agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen FUSNUR

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-04-2007, 14:20   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 40
Yaprak Enginar (Aydın usulü)

Aydın ve Muğlanın semt pazarlarında ,birçok tezgahlarda Yaprak enginar görebilirsiniz. Demetler halinde satılır ve bazılarında ufak, olgunlaşmamış kelleler de bulunur.Bu yaprakların yeşil aksamı sıyrılır, yaprağın gövde kısmı bırakılır ve bu gövdenin de her iki yüzündeki incecik zar, bıçakla sıyrılarak temizlenir. Daha sonra üç santim kadar doğranıp haşlanır.Aynı Enginar dolmasına katılan harç gibi bol taze soğan ,dereotu,küçüçük doğranmış kuzu eti(bıçak kıyması), salça ya da toz biber ve biraz da pirinç atılarak yemeği yapılır .Enginarı kelle olarak yemek, yapraklarını sıyırmakla uğraşmak istemeyenler bu şekilde tüketebilir. Çok daha erken dönemde ve daha uzun bir periyotta enginar bu şekilde yenir Aydın ve Muğlada.

mandalinci beğendi.
FUSNUR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024