![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Limoncuğum topladım toplamasına ya, lakin ertesi gün yolculuğa çıkacağımı unuttum ve toplamış bulundum. Seyehat dönüşü sararım dedim nofrosta sakladım. Döndüğümde sarmak için dolaptan çıkarttım ve bir süre sonra çözüldüler. Sonuç hüsrandı. Çiçekler tanınmayacak haldeydiler. Narin bedenleri dondurucuya dayanamış. Yani bu hevesim seneye kaldı ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, kabak çiçeğinin dolması Kıbrısa özgü bir yemek olarak biliniyor. Kuzey Kıbrıs bölümünde fotoğraflarını (çiçek ve pişmiş olarak) görebilirsiniz. Biz içerisine "hellim" de ilave ederiz. Yalnız dikkat edilecek en önemli nokta çiçeklerin "bal kabağı" ndan olmasıdır. Kıbrıs'ta her kabağın çiçeğinden dolma yapılmaz. Ayrıca önceki mesajlarda okuduğum bir konu var ki "çiçeklerin göbeğindeki uzun kısımın kesilmesi" Biz bu kısımı kesmeyiz. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|