agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Stephanotis floribunda (Madagaskar yasemini) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/8377.htm)

polatuz 01-08-2012 14:18

Çiçeği geçmiş olanlarını Bayrampaşa Bauhaus'da 6.90'dan indirimli satıyorlar. Arayalara duyurulur.

Clia 11-08-2012 09:40

Kırmızı Örümceklere Karşı Ev Yapımı Formüller

http://www.agaclar.net/forum/genel-b...ruma/28224.htm

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Clia (Mesaj 1004568)
Kırmızı örümcek için yabancı kaynaklarda bir araştırma yapayım. Çözüm bulursam burada paylaşacağım.

athenari 04-09-2012 21:20

herkese merhaba benımde kucuk yavru bı madagaskar yasemınım var arkadasımın hedıyesı onunla ılgılı detayları paylasan olursa benımle cok mınnetdar olurum

moso 12-09-2012 13:41

madagaskar yaseminine çok benzeyen bi yasemin türü ile karşılaştım. yaprakları dışında herşeyi çok benziyor. hatta mevyesi dahi. madagaskar yasemini dışında meyvesi bu şekilde olan yasemin var mı?

düzeltiyorum yaprakları ve meyve si benzemiyor. madagaskar yaseminini yakından görünce anladım.

Nariel 13-09-2012 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athenari (Mesaj 1015220)
herkese merhaba benımde kucuk yavru bı madagaskar yasemınım var arkadasımın hedıyesı onunla ılgılı detayları paylasan olursa benımle cok mınnetdar olurum

Sevgili athenari,

Önceki sayfalarda detaylı bilgi mevcut. Güle güle büyütün.

aeborg 10-10-2012 14:28

2 Eklenti(ler)
Forumdan öğrendiklerimle yola çıkarak nisan ayında bir yapı marketten aldığım ve hızla büyüyerek nefis yasemin çiçeklerin açarak evime mis gibi kokular saçan yaseminim. :)

moso 01-11-2012 11:43

sanırım buldum :)

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphoto...56713288_n.jpg

münevver 02-11-2012 08:00

Ben yaseminimi kırmızı örümcekten kaybettim..Ne yaptıysam engelleyemedim. kurudu.

moso 02-11-2012 08:06

Geçmiş olsun Münevver Hanim. Vosvosuma garaj yaptim. niyetim madagaskar yasemini ile uzerini kapatmak. Dis mekanda daha iyi buyuyo. yeterli buyukluge ulasinca cogaltmayi dusunuyorum. size de gonderirim.

narincir 27-11-2012 14:10

Sanırım yaseminim ölüyor. Taşınırken biraz soğuğa maruz kaldı, biraz da ihmale.. şimdi de bütün yaprakları kuru şekilde üzerinde duruyor , inatla ara ara suluyorum kökleri sağlamsa belki bi yeşillik verir diye. Ne dersiniz, şansım var mı?

Mutlu Kutlu 27-11-2012 17:32

-5 dereceye kadar dayanabiliyor, sanırım soğuk çarptı diye olüyor değildir.

Saksı altında tabakta su birikiyor, saksı dibindeki su tahliye deliklerinden kökler hava alamıyorsa çürüyor olabilirler. Saksıdan çıkarıp bir bakın, aşırı su ve havasızlık da yaprakların hızlı dökülmesine sebep.

Birde madagaskar yasemin ph 5,5 gibi toprakları seviyor daha hızlı gelişiyor, çamların diplerindeki siyah toprak olabilir. Veya asitik ph 5,5 gübreler kullanabilirsiniz.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi narincir (Mesaj 1055359)
Sanırım yaseminim ölüyor. Taşınırken biraz soğuğa maruz kaldı, biraz da ihmale.. şimdi de bütün yaprakları kuru şekilde üzerinde duruyor , inatla ara ara suluyorum kökleri sağlamsa belki bi yeşillik verir diye. Ne dersiniz, şansım var mı?

narincir 28-11-2012 09:34

Çok teşekkür ederim, Mutlu bey. yaprakları baya kuru, bu haldeyken saksısından çıkarmaya cesaret edemedim daha önce. altında su biriktirmiyoruz aslında ama.. Bir asidik toprak kullanarak saksısını değiştireyim bakalım kurtarabilecek miyim..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu (Mesaj 1055477)
-5 dereceye kadar dayanabiliyor, sanırım soğuk çarptı diye olüyor değildir.

