![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
http://www.agaclar.net/forum/genel-b...ruma/14992.htm Hıyar, kavun, dahlia mantara en sık yakalananlardan belki de. Kendi adıma bu yıl yaylaya ekip-dikeceğim özellikle bu üç ürüne koruma amaçlı ev yapımı ilaçları sürekli kullanmayı düşünüyorum. Geçen sene çok çekmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/attachm...938023-2-2.jpg |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2015
|
ismail bey nasil yapicaz sutlu tarifi? domateslerim ve salataliklarim terasta acikta direk yagmur aliyor.herhangi bir sikinti olurmu? acik terasta ne gibi yol izlemeliyim ,yagmurdan hemen sonra bu sutlu karisimi uygukamalimiyim.yoksa acik terasta saksida sebze yetistirmeyi birakmalimiyim.tesekkkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2015
|
Merhaba , 3-4 gün seyahat nedeniyle sulayamadığım salatalığım kendini bırakmak üzereyken su verince tekrar toparladı ve 2 tane yedik ![]() Yeni ekim yaptıklarım siyah kare yetiştirme saksılarında ve hepsi aynı boyda eşit büyümüş. Durumları nasıl görünüyor ? Daha önce yaptığım ilk ekimlerin ( Biraz derinde kalan tohumların ) 7-8 tanesi dengesiz bir şekilde filizlenmiş. Eşit büyüme olmamış. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Suyu sadece torfu nemli tutsun diye azar azar verdim. Güneşi gayet iyi alıyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Selam .. Tohumdan ektiğim salatalık fidesi orta kısım dan zayıflayıp eridi boyun büktü sebebi nedir acaba ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Ağaç Dostu
|
Örnek resim .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2015
|
Merhaba , 9.gününe giren tohumlarım aşağıdaki halini aldı. Boğaz doldurma yaptım. Güneşi iyi almasına rağmen boya gidiyor gibi görünüyorlar. Suyu da ilk ekerken sonra 5. gün ve 9.gün azar azar damlattım. Boyları sizce nasıl ? Yapmam veya yapmamam gerekenleri ilk sayfadan itibaren titizlikle okudum ama boyunun sanki toprağa daha yakın olması gerekli gibi geliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Ağaç Dostu
|
![]() Tohumdan strafor içerisinde çimlenen fideler daha sonra dışarı alındı ve böyle eriyip büküldü öldü sebebi nedir ? Daha öncede domateslerin kök kısımlarında olmuştu!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Yeni Üye
|
onceden daha hizli cevaplar alirdik.simdi ise sayfada bir dugunluk bir rehavet ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Merhaba hıyarlarımı bir hafta önce gerçek yerine aldım solucan gübreli pomzalı toprak cocopeat leonardit karışımı harç kullandım suyu çok iyi tutuyor toprak.yeni diktim diye suluyayım diyorum zaten kurumamış oluyor şu durumda yapraktaki sararma neyle alakalıdır birde markası arzuman tohumculuk çengelköy hıyar diyor sırıkmıdır bu birde resimde işaretlediklerim hıyarmı oluyor yoksa erkek çiçekmidir? Düzenleyen erkanbey : 26-05-2015 saat 10:18 Neden: Resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Ağaç Dostu
|
Nedense telden 2 resim ekleyemedim buda diğer resim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Resulgur, fideleriniz yeterli güneş ışığı almamış bu yüzden boya gitmiş. Bu durumda bitkinin devrilip kırılması normal. Öğlen güneşi hariç diğer zamanlar mümkünse fideleri güneşte bırakın. Sayın erkanbey rengi değişen yaprağı makas ile kesip atın. Kırmızı örümcek gelmiş olabilir. 1-2 gün sonra hıyar veya çiçek olduğu belli olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ismail kuzucu öncelikle cevabınız için teşekkür ederim keşke her konu başlığında sürekli sizin gibi ilgilenen birisi olabilse kırmızı örümcek teşhisiniz doğru gibi sanki nokta gibi gördüm ama başka kurt gibi çkk küçük gözle zor görülen bir şeyde vardı hemen çileklerime baktım kırmızı örümceklerim dönmüşler bana kimyasal ilaç ve ev yapımı kullanmama rağmen 15 gün rahat edebildik.Demek ki bu kırmızı örümceklerden kurtulmanın yolu yok ben genede suyu sevmediklerini bilip yapraktan suladım.Size sormak istediğim sebzeleri yapraktan sulamayın diyorsunuz ama kırmızı örümcekle mücadele için tamda yapmayı düşündüğüm şey yapraktan sulamak birde saksılara birer diş sarımsak koysam kaçırıcı etkisi olurmu diye düşünüyorum bu iki konu hakkındaki görüşünüz nedir? Birde çengelköy sırık cinsimidir? Yeşil kurtcuklarıda resimleyebildim Düzenleyen erkanbey : 27-05-2015 saat 11:42 Neden: Resim eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Çengelköy oturak tip hıyar cinsi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaç Dostu
