agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni166Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-09-2007, 16:27   #1
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Limoncuğum topladım toplamasına ya, lakin ertesi gün yolculuğa çıkacağımı unuttum ve toplamış bulundum. Seyehat dönüşü sararım dedim nofrosta sakladım.
Döndüğümde sarmak için dolaptan çıkarttım ve bir süre sonra çözüldüler. Sonuç hüsrandı.
Çiçekler tanınmayacak haldeydiler. Narin bedenleri dondurucuya dayanamış.
Yani bu hevesim seneye kaldı

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2007, 17:26   #2
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Sevgili arkadaşlar, kabak çiçeğinin dolması Kıbrısa özgü bir yemek olarak biliniyor.
Kuzey Kıbrıs bölümünde fotoğraflarını (çiçek ve pişmiş olarak) görebilirsiniz. Biz içerisine "hellim" de ilave ederiz. Yalnız dikkat edilecek en önemli nokta çiçeklerin "bal kabağı" ndan olmasıdır. Kıbrıs'ta her kabağın çiçeğinden dolma yapılmaz. Ayrıca önceki mesajlarda okuduğum bir konu var ki "çiçeklerin göbeğindeki uzun kısımın kesilmesi" Biz bu kısımı kesmeyiz.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025