![]() |
|
![]() |
#181 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-01-2008
|
meraba Hepinize çok teşekkür ediyorum. İnsanların bu tür bilgilerini başka insanlarla doğru bir şekilde paylaşmasının faydalı olduğunu tekrar söylemeye gerek yoktur herhalde.. Ben de 08.02.2009 tarihinde domates, biber, hıyar(salatalık) tohumlarını çimlendirmek için plastik bardaklara aldım. Çimlenene kadar bunları evde oturma odasında tutacağım. Daha sonra çimlenme başladığında onları daha önce hazırladığım plastik naylonla örtülü bir ufak sera içerisine alacağım. Sera derken aklınıza bildiğimiz sera gelmesin. Sadece balkonda yerden 30 cm yüksekliğinde olacak şekilde tahta çıtalarla iskeletler hazırlayarak bunun üzerini naylon torbayla örteceğim. Bakalım gözlemlerim sonucunda ne olacak? Not: İstanbul'da oturuyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ekim için daha çok erken. Fide yetiştirmede ekim tarihini eğer koruma olanağınız yoksa yani yerine direkt dikecekseniz 45-50 gün öncesi olarak hesaplayarak dikin aksi halde hava şartları elvermeyeceğinden fidelerinizde sorunlar yaşarsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2009
|
Merhaba, sabredemeyip pet bardaklara ektiğim salatalık tohumlarını havalar düzelene kadar oda sıcaklığında güneş alacak şekilde korumayı planlıyorum. Slatalık ve domates ektim, sizce bu şekilde tutturabilir miyim bitkilerimi Selahattin Bey? çimlenmeleri aşamasında güneşten uzak mı tutmalıyım? ilk deneyimim acemilik... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu.
|
Arkadaşlar; domates, Biber, Patlıcan ve hıyar. Bunlar YAZ sebzeleridir. Çevrenizde don olayları bitmeden dışarıda olmaz. Marmara bölgesinde don olayları yaklaşık Nisan ortasında sona erer. Bu durumda tohumlar BOL ışık alan odalara Mart Sonuna doğru ekilir, Fideler de 15 Nisan dan sonra dışarı dikilebilir. Odalarda ışık genellikle yetersizdir. Örneğin Flaşsız fotoğraf çekemezsiniz!! Bu ışık fideler için de yetersizdir. Fideler ince, uzun, ve cılız olurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
iyi günler seahattin bey. Ben brükselde yaşıyorum havalar genelde burada kapalı ama ektiğim salatalıkların fideleri yaklaşık 10 cm oldu saksılarını değiştirdim herşey yolunda gözüküyor.Ana olarak 2 adet büyük yaprakları var fakat şimdi o büyük yaprakların yanında küçük tırtırlı yapraklar çıkmaya başladı.Normalde salatalık fide halindeyken kaç yapraklı olur ve onları koparmalımıyım acaba? Şimdiden teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2006
|
merhabalar.salatalıklarımın bir kısmı gövdesinden incelmiş ve egilmiş. Bü türde olanlar ilk önce gövde beyazlaşıyor sonrada ip gibi incelip yatıyor.nedeni nedir yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
salatalık
*** arkadaşlar ben balkonumda salatalık yetiştirmeye çalısıyorum 10 kiloluk kovaya 5 adet salatalık fidesi diktim sizce bunlar sıkmı olmustur? ve sizce sağlıklı görünüyolarmı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Sn, Derda; 81, 82, 83 ve 84. mesajlar sanırım sorunuzun yanıtı olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bostan tohumlarım çok hızlı bir şekilde filizleniyor fakat 1-2 cm yi geçince yavaşlıyor ve buruşuyor, şu anda kaşık şeklini aldılar derin bir kap gibi su koysanız bayağı alır. Sebebi nedir? 5 tohum bu şekilde soldu gitti. Tohumlar evin içinde yarı gölgede. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
bu sene için 10 afet kırmızı salatalık fidesi yaptım kendime. malasf kontrolü biraz kaçırdıgım için bazıları epey boy attı. 2-3 tanesini balkonda tutup digerlerini catalcaya ekecegim. gecen sene fazla verim alamadım, salatalıklarımda genelde sarı oldular. ama lezzetleri inanılmazdı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
İyi günler Geçen sene ektiğim salatalılardan pek verim alamadım 3-4 çiçek birden büyürken sadece salatalıklardan birtanesi büyüyor diğerleri sararıp kuruyordu. nerde yanlış yapıyorum teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
tohumdan kırmızı salatalık fidem. bakalım bu sene balkonda başarı olacak mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Merhabalar, Dün pazardan 3 kök salatalık fidesi aldım.Onları nasıl ekeceğim, sulama durumu nasıl olacak? Kazığı hemen mi saksıya dikmek gerekiyor? gibi bir takım sorularım olacak. Cevaplarsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2009
|
