agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-12-2008, 09:12   #1
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Otluk tavası (Trabzon)

Aslında her türlü yeşillik kullanılabilir. Pazı, taze soğan, ıspanak, marul, taze nane, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler bir güzel doğranır.

Elle biraz ezilip, üzerine 1 yumurta kırılır ve mısır unu serpilir. Tuzu da konup yine elle karıştırılır. Unu çok olmamalı sadece malzemenin suyunu alacak ve birbirine tutturacak kadar olması gerekir.

Sonra çok az sıvı yağ konulup kızdırılan teflon tavaya 2 parmak kalınlığında elle bastıra bastıra yayılır. Tava sallana sallana bir yüzü pişirilir.

Kapak ya da tabak yardımıyla ters çevrilip diğer tarafıda kızartıldıktan sonra baklava dilimi gibi dilimlenir. Sıcak ya da soğuk bir güzel yenir. Burada hanımlar günlerde de yaparlar bunu.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024