![]() |
Dövme lahana
Kar yemiş lahana düdüklü tencerede Kuşbaşı doğranmış olarak haşlanır.
Süzgece alınır. Üzerinden soğuk su geçirilir.Süzdürülen lahana tekrar düdüklüye alınır.Miktarına göre 2 bağ lahana ise yarım su bardağı bulgur, 2 orta boy soğan eklenir düdüklüde tekrar pişirilir.Suyunu çok fazla koymayın.Haşlanan bu malzeme robotta çekilir.Tekrar tencereye alınır.Eğer tenceredeki malzemeniz çok katı olmuşsa su eklenir.1 çay bardağı mısır unu ve tuz eklenir pişirilir.(bu aşamada kıvamını siz tutturacaksınız tam piştiği zaman muhallebi kıvamında olacak ).Devamlı karıştıracaksınız dibi tutmayacak ve katı olmuşsa azar azar sıcak su ekleyeceksiniz.Pişirmeniz bitince yağ soğan kıyma yapacaksınız.Lahana yemeğinize kırmızı pul biberle ekleyeceksiniz. Afiyet olsun. (Olmadı yapamadınız Trabzon'a gelin ben size yedireyim) |
Sevgili Benol ,
İzmirde kar pek olmaz, kar yemiş olması şart mı? Bahsi geçen lahana kara lahanamı, yoksa bilgimiz beyaz mı? Mısırı unu içeren yemekleri çok severim, yapmaya niyet ettim. Sevgiler. |
Sevgili Jezebel
Evet kara lahana. Kar yemişini bulamazsan da olur. Kıvamı önemli onu göz kararı sen ayarlayacaksın. |
Teşekkürler sevgili Benol.
Pazar günü denemeyi düşünüyorum;) |
Afiyet olsun.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025