Saksı altında tabakta su birikiyor, saksı dibindeki su tahliye deliklerinden kökler hava alamıyorsa çürüyor olabilirler. Saksıdan çıkarıp bir bakın, aşırı su ve havasızlık da yaprakların hızlı dökülmesine sebep.

Birde madagaskar yasemin ph 5,5 gibi toprakları seviyor daha hızlı gelişiyor, çamların diplerindeki siyah toprak olabilir. Veya asitik ph 5,5 gübreler kullanabilirsiniz.

narincir 05-12-2012 14:45

Sanki vazodan saksı yapılmış gibi. Kendinden delikli değildiyse, bu derin vazonun dibine drenaj deliği açmak problem olmadı mı? Ben hiç böyle derin saksılar bulamıyorum da...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aeborg (Mesaj 1030039)
Forumdan öğrendiklerimle yola çıkarak nisan ayında bir yapı marketten aldığım ve hızla büyüyerek nefis yasemin çiçeklerin açarak evime mis gibi kokular saçan yaseminim. :)

narincir 11-12-2012 11:48

Mutlu Bey sağolsun öldürdüğüme ikame yeni bir yaseminim oldu. Gerçekten çok iyi yetiştirmişsiniz, gösterişli ve insanı heyecanlandırıyor. Bu sefer öldürmeyeceğim şimdiden baharda açacak çiçeklerin hayali ile mutlu oluyorum :))) Biraz küçük bir saksıya ektim ne yazık ki. Ortanca gübresi ile takviye ettim. Umarım yaptığım ek besinle saksının küçüklüğünü kompanse ederim.
Bu arada evin içi hiç de kış gibi değil, kaç derece bilmiyorum ama biz penyelerle üşümeden dolaşıyoruz evde. Şaşırıp bahar geldi sanır mı, yoksa geldiği Antalya'da da havalar zaten yumuşaktı da yadırgamaz sorunsuz geçiş yapar mı bekleyip göreceğiz.

Lonicera 09-01-2013 08:17

Tohumdan denemek isteyenler için aşağıdaki adrese tohumu gelmiş.

madagaskar yasemini

egülnur 17-02-2013 17:57

Yine yeni yeniden stephanotis

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl bu mevsim aldığım stephanotis i yaşatamadım. Bunu da 10 gün önce aldım. Klasik bir üzüntü kaynağı! Eve gelince bir çok tomurcuğu döküldü. Yer değişiminden kaynaklandığını biliyorum ama Bauhaus ta da tutamazdım ya.Bakalım bu güzellik de geçici mi yoksa becerebilecek miyim.

narincir 18-02-2013 09:45

Açıkçası çok zor bir bitki değil, ben de aldığım yasemini önce torfa dikmiştim, sonra birer birer yaprakları sarardı dökülüyordu, toprağı ormandan çam ağaçlarının ordan aldığım toprakla değiştirdim şu anda bol bol sürgün veriyor.. :) bir de içme suyu dökmeye özen gösteriyorum, musluk suyu da yaramıyor.. Bu resimdeki haldeyken verdiği sürgünler saracak yer bulamayınca sürgünlerde de kuruma oluyor... Duvar kenarında bir ipe sarılmasını sağlayacak bir düzenek yapabilirsiniz.. kendi deneyimlerim ışığında bu kadar söyleyebiliyorum...

egülnur 20-02-2013 19:29

Sevgili narincir, deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Önerilerinizi dikkate alacağım.

egülnur 30-05-2013 19:52

Yılın sürprizi:)

1 Eklenti(ler)
Benim için bir mucize gerçekleşti. 239 no lu mesajda fotoğrafını paylaştığım stephanotis im, öngördüğüm gibi bütün tomurcuklarını döktü. Daha büyük bir saksıya dikip doğuya bakan bir cam içine yerleştirdim. Biraz dinlendikten sonra hızla gelişmeye başladı. 15 gün önce tomurcuklanmaya başladı. Bu foto yu geçen hafta çektim. Şu an çok daha gösterişli. Önce uzun sonra yuvarlak çelenk gibi sarmaya zor yetişiyorum. Nasıl mutlu olduğumu ancak sizler anlarsınız.:D:D:D Mis gibi de kokuyor.Biraz daha açınca yeni foto eklerim. Darısı başınıza.