salatalıklar susuzluktan,yıpranmadan ve en önemlisi tüm çiftçilerin bildiği gibi (azot) !!!fazlalığından olur bunuda herkez bilmez ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Benim badem salatalık fideleri 8-10cm boya ulaştılar.İlk çıkan 2 yaprakları var,üçüncü ve dördüncü yapraklar çıkmaya başladı. Şaşırtma zamanı geldimi,biraz daha bekleyeyimmi?? Yerleri hazır,sanırım 20lt lik büyükçe kovalara 2şer adet dikmek istiyorum. Biraz daha bekleyeyimmi??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Salatalık fidelerim bir karış boyuyla üzerinde şuan 6 tane meyvesi var. Ama budayacağım onları. Şiddetli rüzgardan dolayı 2 gündür odamda tutuyorum ![]() Büyüme yavaşladı fakat sürekli meyveye yatıyor. Normal mi anormal mi anlamadım. Geçen sene de tam tersi olmuştu. Sürekli çiçek açıp duruyordu. Ama bu yıl sitedeki bilgiler sayesinde dar derin saksı yerine, sığ fakat geniş saksıları tercih ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hasan Tahsin, bitkinizin meyveye yatması gayet normal ellemeyin besleyemeyeceklerini klendisi atar zaten. Sevgili ugurtelefon, salatalık türü şaşırtılmaz şaşırtma daha çok çıplak köklü fideleri daha rahat edebilecekleri ve iyi gelişebilecekleri ortama dikmek veya esas dikim yerlerine dikme şeklinde olur, salatalıkta ise çıplak köklü dikim olmaz olursada fideler tutmaz bu nedenle esas yerlerine dikmek terimi daha uygun kaçacaktır (anlam karmaşası yaşamamak adına). Fidelerinizi kovalara birer adet geşlecek şekilde dikebilirsiniz ikişer adet dikerseniz toprağı az gelecektir. Dikimi ise istediğiniz zaman yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Pet bardaklardan Asıl Yerlerine aktarayım o zaman. Çok teşekkür ederim. Terasta tahmini olarak ayırdığım yerler yetmeyecek desenize,yakında adım atacak yer kalmıycak.Güya bu yaz terasta serin serin oturacaktık,yeşillikler içersinde.Bu gidişle ayakta duracak yer bulursak iyidir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
son an itibariyle Red Cucumber. fotograf cekiminden sonra kendilerini sırıkladım artık eğri durmuyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-05-2008
|
hocam öncelikle saygılar.. balkonuma diktiğim hıyarlarım bi garip oldu bu aralar.. yaprakları kurumaya başladı. çiçeklerçok güzel açılıyo ama sonradan kuruyup dökülüyo.. ne yapmam gerekiyo acaba lütfen yardımcı olun.. ![]() ![]() hocam son olarak. hıyarlarımın diplerne 1-1,5 yemek kaşığı kadar tavuk gübresi atıp sulamıştım bunun etkisi olabilirmi acaba. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
1-Yapraklardan sulama yapmayın 2-Bitkiyi bir şekilde strese sokmuşsunuz sürekli erkek çiçekler açmış muhtemelen çok geç yer değiştirdiniz ondandır yeni yerine alışsın düzelir. 3-Yaprak altlarını kontrol edin emen, sokan birşey görürseniz temizleyin, yapraktan gübre **** su uygulaması yapmayın, deforme olmuş yaprakları kesin ve yakın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-05-2008
|
hocam çok teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Bu da benim tohumdan yetiştirdiğim Asya salatalık. Biz kornişon olarak biliyoruz. Şimdilik keyfi yerinde, bakalım tadı nasıl olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
Salatalarımdan 1 tanesi sarardı. {ilk resimdeki} Çiçek açıyorlar, hiç büyümüyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selehattin Hocam Amatör seradaki salatalıkları ipe almayı düşünüyorum.Bitkinin boyu şu anda 20 cm civarında.İlk çıkmaya başlayan salatalıkları budamam gerekirmi.Mümkünse anlaşılabilecek bİr resim üzerinde nasıl bir budama yapmam gerektiği konusunda fikir verebilirseniz beni çok mutlu edersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
bende bu sekilde ipe aldım ama
bende salatalıklarımı bu sekilde sardırmaya calıştım ama doğru mu yaptım yanlış mı bilemedim 1 saksıda 3 kök var. Üçüde farklı yöne gidiyordu zor bela ipe sardım ama catıya yönelecek mecburen bu alan ve bu sarma sekli uygunmudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Ağaç Dostu
|
akcan67
Alıntı:
Bence 1 saksıya 3 kök fide dikmeniz yanlış olmuş.Salatalıkların büyümüş halini hayalinizde canlandırın.Ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
fidelerimi seradan almıştım 3 kök biraradaydı bana ayırmadan dikin dediler şimdi düşününce hem saksıda yetişecek hem de büyüdüğünde ne olacak... ben diğerlerini dün ekmiştim aynı saksıya 2 adet. onlar küçük hemen ayırayım bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|