![]() |
Sevgili akçabardak valla herşey olabilir. O yüzdendir ki bizler gibi kendi sebzesini yetiştirenler şanslı insanlarız.
Verdiğimiz gübreyi de biliyoruz, ilacı da. Çileklerin boyandığını biliyor muydunuz? Ham çilekleri boyalı suda tutuyorlar ve siz kumu gitsin diye yıkadığınızda bütün boya akıyor ve ham ham çilekler ortaya çıkıyor. Ben buna İstanbul'da pazardan aldığı çilekte şahit oldum. Limonlar sulu olsun diye enjektörle içine su ilave ediliyormuş, tabii ekşilik de azalıyor, bunu da bana bir arkadaşım söyledi. |
Doğru söylüyorsunuz, daha bilmediğimiz kim bilir neler vardır. İki kök domates iki kök biber olsun ama bahçelerimizden olsun, o konuda gerçekten çok şanslıyız Güler hanım.
|
Alıntı:
Ama dolmaya koymaya kıyılmayacak kadar nefis erikleriniz, afiyet olsun. Dolmalar da eminim nefis olmuştur. |
Sevgili Ozlem, A, erikler banaydı, dolma üstüne limon sarımsaklı sos yapıyorum ya o yeterli ekşilik veriyor.;)
|
Sevgili akçabardak'ın tavsiyesi ile geçen hafta saksımdan çıkan İstanbul ıspanağının büyük yaprakları ile sarma yaptım.. Bundan sonra sırf sarmak için ekebilirim, o derece lezzetli bir yaprak. Pazıdaki hafif topraksı tat ya da karalahanın pişerken çıkardığı koku yok ve her ikisinden de daha hoş bir tadı var.
En sevdiğim yanı da topraktan yüksekte olduğundan ıspanaktaki çamur temizleme derdinin olmaması :D http://www.agaclar.net/forum/tarla-b...tm#post1511752 |
gül hatmi çiçeği dolması da güzel olur.
|
Başlığı görünce; hemen aklıma geldi kara bakla dolması. Sizlerle paylaşayım istedim. (:o Tabi alıntı olarak.)
Bakla Dolması (Tokat Usulü) - Nefis Yemek Tarifleri |
Labada Sarması
5 Eklenti(ler)
Yılın bu mevsiminde yapılan çok lezzetli bir sarma çeşitidir.Toplanan labadalar sıcak suya sokup çıkarılır ve fazla yumuşamaması için soğuk suya koyulur.Kuru soğan sıvı yağda kavrulur, üzerine pirinç bulgur ve salça eklenir.Sıcak su koyularak kabartılır.Taze nana taze soğan ve istediğiniz baharatlar ve tuz eklenir.Bir tane yumurta kırılır ve karıstırılır.Hazırlanan iç yapraklara sarılıp tepsiye dizilir.Üzerine sıvıyağ tuz ve su dökülüp kızdırılmış fırında yarım saat kadar pişirilir.
|
Labada dolmasını bende çok severim ama biz aynı sarma gibi yaparız, fırına sürmeyi ve yumurtayı ilk defa duydum. Eminim farklı ve güzeldir, ellerinize sağlık.
|
Bir dolma tarifi de benden...
Etli Biber Dolması Malzemeler: 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı zeytinyağı 8 adet dolmalık biber 1 adet domates 1 diş sarımsak Yarım çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı pul biber 2 çay kaşığı nane 1 su bardağı pirinç 300 gr kıyma 1 yemek kaşığı dereotu 1 çay kaşığı tuz 3 adet soğan Hazırlanışı: Bir yoğurma kabının içerisine soğan, tuz ve dereotunu ekleyerek yoğurun Daha sonra sırasıyla kıyma, pirinç, salça, nane, pul biber, kırmızı toz biber, karabiber, kimyon, sarımsak ve domatesi ekleyerek tüm malzemeleri yoğurun Yoğurduğunuz dolma harcını dolmalık biberlerin içine doldurun Ayrı bir yerde tencere içerisine zeytinyağı, salça ve suyu ekleyerek dolma sosunu hazırlayın Hazırladığınız suyun içerisine dolmaları yerleştirin Tencerede dolmaları pişirin Pişirdiğiniz dolmaları daha sonra servis tabağına alın ve servis edin Afiyet olsun :) video |
yemeklerinizde urfa acı biber salçası kullanın, Güneş kurutması çok lezzetli olmasının yanında yemeklere çok güzel bir tad veriyor. https://urfayoresi.com/urun/urfa-ev-...biber-salcasi/ Ben buradan alıyorum.