egülnur 08-06-2013 21:29

1 Eklenti(ler)
Burcu burcu kokuyor:D

Hülya 10-06-2013 01:28

1 Eklenti(ler)
Kışı bahçede geçirebilecek mi ? diye merak ettiğim yaseminim çiçeklerini açmaya başladı. :) Bolca tomurcuğu var.

gezgin16 30-06-2013 22:20

bu yasemenden bende de vardı aynısıydı bir türlü olamdı gitti...hep aynı boyda ben kıbrısta gördüm güneş alan bir yerde dışarda kocaman oldu..hemen geldim dışarı terasa güneş gören yere koydum coştu hem de nasıl..üzeri çiçek doldu..tavsiye ederim..gneş gören yeriniz varsa hemen oraya koyun bende günde 3-4 saat güneş görüyor saksı da değiştirmek zorunda kaldım maşallh .çok iyi..bir de ayda bir çiçek gğübresi veriyorum sıvı çok güzel oldu..kıbrısta inanılmaz güzel büyüdü mis gibi çiçek açıyor..bence güneş seven çiçek bu...umarım sizlerin de ynısı olur..sağlıkla kalınız

gezgin16 30-06-2013 22:22

soğuktan korumak gerek bence..ya da etkilenmeyecek şekilde korumak lazım...kıbrıs sıcak ondan kışın eve almak gerekecek gibi.sağlıkla kalınız

abone34 21-08-2013 21:00

Bende kışın yapı marketten çiçeksiz şekilde indirimden almışdım.Doğuya bakan camlı balkonda cam kenarına koydum sabah güneş doğumundan öğlen 2 civarına kadar direk güneş alıyor,ama ağustos'da sıcaklar artınca güneşden biraz rahatsız olmaya başladı ve önüne perde çekiyoruz.Temmuz sonlarına doğru üstü tomurcuk doldu ve çiçekler açmaya başladı.Bu arada Balkonu tavana kadar sardı ve sürekli camdan dışarı gitmeye çalışıyor

Lonicera 22-08-2013 12:56

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1082962)
Tohumdan denemek isteyenler için aşağıdaki adrese tohumu gelmiş.

madagaskar yasemini

Kendimiz söyledik kendimiz dinledik misali:)) Nisan başında tohumdan çimlendirdiğim madagaskar yaseminim, sürekli yeni yaprak çıkarıp uzama eğiliminde.

turkankaragoz 29-08-2013 21:22

3 Eklenti(ler)
Eklenti 436970Eklenti 436971

Bugün bende kipadan hoya zannederek satın aldım. Eve gelip araştırınca hoya olmayıp kuzen olduklarını öğrendim. Hoya çelikleri gibi hemen çelikledim. Hoya için hazırlayıp kullanmadığım toprak saksıya çemberini sabitleyerek taşıdım. Saat 3 ten sonra güneş almaya başlayan cam kenarına yerleştirdim. Sanırım kuzey batı camları seviyormuş. Cama koyar koymaz patlamaya hazır iki filizi hemen baş verdi. Artık kuzeni olan hoyalarımla kardeş kardeş büyüsünler.

jojoba 29-08-2013 21:41

çokta güzelmiş.. maşallah. güle güle büyütün.

turkankaragoz 29-08-2013 21:43

Teşekkür ederim jojoba bugün tanıştık kendisiyle dilerim beğenir evimizi bizimle uzun yıllar kalır.

jojoba 29-08-2013 21:47

inşallah:) benimde cok hoşuma gider, derler ya 10 yıldır bende bu çiçek diye.. ama henüz o kadar uzun baktığım çiçeğim olmadı maalesef.
üzerine fazla düşmemek lazım, onu biliyorum.

turkankaragoz 29-08-2013 21:57

Sulamayı nasıl yapıyorsunuz. Ben bazı yabancı sayfaları okudum kimi çok sula kimi az sula diyor. Birde aralık itibariyle serin bir yere koyup çok az sulayarak 7-8 hafta orada kalsın diyorlar. Siz ne yapıyorsunuz merak ettim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025