![]() |
Güle güle büyütün sevgili Kiraz, darısı bana.
Bütün yaz çiçeklendiğine göre yeni sürgünlerden yeni çiçekler verecektir. |
Alacalı yaprağı, Mavi Tomurcaklanıp açan beyaz çiçekleri onu diğer sarmaşık türlerinden hep farklı kılacaktır.
|
Merhaba,
İsteyen arkadaşlarım Pendik çınar fidanlıktan 20-30cm boyunda 6 liraya alabilirier. Tanıtım resminde ve üstündeki çiçeklerinden gördüğüm kadarıyla inanılmaz hoş bir sarılıcı. Ama hedera gibi duvara sarılacağını düşünmek yapısı itibari ile imkansız geliyor bana. Sevgiler |
1 Eklenti(ler)
Sarmaşık ortancanın yapraklarındaki alaca renk arttı, daha gösterişli oldu. Yakında gerçek yerine dikeceğim. Çiçek açmasa bile duvarda güzel duracağını düşünüyorum, açan çiçeklerin de uzun süre üzerinde kaldığını tahmin ediyorum (normal ortanca gibi), geldiğinde üzerinde olan çiçek, taç yaprakları dökülse de duruyor.
Son günlerde üst yapraklarda kahverengi lekeler oluştu, ne olduğunu araştırmam gerekiyor. Eklenti 108463 |
nereden edinilebilir bu sarmaşık ortancalar? mümkün ololduğunca küçük olmalı benimki. büyümesini beklemeye zamanım ve sabrım var :p 90 lira vermem hayatta
|
Sn. Selim Güngör, satış bölümünde Sn. Romantik'ten almıştım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Üzgünüm :( son ortancaları ben aldım.
Ama çok isterseniz birini size bırakayım. |
yok öyle kabul edemem. teşekkür ederim iyi niyetinizden dolayı. ilerde bir gün çelik alabilirim ama :)
|
SELAMLAR ARANIZA YENİ KATILDIM
Bende de ortanca var ama sarmaşık mı onu bilmiyorum sadece çelikleri var, çok küçük filizlenmeler var ama sanki can çekişiyoo yaprakları saradı ve döküldü şuan Ankaranın kışına dayanmaz die salonuma koydum bir sitede ortancaların asitli toprak sevdiklerini ve sirke, limonlu suyla sulandıklarında yeserdiklerini ve daha canlı olduklarını duydum ne yapmam gerekir bilgi verirseniz sevinirim. :) |
|
Hayret !
Ağustos/2009’da Sn. Romantik’ten aldığım "alaca yapraklı sarmaşık" ortancam 1 ay evveline kadar balkonda duruyordu ve tüm yapraklarını dökmüştü.
Bende işyerime getirdim, yeni yapraklar ve sürgünler verdi. Bu sabah fark ettim ki birde minicik çiçek demeti oluşumu var! Şaşırdım; bu mevsimde çiçek açacak. Yanımda fotoğraf makinem olmadığı için görüntüsü yok. Pazartesi tomurcuklarını, daha sonrada çiçeklerinin resmini ekleyeceğim. Teşekkürler sn. Romantik… |
Benim sarmaşık ortancam fazla uzamadı ama yanlardan dal verdi. Yaprakları hala canlı ve alacalı yeşil rengini koruyor. Çiçek oluşumu var mı diye bakmamıştım hiç bu mevsimde çiçekleneceğini düşünmediğimden. Takip edeyim:)
|
Benim sarmaşık ortancalar eski yapraklarını dökmeden yeni yapraklar verdi ama çiçek oluşumuna bakmak hiç aklıma gelmedi.
|
Sarmaşık Ortancaları benimde en çok sevdiğim bitkilerden biridir. Çok dekoratif bir görüntüsü vardır.
|
Gözlemlerime göre Sarmaşık Ortancaları ilk 2 yıl çok yavaş büyür. 2. Yılından itibaren Sarmaşık özellikleri ortaya çıkar.
|
Kardan önce yaprak vermeye başlamıştı, kar yağınca bütün yapraklar dondu ama şimdi bir sürü yeni yaprak çıkarıyor. Yaprakların rengi çok güzel.
Toprağa bu sene geçirdim, daha duvara alışmasına çok var. Hederalar da zamanla duvara tutunuyor, ilk sene çok yavaş büyüyor, kablo çivileri ile dalları duvara tutturunca, rüzgardan az etkilenip daha rahat yapıştılar. |
Kar ve don olan günlerde kahverengileşti yapraklar, yandı. Eyvah demiştim ki capcanlı yapraklar çıktı çok güzeller şimdi. Ama yavaş büyüdüğü doğru. Bazan "hadi uza biraz" dedirtecek kadar:):)
|
Ama o güzel çiçeklerini görmek, yavaş büyümesini affeddiriyor.
|
1 Eklenti(ler)
Sarmaşık ortancam çiçek açtı. Beyazlı mavili çok hoş çiçeği:)
|
Sevim hanım,
Bunun yaprağı ayrı çiçeği ayrı güzel. Güle güle seyredin :) İlk defa görüyorum böyle bir ortanca. Sarmaşık gibi mi büyüyor? |
Evet:) Sarmaşık ortanca ama henüz sarılacak kadar büyümedi. Geçen yıl sayın romantikten almıştık. Yaprakları çok güzel krem ve yeşil. Çiçekleri de gördüğünüz gibi koyu mavi, beyaz. Benim de çok hoşuma gitti
|
Benimki de tomurcukta ,hepsi aynı renk mi açıyor acaba başka renkleri de var mı?
|
Alıntı:
İlk defa böyle bir ortanca görüyorum. Acaba geçen yıl çelik olarak mı almıştınız? Güle güle seyredin. |
Sevgili hatice sanırım aynı renk açıyor hepsi.:) Fide olarak almıştık zevgili zeynep dila:).
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 152901
Sarmaşık ortancam açıyor, çiçekleri çok güzel ama bu, bahçemde daha önce olan farklı cins (sarmaşık olmayan) ortancaya çok benziyor. Gerçekten sarmaşık mı, duvara tutunacak mı merak ediyorum. Güncelleme: Bu mesajdaki ortanca kesinliklesarmaşık ortanca değil ama çok seviyorum. 16.1.14 |
Arkadaşlar,
Sarmaşık Ortancalarınız çok hoş olmuş, Ellerinize sağlık. İlk 2 yıl çok yavaş büyüyor, daha sonradan Sarmaşık formatını alıyor. Bazen insanı sarmaşık formatına girmesini beklemek bile yoruyor. Ama hoş mavi tomurcaklarını ve beyaz çiçeklerini görünce inanın beklemeye değdine anlıyorsunuz. |
Evet sn romantik. Bu bitkiyi bize kazandırmanız çok iyi oldu. En kaprissiz bitkim:)
|
Alıntı:
Geçen hafta seradan 4 tane alaca yapraklı ortanca aldım. Bir karış boyundalar ama ortaları tomurcuklu. Bu başlığı okuyunca sarmaşık mı diye merak ettim. Sanırım zamanla ne olduğunu anlayacağım. Normal ortancaların alaca yapraklısı var mı bilmiyorum. Seninki ne durumda? Güneş, gölge durumu nasıl? Duvara tutunuyor mu? Bir de son halinin fotoğrafını ekler misin? Ben sabahtan başlayıp öğleden sonra 2:00 -2:30 'a kadar güneş alan bir yere diktim. Yerini şimdilik sevmiş görünüyor. Umarım iyi gelişim gösterir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025