![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2009
|
Arkadaşlar çarşıdan salatalık tohumu aldım saksımda yetiştirmek için içini açtım birde ne göreyim tohumlar kıpkırmızı acaba bunun bir nrdenimi var yoksa süs olsun diyemi konulmuş bana bir yardımcı olurmusunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Alıntı:
![]() Bende geçen hibrit tohum almıştım onunda içinden yeşil hıyar tohumu çıktı. O renk, ilaçlayıp da pakete koymalarından kaynaklanıyor. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Aslında Selahattin beyin bi yerde bi yazısında şöyle dediğini hatırlıyorum... hibrit tohumların üzerinde ki renk maddesi yerli firmalarda 'bakın görün biz bu tohumu ilaçladık' anlamına geliyormuş halbuki renk ile ilaç arasında hiç bir bağlantı yokmuş... tohumu direk ilaçlasan renk gene tohum renginde olacağından böyle bir yöntem uydurmuşlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
|
[hibrit olsun-olmasın] tohumlar mantari hastalıklara karşı fungusitlerle ilaçlanır.thiram, metalyxil vb. ilçlı olduğu belli olsun diye içine boyar madde de katılır. tohumlardaki renkler bu boyamalardan kaynaklanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2009
|
Arkadaşlar beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
|
Peki ya bu hibrit tohumları suya koymalı mıyız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
ben tohumlari 1 gün ilik suda beklettim sayin aydin,sonrada onlari tabletlere ektim,simdide cikmalarini bekliyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
|
oda iyiymis benim paketten 7 tane cikti,birde kapali yerde büyümesi gerekir yaziyor bakalim belki balkonda belki bahcede üzerini kapatarak büyütürüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
Şanslı hissettim kendimi. ![]() Evet sera etkisi mutlaka gerekiyor büyüyene kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2011
|
Salatalik tohumu aldigim paketten 15 tane cikti ama ilkdefa ektigim icin,kucuk meyve kasasina 2ser 3 er koydum 2 cm arayla,,ve uzerine naylon poset gecirip catiya koydum.cok heyecanliyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Arkadaşlar, Balkon bahçeciliğinde salatalık forumunu daha önce okumuştum tekrar okuyarak bilgilerimi tazeledikten sonra, Selahattin beyin yıllar önce yazdıklarına göre "salatalık sıcağı sever toprak iyice ısındıktan sonra ekilmedir." bu bilgiye göre salatalık tohumlarını 26-27 mart ya da 2-3 nisan tarihlerinde Ankara'da torfa ekerek fidelemenin iyi olacağını düşünüyorum. Siz mi biraz erken davrandınız ? Yoksa benmi geç kaldım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Bu hafta sonu havayı güzel bulunca bahçemi yazlık ekeceklerim için belleyip otlarını temizledim. Geçen yıl yetiştirdiğim salatalıkların tohumlarını bahçeme ektim. Salatalık yetiştirmek isteyen arkadaşlar tohumları toprağa yerleştirmek için zaman gelmiştir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
|
Sayin merakli bulundugunuz yere gore degisebilir, bir cok bolge icin hala daha cok erken. Bu sebeple fazla acele etmeye gerek yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
|
ben salatalik fidelerimi cok büyükce bir saksinin icine diktim,simdilik iyi gidiyorlar,ilerde ihtiyac duyarsam bahceyede ekebiirim.. ama yagmurun kötü bir zarari olurmu salatalik fidelerime?ya da domateslere? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Fide yetiştirme usulünden ayrı olarak hıyar tohumlarının doğrudan tarlaya ekilmesi için ekimin ilkbahar başlarındaki don tehlikesi kalktıktan sonra Nisan ayı ortalarına kadar yapılması gerekir. Tohumların ekimden önce 1-2 gün ıslak bir bez içinde bırakılmaları tohumların daha kısa zamanda çimlenip toprak yüzüne çıkmalarını sağlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2011
|
![]() Sayin Arimayam dikkat edin aman benimkiler gibi olmasin,,elimde kalan sadece 1 tane,olmuslerin arasinda az biraz canli gorunen.Biraz daha bekletin derim erken daha.Resmini koyarsaniz goruruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
birde burda mayis ayinin ortasindan sonra kalkiyor don tehlikesi,heralde bahceye ekim ve dikim icin bu tarihi beklememiz lazim burda... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
öznur hanim ben jiffy tabletlere ekmistim salataliklari...bir kac gün öncede büyükce saksiya aldim orda büyümeye devam ediyorlar,simdilik evdeler camin önünde insallah birsey olmaz... salatalik yer degistirme konusundada cok haassasmis .umarim camin önünden balkona aldigimda bozulmazlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2011
