agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen Çamfıstığı
  • 2 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-05-2020, 15:56   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
etli biber dolması

Güler hanımın dolmalarına benzeyemese de acemi işi olan tarif belki bir kaç kişiye yararlı olur.

Bir buçuk bardak pirinç çeşmede yıkanır süzdürülür suyu, geniş bir kaba konulur. Üzerine bir avuç kadar kıyma eklenir. Rendelenmiş bir kaç domates (ufak ufak doğranmış da olabilir) ile gene küçük küçük doğranmış bir büyük soğan ilave edilir üzerlerine yarım yemek kaşığı salça bir kaşık kadar z.yağ eklenir uygun miktarda nane-maydanoz tuz karabiber ilave edilerek karışım iyice yoğrulur. Malzemeler hakkı ile karışmalıdır buna yemek dilinde özleşinceye kadar yoğurma diyorlar. İç malzememiz hazır oldu ( arzu eden kabın üstünü kapatarak bir kaç saat buzdolabında dinlendirebilir ama çok gerekli de değildir gibi...).
Biberler yıkanır suyu süzülsün diye kenara konur. Daha sonra biberlerin saplarından içeri doğru zorlama ile kapakları ayrılarak kenara alınır.
İç malzeme bir çay kaşığı yardımıyla biberlere sıkı olmayacak şekilde doldurulur ( pirinç pişince şişecek ona yer kalması lazım) kapaklar kapatılır ve büyükçe bir tencereye sıralanırlar ( yaklaşık 20 adet bibere bu malzeme denk geliyor büyük bir tencere de tam uyuyor bu sayıya).
Tencereye bir su bardağı soğuk su ilave edilir yarım bardak kadar da z.yağ...Tencere kuvvetli ateşte fokurdatılır akabinde en kısık ateşte pişmeye bırakılır...
Pişmesini kokudan takip etmek arada da çatal batırmak suretiyle yoklamak lazım, yaklaşık bir buçuk saat sürebilir. Su ilavesi genelde gerekmeyecektir ama olursa diye yazıyorum kaynar su eklenebilir...

Pandemi sebebiyle evde kalınca bir çok yemek öğrenmek mümkün oldu. Nette kıyamet gibi tarif var ama ben bir acemi olarak yapabildiğimi yazarsam daha bir teşvik edici olabilirim belki dedim.

Güler ve Dutlubahçe beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2020, 18:47   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-04-2020
Şehir: Çanakkale / Bayramiç
Mesajlar: 154
Sn.hosseda,

Size iki kısa püf noktasınıda ben söyleyeyim.

1. Dolmalık biberde kapak açılıp içi temizlendikten sonra sivri bir çatalla altından delikler açılır ki kaynamayla alttanda içinde dönen suyu girsin.

2. İçi temizlenen dolmalık bibere mevcut iç harcı konulmadan önce tuzlanır.Lezzeti dahada artsın diye.

Saygılarımla.

Güler beğendi.
Çamfıstığı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025