agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/)
-   -   Dolma / Sarma Çeşitleri (https://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/19811.htm)

alkan6363 04-12-2020 21:36

yemeklerinizde urfa acı biber salçası kullanın, Güneş kurutması çok lezzetli olmasının yanında yemeklere çok güzel bir tad veriyor. https://urfayoresi.com/urun/urfa-ev-...biber-salcasi/ Ben buradan alıyorum.

nazlı06 04-12-2020 21:47

Ebegümeci yapraklarindan güzel zeytinyagli sarma yapıyorum iç olarak çiğden herşeyi sadece yaprakları sıcak suya batırıp cikariyorum

Nurpkmzc 02-12-2022 22:02

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl yetiştirdiğimiz wee be little cinsi kabaklardan yaptığımız dolma;)

Nurpkmzc 02-12-2022 22:06

Balkabaklarını açıp içini temizledikten sonra biraz zeytinyağ ve tuz ekleyip fırınladık. Daha sonra yarı pişmiş kabakların içine hazırladığımız kıymalı iç pilavı ekleyip tekrar pişirdik. Nefis bir yemek oldu denemenizi tavsiye ederim :rolleyes:

Nurpkmzc 02-12-2022 22:08

Maalesef kabağın tohumlarını kaybettim. Bu sene etkinlikte paylaşılırsa tekrar yetiştirmeyi düşünüyorum inşallah ;)

Zekoş 03-12-2022 11:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nurpkmzc (Mesaj 1618913)
Maalesef kabağın tohumlarını kaybettim. Bu sene etkinlikte paylaşılırsa tekrar yetiştirmeyi düşünüyorum inşallah ;)

Sn.Nurpkmzc dolma yaptığınız kabakların çapı ne kadar acaba? Görünce aklima hokkoido kabak geldi.İlla dediğiniz kabaktan mi olmalı ki?

Nurpkmzc 03-12-2022 11:21

Sn. Zekoş kabaklar avuç içi büyüklüğündeydi. Çapı sanırım 10 santim civarındaydı. Başka balkabağı çeşidiyle denemedim.Belki aynı lezzeti yakalamak mümkündür neden olmasın.

Zekoş 03-12-2022 11:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nurpkmzc (Mesaj 1618922)
Sn. Zekoş kabaklar avuç içi büyüklüğündeydi. Çapı sanırım 10 santim civarındaydı. Başka balkabağı çeşidiyle denemedim.Belki aynı lezzeti yakalamak mümkündür neden olmasın.

Sn.Nurpkmzc kusura bakmayın sormayı unuttum kabağın tadı sakız kabak gibi mi yoksa tatlı kabağı cinsinden mi? hokkoido çorbaya ve tatlıya daha çok yakisiyor o bakımdan..Malum hayat pahalı kabağı ve içi ziyan etmeyelim😀

Nurpkmzc 03-12-2022 12:42

Sn. Zekoş kabak balkabağıydı fakat tadı çok şekerli değildi daha çok patatesi andıran bir tadı vardı. Dalında kurumasını beklemeden toplamıştık belki ondan kaynaklı olabilir.

Zekoş 03-12-2022 13:00

Sn.Nurpkmzc hokkoido tam da tarifinize uymakta..deneyecegim teşekkürler..

Nurpkmzc 03-12-2022 13:20

Şimdiden afiyet olsun o zaman ;)

Portakal Rengi 05-12-2022 15:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1618921)
Sn.Nurpkmzc dolma yaptığınız kabakların çapı ne kadar acaba? Görünce aklima hokkoido kabak geldi.İlla dediğiniz kabaktan mi olmalı ki?

Birkaç bal kabağı çeşidi ile denedim.
Küçük olduklarında tatlı olmuyorlar. Et kalınlığı 1 cm den kalın olmazsa iyi oluyor. İçini temizledikten sonra hafifçe karabiber serperseniz tatlılık hissedilmiyor. İç dolgu size kalmış.
Kabağın kabuğunda sertlik varsa rendeleyerek-salatalık soyacağı ile sıyırarak giderilmeli.
Bu sitedeki bir tarifte tulum öneriliyor. Tulum da nefis oldu.
Fırında pişme süresi kabağa göre değişiyor. 45 dakika sonra kabuğa çatal batırmaya başlıyorum. Yumuşadığı zaman tamamdır. (Ön pişirme yapmıyorum.)

Zekoş 05-12-2022 18:53

Sn.Portakwl Rengi bilgiler için tesekkürler.Tulum derken? benim aklıma tulum peyniri geldi (tulum peyniriyle meşhur bir ilcedeyim de)😊doğru mu anladım acaba?

Portakal Rengi 07-12-2022 08:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1619018)
Sn.Portakwl Rengi bilgiler için tesekkürler.Tulum derken? benim aklıma tulum peyniri geldi (tulum peyniriyle meşhur bir ilcedeyim de)��doğru mu anladım acaba?

Bir kolda birden çok kabak olduğunda seyreltirken veya büyüyemeyecek denilen bal kabaklarını, kabukları sertleşmeden koparıyorum. Bu kabakların içini temizlerken etli bölümün inceliğini hissediyorsunuz. Sonra içini dolduruyorsunuz. Et kullanacaksanız hafifçe pişirip, doldurmanız gerekiyor. Diğer iç malzemeleri için ön işlem gerekmiyor. Fırın sıcaklığı 200 °C kullanıyorum.
Tulum peyniri, soğan, dereotu, maydanoz, baharat. (Bebek bal kabağı dolması.)
Bunu yaptığım kabağın et kalınlığı yarım santimetreden inceydi. Peynir çok pişmesin diye seçmiştim. Beyaz peynir ile denediğim tulum kadar lezzetli olmadı.

cemilsisik 06-01-2023 14:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alkan6363 (Mesaj 1600106)
yemeklerinizde urfa acı biber salçası kullanın, Güneş kurutması çok lezzetli olmasının yanında yemeklere çok güzel bir tad veriyor. https://urfayoresi.com/urun/urfa-ev-...biber-salcasi/ Ben buradan alıyorum.

Sanırım bu dükkan size ait her yerde reklamını yapıyorsunuz. Veya ben öyle düşünüyorum.
Burdan reklamını yaptığınız üzerine internetten sipariş verdim ve siparişimde olmayan ürünlerden de gönderdiler istediklerimi göndermeyip. Mesela antepfıstığı yerine fasulye gönderdiler, mısır yerine de farklı bir ürün gönderdiler.
Lütfen emin olmadığınız bilgileri burda paylaşmayın.
Eğer firmanın ilgili kişisi iseniz sabah telefonla iletişim kurup yapılan hatayı bildirdim, bütün gün herhangi bir gelişme olmadı ve artık watsap mesajıma cevap bile verilmiyor.
urfayoresi.com aldanmayın

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025