|
Selahattin Bey, Selahattin Bey; afiyette misiniz? süper düper yakışıklı hıyarlarım ve ben sizi çok seviyoruz, çok teşekkür ediyoruz capcanavar bilgileriniz için. sürecin parçası olan herkese de şükran bolca. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
|
benim tohumlarim cimlendi ve 3-4.yapraklarini cikarmaya basladilar ,karar veremiyorum bahceyemi eksem yoksa en az 10 litrelik saksilarindami kalsalar...tohumlarim uzun salatalik cinsi ve ziraat tohumu.. birde burda mayis ayinin ortasindan sonra kalkiyor don tehlikesi,heralde bahceye ekim ve dikim icin bu tarihi beklememiz lazim burda... Evet sayın arimayam don tehlikesi kalkana kadar bahçeye ekmemeniz daha iyi olacaktır. O zamana kadar bol güneş alan bir yere koymanız daha sağlıklı diye düşünüyorum. Camın önünden balkona aldığınızda saksısıyla yer değişikliği yapacaksınız sanırım -sağlıklı gövdesi kalın ise fideleriniz- eğer soğuk havaya maruz kalmazsa birşey olmayacağını düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ayrica TR den cengelköy istiyorum getirmek..tavsiyeniz varmi bu konuda,,burda satis bölümünde cengelköy yerde diye yazmislar,acaba bu uzamiyormu bir destege (sirik gibi)ihtiyaci olmadanmi yerde büyüyor.. cok soruyorum kusura bakmayin cahiliigime bagislayin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohum konusunda çok fazla bilgim yok bilen arkadaşlar size yardımcı olurlar. Burada pazarlarda bile fide bulabiliyoruz. Bu yüzden tohum arayışına girmeme gerek kalmıyor. Zamanla kendi tohumlarınızı almayı öğreniyorsunuz benim gibi ![]() Daha önceden yetiştirmiş olduğum salatalık ve marullarımın cinsleri güzel bu yüzden sürekli bir marulu bir de salatalığı forumdaki arkadaşlardan öğrendiğim şekilde tohuma bırakıyorum. o bana yetiyor da artıyor bile komşularımla paylaşıyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2011
|
Herkese merhabalar ![]() Artık her başlıkta beni görmeniz mümkün ![]() Arkadaşlar ben geçen sene büyük bir boya kovasına (sonradan şaşırtma yapabilemem diye) salatalık tohumları ekmiştim. (Ağustos sonunda) Kotiledon deniliyordu sanırım o ilk yapraklara.. Onlar hemencecik çıktı bende, ondan sonra asıl yapraklar çıktı. Ama onlar çıktı çıkalı bitkinin ne boyu uzadı ne de bir gelişme. Asıl yaprakların üzerinde beyaz beyaz çizikler oluştu sonra hafiften uçları kurudu. bir sabah kalktığımda bütün fidelerimin yere serilmiş olduğunu gördüm çok üzüldüm ![]() Ama bu bahar yeniden ekmeyi düşünüyorum. Acaba birisi yaptığım bir yanlışı veya bitkilerimin başına gelenin sebebini dolayısıyla çözümünü yazarsa bu sene daha dikkatli olarak ekeceğimde.. ![]() Şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Sayın yeşil sevdalısı hıyarlarda genellikle şaşırtma yapılmaz... Hıyarlar yer değiştirmeye,sıcaklık farklılıklarına,dengesizliğe aşırı duyarlıdır... Hıyarlarınızı pet bardaklara her birine bir tane gelecek şekilde ayrı ayrı ekin... sonra ilk gerçek yaprağın en ufak ucunu bile görseniz ,toprağı ile birlikte gerçek yerine dikin ve bırakın ondan sonra orada büyüsün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2011
|
Alıntı:
bu hafta sonu çarşıya gidiyorum ve hıyarlarımı dikiyorum. hıyar oğlu hıyarlar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
|
ayrica TR den cengelköy istiyorum getirmek..tavsiyeniz varmi bu konuda,,burda satis bölümünde cengelköy yerde diye yazmislar,acaba bu uzamiyormu bir destege (sirik gibi)ihtiyaci olmadanmi yerde büyüyor.. Sn arimayam salatalık, sırık salatalık ve yerde yetişen olarak iki cins diye biliyorum. Bahçenizde yeriniz darsa ya da saksıda yetiştirecekseniz sırık salatalık ekmeniz daha iyi sonuç verecektir. Ben de yerim çok az olduğundan -resimlerini ekleyeceğim- sırık salatalık ekiyorum. Boyları epeyce uzuyor onları iple ya da sırığa bağlıyorum. Bir keresinde aldığım salatalık fidesini yere ektim baktım fazla uzamıyor yer salatalığı az yer kaplar diye onu bir dala bağladım bir süre sonra kurudu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
|
tamam o zaman bende cengelköy sirik cinsini nerden bulurum diye arastirayim ,iyi fikir verdiniz bana,benim bahcem 20 metrekare civarinda...ilk defa bahcede ekim dikim yapacagim,insallah iyi verim elde ederim...bahcemde 5 sira halinde ekim yapamayi planliyorum...bir sira salatalik 1 sira domates 1 sira patlican bir sira biber ve 1 sira fasülye seklinde...bu siralarin her biri 6 metre boyunda olacaklar,belki salatalik sirasina baska seyylerde ekebilirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|