agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni363Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-05-2013, 06:33   #11
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Dedeniz hastaliklara karsi onlem olarak yapraklar topraga degmesin diye bitkiyi catiya sardirma yoluna gitmis olabilir. Bir yandan belki barakaya ek golge de yapiyordu yapraklar. Mutlaka bir amaci vardir yani.

Sozunu ettiginiz kabagi tarif edebilir misiniz? Kabuk ve et rengi, sekli nasildir?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HANIMELI Mesajı Göster
bende köyden yerli bal kabağı tohumu getirdim,çok büyük olmuyor ama şeker gibi tadı ve kokusu oluyor.

benim dedem rahmetli deniz kenarında bir barakası vardı ve bal kabağını barakanın köşesine eker dallarınıda çatıya sardırır kabaklarını çatıda büyütürdü hiç toprağa değmezdi yapraklar,ve meyveler hatta biz dalga geçerdik nasrettin hoca misali bigün otururken bu kabaklardan biri yuvarlanırsa kafamıza vay halimize diye kocaman kucak kadar kabkları olurdu.hangi babayiğit çatıdan onları toplarsa ona ödül verirdi.

şimdi bu doğru bir yöntemmi,bu sene bahçemde fazla yerim olmadığı için bende bahçe duvarı üsünde büyütmeyi düşünüyorum,acaba dedem gibi başarılı olurmuyum

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025