![]() |
|
![]() |
#451 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Asidik toprak isteyen bitkilere hep limon suyu damlatırlar ya toprağa biraz ait eklensin diye aceba elma suyu ile de bu özellik sağlanabilirmi? Bildiğim kadarıyla elmada da bolca meyve asitleri var. Bu arada bozulmuş meyve suyunu imha edin bence... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Ağaç Dostu
|
Japan Hybrid Suhyo Cross Cucumber tohumlarını ekeli 1 hafta oluyor. Dün balkon saksılarına aldım. Umarım hasat alırım. 3 tohumunu bahçevan bir arkadaşa verdim, yaygınlaşması iyi olur ![]() Pazardaki cinsler hep aynı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Sn Aydin ve Macuroglu cevaplariniz icin tesekkur ederim. Dediklerinizi yapmam icin once gunesi gormem lazim ![]() ![]() Peki fidelerin durumu kotuyse ugrasmak bosa mi olur sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Ağaç Dostu
|
Biri bu salataliklarin uzamasini durdursun ![]() Ekim 26 mart'tan beri cok az suladim ama genede uzuyolar. Durumlari umutsuzsa yeni tohumlara geceyim bari. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaç Dostu
|
Şebnem hanım, ışık mı az acaba, güneş almayan yerlerdeki bitkilerin boyu uzar. Saksı değişimi şart olmuş, o uzun boyunları toprakla kapatmak lazım ![]() Düzenleyen Jezebel : 03-04-2011 saat 08:01 Neden: harf eksikliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sebnem&mircan, Sayın Jezebel'in dediği gibi fidelerinizi kotiledon yapraklarına 1,5-2 cm mesafe kalıncaya kadar toprağa gömmeniz lazım, ama saksı değiştirerek değil. Salatalık kökleri yer değiştirmeye çok hassastır. Bu yüzden saksı değişimi hepsinin ölümüne yol açabilir. Ama yetiştirdiğiniz saksılar jiffy gördüğüm kadarıyla. Bu iyi çünkü fidelerinizi onlarla birlikte olduğu gibi büyük saksılara ya da nerede yetiştirecekseniz oralara aktarabilirsiniz. Çünkü jiffy saksılar doğada çözünüyor ve herhangi bir zararlı atık bırakmıyor. Ancak boğazlama yapmanız şart. Bir de bulunduğunuz ülke itibarıyla önümüzdeki bir kaç gün güneşin görünmesi diye bir şey söz konusu değil sanırım ![]() ![]() Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel ve Malbman Buralarda simdilik gunes yuzunu gosterip hemen kaciyor. Dediginiz gibi biraz karanlikta kaldi fidecikler. Dediklerinizi hemen yarin sabah yapacagim. Jiffy saksilar sanki cok su emiyor ve topragi kurutuyor gibi geldi bana, siz ne dersiniz? Birde iki tane olanlari hic ayirmadan mi aktarmaliyim ? Acemi olunca bol bol sorularda oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sebnem&mircan, dediğiniz gibi jiffy saksılar çok çabuk kuruyor ve toprağın nemini de alıyor. Bu yüzden sık sık nemlendirmek gerekiyor. İki tane olanları ayırırken kökleri ister istemez zarar görür. Bu nedenle onları daha büyük bir yere ikili olarak aktarıp, yaşamalarını ve verimli olmalarını ümit edin derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2011
|
Herkese selamlar, 30 Mart'ta ektiğim tohumlar 4.günde filizlendi ve aşağıdaki hale geldi. Bu zamana kadar gölgelik yerde duruyorlardı. Artık gün ışığında mı kalması gerekiyor? Kalorifer peteğinin yanında ve ışık gören bir yerde durmasında sakınca olurmu ? Birde viyollerin altında delik var bazılarının kökleri buradan dışarı çıkmış zararı olur mu? Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
|
Sayın KaraGölge artık ışık hatta güneş alan bir yerde dursunlar. Ancak, her ne kadar mevsim itibarıyla güneş çok şiddetli olmasa da, fideleri kavuracak kadar güneşte kalmamalarına da dikkat edin. Kalorifer peteğinden direk olarak ısı almazlarsa yanında durmalarının sakıncası olmaz sanırım. Bu kadarcık fideler viyolden nasıl kök çıkarmış şaşırdım ama fideleri viyolden çıkarırken zedelemezseniz bir zararı olacağını sanmam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2011
|
KaraGölge, Ne güzel çimlenmişler maşallah, meyvesinide yersiniz inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Peki karanlıkta boy verip uzamasın diye geceleri ışığı açık mı bırakmak gerekiyor ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tabi ki biz bakımını yaptıktan ve gerekli özeni gösterdikten sonra oda minnettarlığını meyvelerini vererek gösterecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, Salatalık fidelerimin boyları fazla uzamış galiba, siz nedersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2010
|
Evet bazilari gercekten kontrolden cikmis. Benim size tavsiyem cok uzamislarin zaten sanslari dusuk olacagindan cok uzunlari elemine edip daha vaktiniz varken yerlerine yenilerini ekmeniz. Iyi durumda olanlari ise bol isikli ortamda suyu azaltarak kontrol altina almaniz. Sonucta hiyar fideleri yetistirmek icin nisan sonuna kadar vaktiniz var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaç Dostu
|
Govdeyi , yapraklari tasiyamayacagina kanaat getirdiklerinizin tumunu iptal edebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha önce tohumdan yetiştirme yapmadığım için böyle bir kanaat getiremiyorum veya getirmem için yaprakların çıkmasını beklemek gerekecek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
|
Sayın KaraGölge, bana sorarsanız viyolden toprağıyla birlikte çıkarıp derin bir kaba kotiledon yapraklara 1-2 cm kalıncaya kadar gömün. Yaşarlarsa ne ala. Yaşamazlarsa da nasıl olsa atacaktım dersiniz ve üzülmezsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
|
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. 8 tanesini attım yapacak birşey yok ama gene uzayan olursa bu yöntemi deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Ağaç Dostu
|
sayın malbman; ben daha önce 3 cm kadar uzayanları suyunu çok kısarak bekledim. Malesef telef oldular. Keşke daha derin bir kaba geçirerek boğaz doldurur gibi boylarını kısaltarak bekle gör yerine bu şekilde birşey yapmış olsaydım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Ağaç Dostu
|
Ben sayin Malbman'in tavsiyesiyle bogazlama yaptim. Hatta ikili jiffy'leri ayirma demisti dinlemedim riski goze aldim, ayirdim ve tek tek olmak uzere buyuk plastik bardaklara sasirttim. Ilk bi kac saat boyunlari bukuk durdular. Sansima guneste cikti tam gun gunes altinda kaldilar ve simdi masallahlari var. Cok iyi gorunuyolar. Bence bu yolla fideler kurtuluyor. Cok tesekkur ederim sayin Malbman fidelerimi kurtardiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada uzayan fidelerin akibeti ne oluyor? Diyelimki o sekil uzayip gittiler sonrasi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2011
|
Buda benim oksuz kalan hiyarim.Tek basina yasam mucadelesi veriyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Ağaç Dostu
|
O şekilde uzayıp giden fideler zaten gerçek yapraklarını çıkaracak kadar yaşamıyor. Yaşasa bile gerçek yaprakları taşıyacak gücü olmadığı için yatıyor Sayın sebnem&mircan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
|
Cok fazla uzayan fideler bir sure direndikten sonra bir gun hepimizin gidecegi bir yere gidiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|