeni üye oldum,görüyorum ki forumdan yararlanacağımız çok şey var.Ben geçen sene dometesle başladığım maceraya bu sene salatayı da ekledim,ancak pek umduğum gibi gitmiyor.Salatalık gayet güzel boy ve meyve verdi ancak salatalar zamanla sararıp solmakta.Forumda yazılanlara bakarak gübre ve besin takviyesi yaptım,fakat nafile..Aşırı güneş de görmüyor salatalıklarım..Herşey normal görünse de neden salatalıklarım büyümeden sararıp kuruyor yardımcı olursanız sevinirm,şimdiden teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaçsever
|
Sn mfcmfc; bende forumda yeniyim sorunlara tecrübeli forumcular hemen cevap vermiyorlar.. Aynı sorun bende de var. İki fidede 4-5 tane çiçek açtı. İlk açan çiçek meyveye dönüştü fakat büyümedi kurumaya yüz tuttu. Diğeride kıvrık bir şekilde baş parmak büyüklüğünde oldu. Diğer çiçeklerde meyve görünmüyor henüz. Nedendir bilemiyorum!!! İnşallah bir uzman sorunumuza cevap verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaçsever
|
İşte salatalıkların son durumu
Salatalıklarımın son durumu işte böyle!!! Sararan bir yaprak var. Normal mi? Neden kaynaklanıyor olabilir? Salatalığın kıvrık olması cinsinden midir? Yoksa eksik birşeyler mi var? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-07-2011
|
*** selahattin bey
merhabalar ben de 2 gündür siteyi takip etmekteyim..ben debalkonda salatalık yetiştirmeye heveslendim ve rırrattan aldığım salatalıkları ektimm kimi 30 cmm oldu kimi 100 sm kadar fideler oldu ilk çiçek verene kadar çok güzel gidiyordu çç ilk çiçeklerden sonra siyah bit gibi bişeler bulaş tı ve tüm yaprakları sardı .. forumlarda arapsabunu uygulamasını yaptım böceklerden kurtardım ama salatalık 1 .5 cm olunca büzülüp kuruyorlar yaprakları kuruyor çok hevesliydimm üstler iyi altlardan meyveler başlıyor kurumaya 5 10 tane resim çektim burda acılen paylaşmak istiyorumm hergeçen gün kötüye gidiyor acil yardım lazım teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Yeni Üye
|
aynen öyle mfcm benimkilerde sararıp gidiyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Yeni Üye
|
tecrübeli olanlar zaten kendi sorunlarını açmışlar ne yapacaklarını bilmiyorlarr bizim gibi çaresiz insanlara yardımcı olursalarr çok iyi olurr |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|