|
Cevabınız için teşekkürler. Sulama olayınıda arap sabunlu,sıvı yağlı, sarımsaklı karışım yapıp vurdum yapraklara keşke 2 gün önce vursaymışım ölen yaprağıda kurtarırdık belki.resimde işaretlediğim yeşil şey yaprak biti midir ona etkisi olurmu bu karışımın acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakları akşam üstü veya sabah erken saatler ıslayabilirsiniz. Su damlası mercek görevi görüp yaprağı yakmasın yeterli. Yoksa yaprağın ıslanmasında zarar yok. (Mantar hastalığı varsa yapılmaz tabi) Trips veya tırtıl olabilirz. Sarımsaklı ve pul biberli ilaç işe yarar. Bunu denediniz mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Ağaç Dostu
|
Hayır şimdilik akşam üstü arap sabunu,zeytinyağı,sarımsak karıştırıp denedim sabah kalkıncada temiz suyla fıs fıslama yapacağım inşallah yapraklarımı rahat bırakırlar,olmazsa sıraya dediğiniz karışımı alırım teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ismail kuzucu balkonumdaki çileklerin fazlalığı nedeniyle çilektede sabun vs pek lezzetli olmuyor 😀 neemazal sipariş ettim 100 cc,hem denemiş olurum hemde çok övülen organik bir ilaç kokusu vs varmı denemiş oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-03-2015
|
erkanbey neemazal ilacını kullandıktan sonra sonucu aktarırmısınız ,bende arapsabunu,sarımsak,zeytinyağ karışımını denedim önleyemedim 8 çilek fidem köklerine kadar kurudu bari kalanlarını kurtarayım diyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Ağaç Dostu
|
Tabi gelişmeleri paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Yeni Üye
|
bitkisel evde yaptigimiz mantar ilaclari bitkiye zarar verirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Ağaç Dostu
|
Aynı anda diktiğim iki hıyar aynı saksıdalar biri diğerini ezdi geçti tabiri caizse demek ki bu zararlılar bu kadar yoruyor bitkiyi ben ona bağlıyorum.Dier yapraktada var hırpalanma ama yaprak kopartacak kadar deil zaman geçtikçe daha iyi yorumlayacak hale geleceğim kuşkusuz gelişmeleri. Şu resimdeki çiçekler hıyar olma eğiliminde deil sanırım erkek çiçek dediğiniz cinsten doğrumudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Ağaç Dostu
|
Gene iphone den iki resim bir mesajda gönderemedim.Buda aynı anda dikilmiş iki hıyar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2015
|
Arkadaşlar bu sene ilk defa bahçe yaptım. İki haftadır yağmur Ankara bu nedenle bahçeyle ilgilenemedim. Dün gittiğimde salatalıkların daha küçük olmasına rağmen çiçeklendiğini gördüm.Sorum şu dursun mu çiçekler yoksa kopartıyım mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Ağaç Dostu
|
Buradaki bütün sayfaları okudum vardığım sonuç koparmanıza gerek yok bitki olgunlaştırıp olgunlaştırmayacağına kendisi karar verir,gerçektende öyle.Benim hıyarlarda daha küçük bolca çiçeklenmeye başladı ama döküyor çiçeklerini benim bişey koparmama gerek kalmıyor yani. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2015
|
Teşekkür ederim erkanbey. Bir soru daha sorsam sıvı solucan gübresi aldım. 20 gün önce diplerine yanmış koyun gübresi vermiştir. Bu sıvı gübreden versem mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Ağaç Dostu
|
İnanın bende yeni kullanmaya başladım sıvı solucan gübresini ama zararı olmayacağını söylüyorlar, isterseniz bir kere kullanın ama zaten koyun gübresini yeni vermişsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaç Dostu
|
İlk 20 cm olan alandaki dişi çiçekleri koparırsanız bitki meyveye çalışacağına gövdeye ve köke çalışacaktır. Bu da bitki geliştikçe size artı olarak geri dönecektir. Yanmış gübresi verdiyeseniz gerek yoktur. Bitki verime başlamadan kullanabilirsiniz. Yavaş salınımlıoldukları için anca etkisini gösterecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2014
|
Acaba bu salatalık fideme neler yapabilirim. En üstteki hariç, kalanlar erkek çiçekmidir? Koparılmaları gerekir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|