![]() |
ben bu resime baka baka kuşkonmaz araya araya bir hal oldum, en sonunda markette konservesini buldum, ilk defa tadına bakacağım, konserve kuşkonmazın en güzel şekilde nasıl tüketebilirim. :)
|
Kuşkonmazın konservesini olduğu gibi kullandım ancak tazesini hiç denememiştim. Tariflerden faydalandım.
|
ben tazesini buldum tattım ama buralarda satılmıyor malesef, en bol ve ucuz dönemi ne zaman o dönemlerde bulmaya çalışacağım tekrar.
|
Alıntı:
|
burada satışı var https://www.facebook.com/milkbar80a?fref=ts
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 482235
"Bekleyen derviş muradına ermiş" misali bir süredir iki günde bir hasat var. Pençeleri ektikten sonra 3-4 sene beklemiş olmayı mazur kılacak bir lezzet. Yumurtalısı bu enfes sebzenin tadını değiştirir diye 3-4 dakika haşladıktan sonra eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı ile başka bir şey ile karıştırılmadan yeniyor :) Bizde topu topu 10 kök var. 50 kök olmayışı ise önemli bir pişmanlık durumu. Hazır pençe bulunmadığından bir sene de pençe yapmayı koyarsak 4 sene sonra hasat edilebilir 50 kökümüz olur inşallah. |
Aydın'da yabanisine Kedirgen derler.Bu sıralarda yağmurlar yeterince yağmadığı için az bulunuyor.Size başka bir tarif vereyim lezzetine inanamayacaksınız dükkan komşum berber Sedat bu tarifin mucidi. Kedirgenlerin taze yerlerini elinizle küçük küçük parçalayın,dereotu,maydanoz,taze soğan ,yumurta ile karıştırıp kapalı pide yaptırın, pide kısa zamanda pişer içinde Kedirgenler yabani kuşkonmazlar pişmez demeyin ,yumuşacık oluyor.Deneyin pişman olmayacaksınız.
|
kuşkonmazı bir bulabilsek yapacağızda yok bulamıyoruz buralarda o adrestede en az 3 kilo satıyorlar, 75 tl 3 kg, ne yapayım o kadar kuşkonmazı nasıl muhafaza edeyim birde 3 kilo yani az da değil, biber gibi hafif, kiloya bayağı bir fazla gelir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025