![]() |
Kara Lahana
Köfteli, kara lahana pirzolası
İsim acayip ama nasıl yazayım bilemedim :) Köfteleri hazırlayın. (İçine ekmek yerine pirinç ekleyebilirsiniz) Köfte sayısı kadar ortaboy kara lahana yaprağını yıkayın, Saplarını 4-5 cm kadar bırakarak kesin. Yaprağın ortasına biraz büyükçe yuvarladığınız köfteyi koyun ve lahananın sapını dışarıda bırakacak biçimde katlayın. Ocakta ya da fırında pişirin... Yemek adındaki pirzola kelimesi bu saplar yüzünden... :) |
Bakın bu bölümde süper olmuş çalışınca birde hiç aklıma gelmiyor, bir yandan da akşama ne pişirsem diye düşünüyorum, pratik tariflerimizi yazabiliriz burda güzel:)
|
Malina, lahanalar kuruyup yanmıyor mu? Beni aydınlatırsan sevinirim. Tarifini denemek isterim de. Kara lahana hem çok yararlı hem de dolmasına bayılırım. :)
|
İçine tabii ki biraz su koyacaksın. Rendelenmiş domates, biraz salça, yağ falan... Ama sonuçta, pişince çok az su kalacak gibi ayarlaman gerek.
Bu yemek de benim uydurduklarımdan :) Köfte yaptığım bir gün, dolaba kaldırmadığım kara lahanaları görünce aklıma gelmişti. Tamamen tembellikten, "kim şimdi iç hazırlayacak" durumları yani :) Tembelliği seviyorum :) |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Banane işte bu pazının aynısından bende istiyorum Sevgili Uzman16, olmaz ki ama ya nasıl canım çekti bakın şimdi ;) Bundan sonra sadece tarif yayınlayın resim vermeyin. Yoksa ben çatlıyacağım :D
|
Sağolun Kenan bey.
Uzman16 sahane görünüyor. Eminim bi o kadar da lezzetlidir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025