|
Ebegümeci yapraklarindan güzel zeytinyagli sarma yapıyorum iç olarak çiğden herşeyi sadece yaprakları sıcak suya batırıp cikariyorum
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl yetiştirdiğimiz wee be little cinsi kabaklardan yaptığımız dolma;)
|
Balkabaklarını açıp içini temizledikten sonra biraz zeytinyağ ve tuz ekleyip fırınladık. Daha sonra yarı pişmiş kabakların içine hazırladığımız kıymalı iç pilavı ekleyip tekrar pişirdik. Nefis bir yemek oldu denemenizi tavsiye ederim :rolleyes:
|
Maalesef kabağın tohumlarını kaybettim. Bu sene etkinlikte paylaşılırsa tekrar yetiştirmeyi düşünüyorum inşallah ;)
|
Alıntı:
|
Sn. Zekoş kabaklar avuç içi büyüklüğündeydi. Çapı sanırım 10 santim civarındaydı. Başka balkabağı çeşidiyle denemedim.Belki aynı lezzeti yakalamak mümkündür neden olmasın.
|
Alıntı:
|
Sn. Zekoş kabak balkabağıydı fakat tadı çok şekerli değildi daha çok patatesi andıran bir tadı vardı. Dalında kurumasını beklemeden toplamıştık belki ondan kaynaklı olabilir.
|
Sn.Nurpkmzc hokkoido tam da tarifinize uymakta..deneyecegim teşekkürler..
|
Şimdiden afiyet olsun o zaman ;)
|
Alıntı:
Küçük olduklarında tatlı olmuyorlar. Et kalınlığı 1 cm den kalın olmazsa iyi oluyor. İçini temizledikten sonra hafifçe karabiber serperseniz tatlılık hissedilmiyor. İç dolgu size kalmış. Kabağın kabuğunda sertlik varsa rendeleyerek-salatalık soyacağı ile sıyırarak giderilmeli. Bu sitedeki bir tarifte tulum öneriliyor. Tulum da nefis oldu. Fırında pişme süresi kabağa göre değişiyor. 45 dakika sonra kabuğa çatal batırmaya başlıyorum. Yumuşadığı zaman tamamdır. (Ön pişirme yapmıyorum.) |
Sn.Portakwl Rengi bilgiler için tesekkürler.Tulum derken? benim aklıma tulum peyniri geldi (tulum peyniriyle meşhur bir ilcedeyim de)😊doğru mu anladım acaba?
|
Alıntı:
Tulum peyniri, soğan, dereotu, maydanoz, baharat. (Bebek bal kabağı dolması.) Bunu yaptığım kabağın et kalınlığı yarım santimetreden inceydi. Peynir çok pişmesin diye seçmiştim. Beyaz peynir ile denediğim tulum kadar lezzetli olmadı. |
Alıntı:
Burdan reklamını yaptığınız üzerine internetten sipariş verdim ve siparişimde olmayan ürünlerden de gönderdiler istediklerimi göndermeyip. Mesela antepfıstığı yerine fasulye gönderdiler, mısır yerine de farklı bir ürün gönderdiler. Lütfen emin olmadığınız bilgileri burda paylaşmayın. Eğer firmanın ilgili kişisi iseniz sabah telefonla iletişim kurup yapılan hatayı bildirdim, bütün gün herhangi bir gelişme olmadı ve artık watsap mesajıma cevap bile verilmiyor. urfayoresi.com aldanmayın |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025